JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Indonesie » Maatregelen » Prijsvrij.nl
Meer weten?

Praktische info Indonesië

Lees alles over valuta, visa en andere handige reisinformatie.

 

Nederland Wereldwijd

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Reisadvies voor Indonesië

Voor het laatst bijgewerkt op 17-01-2022

Wil jij graag op vakantie naar Indonesië? Dan is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus. Om het makkelijk te maken hebben wij de meest actuele informatie en veelgestelde vragen voor een vakantie naar Indonesië voor je op een rijtje gezet.

Actuele informatie Indonesië

Momenteel is de kleurcode voor Indonesië het grootste gedeelte oranje en rood. Dit betekent dat niet-noodzakelijke reizen worden afgeraden. De autoriteiten van Indonesië hebben de grenzen, met uitzondering van bepaalde categorieën, gesloten voor alle reizigers. Lees hieronder het hele reisadvies.

Maar ben jij nu al zo toe aan een vakantie? Bekijk dan ons ruime aanbod met vakanties naar landen met een geel of groen reisadvies. Of bekijk hotels in Indonesië voor later dit jaar.

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Er is op dit moment helaas nog geen duidelijkheid over wanneer toeristen weer naar Indonesië op vakantie mogen. Op dit moment zijn de grenzen gesloten voor internationale reizigers. Maar wij hebben een aantal extra garanties aan onze service toegevoegd, zodat je jouw vakantie voor een later moment onbezorgd kunt boeken! Naast onze vertrouwde voorwaarden bieden wij nu ook een terughaalgarantie en geld terug garantie aan.

Nee, op dit moment geldt een vliegverbod voor Indonesië voor alle niet-inwoners van Indonesië vanuit alle landen. Het reisadvies vanuit de Nederlandse overheid blijft voorlopig oranje, wat betekent dat de Nederlandse overheid reizen afraadt.

Wanneer we weer op vakantie kunnen naar Indonesië, dien je rekening te houden met de volgende zaken:

Reizigers die zijn vrijgesteld en wel Indonesië kunnen inreizen:

 • Houders van een geldig Indonesisch paspoort
 • Houders van visa (diplomatiek, officiëel/service, zakenbezoek)
 • Houders van tijdelijke verblijfsvergunningen (diplomatiek)
 • Houders van verblijfskaarten (KITAS, KITAP)
 • Geregistreerde bemanningen (zee, lucht)
 • Buitenlanders voor medische en humanitaire doeleinden
 • Houders van verblijfsvergunningen (KPP APEC)

Heenreis naar Indonesië

• Coronabewijs

Iedereen (vanaf 18 jaar en ouder) die naar Indonesië reist dient volledig te zijn gevaccineerd en een negatieve PCR-uitslag van niet ouder dan 72 uur voor vertrek te tonen. Daarnaast dien je 10 dagen in quarantaine te gaan inclusief 2 PCR-testen, ongeacht of je bent gevaccineerd of niet.

 • App

Je moet kunnen aantonen dat je de app Peduli Lindungi hebt gedownload met daarin een vaccinatiebewijs en testbewijzen toegevoegd. Deze app met coronabewijzen is om toegang te krijgen in supermarkten, shopping malls, restaurants en andere dienstverlenende bedrijven. Het gele vaccinatieboekje of een internationaal vaccinatiecertificaat op papier wordt ook geaccepteerd.

Binnenlandse reizen

Voor binnenlandse reizen naar of van Bali en Java dien je in het bezit te zijn van een negatief PCR-testresultaat (niet ouder dan 48 uur) of een negatief antigeentest (niet ouder dan 24 uur). Daarnaast moet je ook vanaf 12 jaar een vaccinatiebewijs laten zien waaruit blijkt dat je volledig gevaccineerd bent. 

Terugreis naar Nederland

Reis je terug vanuit Indonesië? Dan geldt er voor alle reizigers vanaf 12 jaar een testplicht; ook voor gevaccineerde reizigers. Bij terugkomst in Nederland dien je een negatieve PCR-test (max. 48 uur voor vertrek) of een negatieve antigeentest (max. 24 uur voor vertrek) te laten zien.

 • Mondkapjes

Een mondkapje moet tijdens je reis op verschillende plekken worden gedragen. Daarom is het aan te raden om meerdere mondkapjes mee te nemen als je op reis gaat. Zo dien je bij alle luchtvaartmaatschappijen en luchthavens mondkapjes te dragen.

• Gezondheidsverklaring Nederland
Veel luchtvaartmaatschappijen verplichten je om een gezondheidsverklaring in te vullen. Deze krijg je vaak aangereikt op het vliegveld, maar Prijsvrij raadt aan om deze alvast in te vullen voor je thuis vertrekt.

• Vliegen vanaf Duitsland
Ook voor Duitsland geldt een inreisverbod naar Indonesië. Raadpleeg de Duitse overheidsregels voor de laatste ontwikkelingen. Bij zowel de heen- als terugreis dienen alle reizigers (vanaf 6 jaar) een negatieve coronatest bij zich hebben. Dit betekent dat je je op bestemming laat testen bij een van de testlocaties. Als je volledig gevaccineerd bent is dit niet nodig.

Verblijf je langer dan 24 uur in Duitsland, dan geldt er ook een meldplicht en dien je voor aankomst in Duitsland een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Deze zogeheten 'einreiseanmeldung' kan je digitaal invullen.

• Vliegen vanaf België
Ook voor België geldt een inreisverbod naar Indonesië. Voor de heenvlucht geldt dat alle reizigers vanuit Nederland (vanaf 6 jaar) een negatieve coronatest moeten kunnen voorleggen. De test mag niet ouder zijn dan 72 uur. Alle reizigers (vanaf 16 jaar) moeten daarnaast binnen 48 uur voor vertrek een Passagier Lokalisatie Formulier invullen. Het invullen van dit formulier geldt zowel voor de heen- als terugvlucht. Het formulier kun je online invullen. Kinderen t/m 15 jaar worden geregistreerd op het formulier van de ouders. Als bewijs ontvang je een QR-code die je bij check-in en/of boarding moet vertonen. Meer informatie over het PLF vind je hier.

Let op: België hanteert een andere definitie bij de kleurcodes van de reisadviezen (oranje in België is geel in Nederland) en wellicht ook andere inreisbeperkingen. Sommige regio's hebben een andere kleurcode in België en daarom kan het zijn dat je bij terugkomst op een Belgische luchthaven in sommige gevallen een negatieve coronatestuitslag bij je dient te hebben, terwijl dit bij terugkomst op een Nederlandse luchthaven misschien niet nodig is. Controleer daarom altijd op de website van de Belgische overheid wat van toepassing is voor jouw vakantie en check de testlocaties op bestemming.

De richtlijnen in Indonesië zijn als volgt:

 • Houd 1,5 meter afstand van elkaar.
 • Het schudden van handen wordt afgeraden.
 • Mondkapjes zijn op openbare plaatsen verplicht.

Voor het niet naleven van de richtlijnen in Indonesië kun je een boete krijgen.

 • Winkels en supermarkten zijn volledig open. 
 • Bars en restaurants zijn met bepaalde capaciteit geopend.
 • Bijna overal dien je bij toegang een vaccinatie- en testbewijzen te laten zien. 

Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.