Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
 • 1e persoon: 1-1-1990
 • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
  • Polen ×
  • Krakau ×
  • Krakau ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Wanneer je kiest voor een stedentrip Krakau geniet je gegarandeerd van de vele bezienswaardigheden die de stad te bieden heeft. Met haar ligging in Polen is de vliegtijd vanaf Nederland maar kort, wat Krakau ideaal maakt voor een weekendje weg. Wandel over de grote markt Rynek Glowny of bezoek kathedraal De Wavel. De indrukwekkende historische wijken zoals de Joodse wijk Kazimierz of de wijk Podgórze zijn ook een belevenis op zich en zeker een aanrader om doorheen te wandelen. Bovendien kan een bezoek aan Auschwitz niet ontbreken, dit concentratiekamp is vlakbij de stad gelegen en bereik je eenvoudig vanuit Krakau. Tot slot heeft Krakau een bruisend uitgaansleven.

Lees meer

Populaire stedentrips Krakau

Dé bezienswaardigheden van Krakau

Om niets te vergeten en je tijd zo goed mogelijk te besteden tijdens je weekendje weg in Krakau vind je hier een overzicht van must-sees in deze stad.

Rynek Glowny

Rynek Glowny, oftewel: de Grote Markt, is het centrale plein van Krakau. Het is een van de grootste middeleeuwse pleinen in Europa en omgeven door paleizen, kerken en andere historische woningen. Rynek Glowny is zelfs door de UNESCO Commissie voor het Werelderfgoed als werelderfgoed erkend. Een bezoekje aan dit plein mag dus zeker niet ontbreken tijdens je trip!

De Joodse wijk Kazimierz

Deze Joodse wijk is erg populair vanwege haar trendy, creatieve en historische aspecten. Denk hierbij aan alternatieve galeries, vintage kledingwinkels en bars variërend van hippe cocktailbars tot chique tentjes. Bezoek het Galicia Joods Museum voor een kijkje in de lokale Joodse cultuur.

Kathedraal van Wavel

Midden in het hart van Krakau bevindt zich de Kathedraal van Wavel, een waar hoogtepunt tijdens je stedenreis naar Krakau. Van de honderdzestig kerken in Krakau is dit namelijk de belangrijkste. Er kwamen hier eeuwenlang koninklijke families en er liggen vele vorsten begraven. Ook kun je de oude tombes in de crypte bewonderen. Voor geschiedenisliefhebbers zeker een aanrader!

De wijk Podgórze

Net buiten het centrum van Krakau bevindt zich de wijk Podgórze. Ook deze wijk is net als de wijk Kazimierz verbonden met de Holocaust. Erg indrukwekkend is het Plein van de Gettohelden, dat een herinnering is aan deze tijd. Los van de sombere geschiedenis is er ook veel mooi groen te ontdekken in deze wijk van Krakau.

Musea in Krakau

Bewonder de vele historische kanten van Krakau in een van de diverse musea. Het Schindler Museum werd wereldberoemd door de Oscarwinnende film “Schindler’s List” van Steven Spielberg, die zich afspeelt in de oorlog. Het Czartoryski museum is een van de oudste musea van Polen en telt prachtige kunst waaronder het meesterwerk “De dame met de hermelijn” van Leonardo da Vinci. Tot slot is een rondleiding door het Collegium Maius een populaire bezigheid. Wandel langs een expositie over de universiteit in vroegere tijden.

Blog

 • Foto
  De ultieme tips voor een stedentrip naar Krakau
  16 december 2021

  Denk jij aan een stedentrip Krakau of heb je zelfs al geboekt? In deze blog geven we jou onze beste tips zodat Krakau ook jouw hart langzaam steelt! Als dat geen liefde op het eerste gezicht is..

  Tips voor jouw stedentrip Krakau