JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies & maatregelen in Indonesie » Prijsvrij.nl
Meer weten?

Praktische info Indonesië

Lees alles over valuta, visa en andere handige reisinformatie.

 

Nederland Wereldwijd

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Reisadvies voor Indonesië

Voor het laatst bijgewerkt op 01-02-2023

Wil jij graag op vakantie naar Indonesië? Dan is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus. Om het makkelijk te maken hebben wij de meest actuele informatie en veelgestelde vragen voor een vakantie naar Indonesië voor je op een rijtje gezet.

Actuele reisadvies Indonesië

Goed nieuws! De grenzen van Indonesië zijn opengesteld voor vakantiegangers. Voor het inreizen heb je een aantal vereiste documenten nodig. Het is mogelijk om heel Indonesië te bezoeken door de aanschaf van de Visa On Arrival. De kleurcode is aangepast naar geel met een paar gebieden oranje. Lees hieronder het hele reisadvies.

Ben jij ook zo toe aan een verre vakantie naar bijvoorbeeld het tropische Bali? Bekijk dan onze mooie hotels en luxe resorts in Indonesië en plan jouw welverdiende vakantie!

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Buitenlandse reizigers mogen vakantie vieren in Indonesië! Wij hebben een aantal extra garanties aan onze service toegevoegd, zodat je jouw vakantie onbezorgd kunt boeken. Naast onze vertrouwde voorwaarden bieden wij nu ook een terughaalgarantie en geld terug garantie aan.

Ja, toeristische reizen naar Indonesië zijn toegestaan. Je dient je te houden aan de richtlijnen van de luchtvaartmaatschappij waar je mee vliegt. Dit kan verschillen per luchtvaartmaatschappij en luchthaven.

Wanneer je op vakantie gaat naar Indonesië, dien je rekening te houden met de volgende zaken:

Heenreis naar Indonesië

Reizigers jonger dan 18 jaar hoeven geen COVID-19 vaccinatiebewijs te tonen bij aankomst in Indonesië.

 • Als Nederlandse toerist kun je bij aankomst in Indonesië een Visa On Arrival (VOA) tegen betaling aanvragen.
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld COVID.
 • Voor vertrek naar Indonesië dien je de Indonesia Health Alert Card (eHAC) in de Indonesische app PeduliLindungi ingevuld te hebben.
 • Je dient een bewijs van vaccinatie tegen COVID-19 te laten zien, waarvan de laatste prik minstens 14 dagen voor vertrek moet zijn geplaatst.
 • Mocht je een herstelbewijs hebben waaruit blijkt dat je hersteld bent van corona, mag je deze ook tonen. Het herstelbewijs mag bij vertrek naar Indonesië niet ouder zijn dan 30 dagen. Daarnaast dien je bij aankomst in Indonesië een PCR-test af te nemen.
 • Reizigers die niet zijn gevaccineerd, dienen op eigen kosten 5 dagen in quarantaine te gaan.
 • Reizigers hoeven geen PCR-test meer te laten zien bij aankomst in Indonesië op voorwaarde dat zij volledig gevaccineerd zijn.
 • Als er bij aankomst in Indonesië geen indicatie is van COVID-19 en geen lichaamstemperatuur van meer dan 37,5 graden, dan mogen reizigers de reis voortzetten.

Als de reizigers de PCR-test moeten afleggen, gelden de volgende regels:

 • Reizigers dienen in afwachting van de negatieve testuitslag in hotelkamers, kamers in logementen of woonplaatsen te blijven. Hierbij mogen zij niet vertrekken en geen contact hebben met andere mensen;
 • Als de PCR-test negatief is, mogen reizigers hun reis voortzetten. Door de autoriteiten wordt er aangeraden om 14 dagen in zelfquarantaine te blijven;
 • Als de PCR-test positief is, dienen reizigers met milde of geen symptomen 5 dagen in quarantaine te gaan. De reizigers met ernstige klachten worden behandeld in het verwijzingsziekenhuis;


Alle kosten voor hotels en testen zijn voor eigen rekening.


Terugreis naar Nederland

Voor je terugreis naar Nederland heb je geen geldig coronabewijs meer nodig. Als je met het vliegtuig reist, is het invullen van de gezondheidsverklaring ook vervallen. Bij thuiskomst in Nederland is het advies om na terugkomst een zelftest te doen ook vervallen.

 • Mondkapjes

Een mondkapje moet tijdens je reis op verschillende plekken worden gedragen. Daarom is het aan te raden om meerdere mondkapjes mee te nemen als je op reis gaat. Zo dien je bij alle luchtvaartmaatschappijen en luchthavens mondkapjes te dragen.

• Gezondheidsverklaring Nederland
Voor je terugreis van Indonesië naar Nederland is het niet meer nodig om een gezondheidsverklaring in te vullen en dit aan te tonen bij het boarden. Dit geldt bij reizen per vliegtuig of veerboot.

• Vliegen vanaf Duitsland

Wil je vliegen vanaf een Duitse luchthaven? Dan heb je voor de heen- en terugvlucht geen coronabewijs nodig. Omdat het reisadvies regelmatig wijzigt, raden wij je aan om vooraf het reisadvies van je eindbestemming te checken via de website van de Duitse overheid.

• Vliegen vanaf België

Wil je vliegen vanaf België? Dat is zeker mogelijk! Je hebt bij aankomst geen coronabewijs (vaccinatie-, herstel-, of testbewijs) nodig. Er gelden enkel nog maatregelen voor reizigers die uit een land met een heel hoog risico (terug)komen. Er zijn momenteel geen landen met een heel hoog risico. Maar omdat het reisadvies regelmatig wijzigt, adviseren we je om dit goed in de gaten te blijven houden. Let wel op, als je een (corona)bewijs nodig hebt voor je eindbestemming, zorg er dan voor dat je je bewijs al bij je hebt voordat je aankomt op een Belgische luchthaven.


Als je alles hebt, ben je helemaal klaar voor jouw reis naar Indonesië!

De richtlijnen in Indonesië zijn als volgt:

 • Houd 1,5 meter afstand van elkaar.
 • Het schudden van handen wordt afgeraden.
 • Mondkapjes zijn op openbare plaatsen verplicht.

Voor het niet naleven van de richtlijnen in Indonesië kun je een boete krijgen.

 • Winkels en supermarkten zijn met bepaalde capaciteit geopend. 
 • Bars en restaurants zijn met bepaalde capaciteit geopend.
 • Bijna overal dien je bij toegang een vaccinatie- en testbewijzen te laten zien. 

Top 10 vakanties Indonesië

Bekijk de populairste hotels in het tropische Indonesië voor jouw volgende vakantie!

Exclusief bijdragen SGR en Calamiteitenfonds: € 12,50 per boeking. Eventueel ter plaatse te betalen kosten staan in de beschrijving van de accommodatie

Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.