Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Polen ×
    • Warschau ×
    • Warschau ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Stedentrip Warschau

Warschau! De hoofdstad van Polen. Deze stad heeft een fijne mix tussen modern en historie. Daarnaast is het vanwege de relatief lage prijzen een ideale bestemming voor een goedkope stedentrip binnen Europa. Een ander voordeel: je bereikt deze top stad al binnen slechts 2 uur vliegen! Maar wat valt er te beleven tijdens een stedentrip in Warschau? Deze parel is onder andere gekenmerkt door een rijke geschiedenis, moderne architectuur, mooie parken en grote pleinen. Kijk je ogen uit in een van de vele musea over de Tweede Wereldoorlog of bewonder het oude stadscentrum met haar prachtige monumenten. Benieuwd geworden naar Warschau? Ontdek het allemaal en boek een paar daagjes weg!

Lees meer

Populaire stedentrips Warschau

Stedentrip Warschau – Contrast tussen modern en historie

Deze hippe stad beschikt over moderne architectuur, grote pleinen en mooie parken die bovenal erg goed schoongehouden worden. Warschau staat bovendien bekend om het contrast tussen oud en nieuw. De stad wordt ook wel de ‘Feniks-stad’ genoemd omdat het meerdere keren tijdens oorlogen werd verwoest en telkens weer opnieuw werd opgebouwd. Er is dan ook genoeg te beleven. Je vindt er bijvoorbeeld een mooie oude binnenstad met vele leuke boetiekjes, gezellige bars en goede restaurants. 

Historische bezienswaardigheden tijdens een stedentrip Warschau 

Aan de andere kant heeft deze stad ook een rijke historie, er zijn bijvoorbeeld veel musea waar je meer te weten kan komen over de Tweede Wereldoorlog. Polen werd erg zwaar getroffen, dit is goed te zien in het indrukwekkende museum van de opstand van Warschau en het museum van het Joodse Instituut. Aangezien Polen één van de meest gelovige landen van Europa is, vind je verspreid over de stad veel interessante kerken en kloosters die zeker het bezoeken waard zijn. Verder kun je in Warschau nog de oude stadsmuren bewonderen of één van de vele monumenten. Een ander hoogtepunt van jouw bezoek aan Warschau is het Wilanów paleis, het buitenverblijf van de Poolse koning, met meer dan 60 vertrekken!

Cultuur opsnuiven tijdens je stedentrip Warschau 

Naast de mooie gebouwen en rijke geschiedenis is het ook dé plek voor cultuur. De stad is dan ook zeer geschikt voor muziekliefhebbers, het is namelijk de geboorteplaats van Frederick Chopin, de wereldberoemde componist en pianist. Er is zelfs een monument, museum én een vliegveld naar hem vernoemd. 

Dit alles maakt Warschau dé plek om een paar dagen te vertoeven. Deze stad heeft een goede mix tussen modern en historie en vanwege de relatief lage prijzen is de stad zeer geliefd als weekendje weg of stedentrip bestemming. Dus, waar wacht je nog op? Boek vandaag nog jouw stedentrip naar deze historische stad!