Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1970
  • 2e persoon: 1-1-1970
Wijzigen
    • Polen ×
    • Warschau ×
    • Warschau ×
Een vraag over deze reis?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Op zoek naar een goedkope stedentrip Warschau? Last minute Warschau en stedentrip Warschau vind je op Prijsvrij.nl. Bekijk hier het complete aanbod van hotels en appartementen in Warschau van vele reisaanbieders. Gebruik de filters om jouw ideale stedentrip Warschau te vinden, vergelijk prijzen en bespaar veel euro’s op je stedentrip! Warschau is de hoofdstad én de grootste stad van Polen gelegen in het oosten van het land.

Lees meer

Populaire vakanties Warschau

Warschau – Contrast tussen modern en historie

Deze hippe stad beschikt over moderne architectuur, grote pleinen en mooie parken die bovenal erg goed schoon gehouden worden. Warschau staat bovendien bekend om het contrast tussen oud en nieuw. De stad wordt ook wel de ‘Feniks-stad’ genoemd omdat het meerdere keren tijdens oorlogen werd verwoest en telkens weer opnieuw werd opgebouwd. Er is dan ook genoeg te beleven. Je vind er bijvoorbeeld een mooie oude binnenstad met vele leuke boetiekjes, gezellige bars en goede restaurants.

Historisch Warschau

Aan de andere kant heeft deze stad ook een rijke historie, er zijn bijvoorbeeld veel musea waar je meer te weten kan komen over de Tweede Wereldoorlog. Polen werd erg zwaar getroffen, dit is goed te zien in het indrukwekkende museum van de opstand van Warschau en het museum van het Joodse Instituut. Aangezien Polen één van de meest gelovige landen van Europa is, vind je verspreid over de stad veel interessante kerken en kloosters die zeker het bezoeken waard zijn. Verder kun je in Warschau nog de oude stadsmuren bewonderen of één van de vele monumenten. Een ander hoogtepunt van jouw bezoek aan Warschau is het Wilanów paleis, het buitenverblijf van de Poolse koning, met meer dan 60 vertrekken!

Cultuur in Warschau

Naast de mooie gebouwen en rijke geschiedenis is het ook dé plek voor cultuur. De stad is dan ook zeer geschikt voor muziek liefhebbers, het is namelijk de geboorteplaats van Frederick Chopin, de wereldberoemde componist en pianist. Er is zelfs een monument, museum én een vliegveld naar hem vernoemd.

Dit alles maakt Warschau dé plek om een paar dagen te vertoeven. Deze stad heeft een goede mix tussen modern en historie en vanwege de relatief lage prijzen is de stad zeer geliefd als citytrip bestemming.