Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Polen ×
    • Pommeren ×
    • Swinoujscie ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Vakantie Swinoujscie

Swinoujscie, het voormalige Swinemunde, is een bijzondere badplaats aan de Oostzee in Polen. Deze havenstad ligt tegen de Duitse grens, in de provincie Pommeren. Swinoujscie is voornamelijk geliefd door haar brede, goudgele zandstrand en de prachtige promenade die hier parallel aan loopt. De bijna 12 kilometer lange promenade is met vele bars, restaurants, architectuur, natuur en een grote portie gezelligheid misschien wel dé highlight van Swinoujscie. Maar ook bezienswaardigheden als oude forten en de vuurtoren zijn een bezoekje waard tijdens jouw vakantie. Of je nu de omgeving gaat verkennen of op het strand gaat chillen: in Swinoujschie vind je geweldige hotels voor een heerlijke vakantie!

Lees meer

Populaire vakanties Swinoujscie

De bijzondere locatie en historie van Swinoujscie

Swinoujscie ligt op een hele bijzonder locatie in het noordwestelijke puntje van Polen, op een soort eiland van zo'n 40 kilometer lang. Je wordt hier dus zo goed als volledig omringd door de Baltische Zee. Wat deze bestemming in Pommeren extra uniek maakt, is dat hij tegen de grens van Duitsland is gelegen. Wanneer je een wandeling door de natuur van Swinoujscie maakt, loop je door de kronkelpaadjes zo van Polen naar Duitsland en weer terug.

De grenslocatie van deze stad heeft gezorgd voor een bewogen verleden. Swinoujscie behoort namelijk pas sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog tot Polen. Nadat de stad werd gebombardeerd, maakte het niet langer deel uit van Duitsland en veranderde de naam Swinemunde in Swinoujscie. Sindsdien is het uitgegroeid tot één van de grootste en leukste badplaatsen van Polen.

Vakantie Swinoujscie: strand en bezienswaardigheden

Naast relaxen in één van de luxe hotels die in Swinoujscie te vinden zijn, is er van alles te zien en te doen. Deze vakantiebestemming staat voornamelijk bekend om haar brede strand met goudkleurig zand. Dit strand behoort tot de grootste stranden van Polen en is meerdere malen beloond met onderscheidingen voor netheid en comfort. Voor een strandvakantie kun je dus zeker in deze badplaats terecht. Daarnaast leent de langste promenade van Europa zich perfect voor een stevige wandeling of mooie fietstocht. Kom langs tal van gezellige strandtenten, mooie architectuur, muzikanten, groene natuur en goede restaurants. Zelfs met koelere temperaturen of lichte regen is het strand en de prachtig aangelegde promenade van Swinoujscie een highlight.

Andere bezienswaardigheden in Swinoujscie zijn de oude haven, verschillende forten, de authentieke vuurtoren en het openlucht theater. Kortom: genoeg te zien voor de cultuurliefhebbers. Voor de kinderen is er een klimpark en een aquapark in de buurt gelegen. 

Klimaat en beste reistijd voor een Swinoujscie vakantie

Wanneer je op vakantie naar Swinoujscie wil, kun je van juni tot en met september genieten van een strandvakantie. De temperaturen lopen in de zomermaanden op tot gemiddeld 21 graden, maar in het zonnetje is de gevoelstemperatuur heerlijk. Hoewel de temperatuur in de winter tot een gemiddelde van 0 graden zakt, valt er door het zeeklimaat weinig neerslag. Ook dan kan een vakantie naar Swinoujscie dus prima.

In het voormalige Swinemunde vind je schitterende hotels met luxe faciliteiten, die je verblijf gegarandeerd aangenaam maken. Bekijk het aanbod op onze website en boek jouw goedkope vakantie naar Swinoujscie!