Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Indonesie ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Plan een vakantie in naar het culturele hart van Bali, Ubud. Van creatieve expats en locals tot aan groene rijstvelden en traditionele dorpen. Het centrum van Ubud is zeer geliefd onder de toeristen en daarom ook erg druk. Bezoek de lokale ochtendmarkt waar je vers fruit, groenten en bloemen kunt kopen. Maak hier kennis met het echte Balinese leven. Wil jij graag de natuur en rust opzoeken? Verblijf dan iets buiten het centrum waar een schitterende natuuromgeving je te wachten staat of maak een uitje naar een van de velen bezienswaardigheden in Ubud. De omgeving van Ubud kent verschillende mooie wandelroutes. Een daarvan is de Campuhan Ridge Walk. Wie neem jij mee op deze onvergetelijke vakantie in Indonesie?

Lees meer

Populaire vakanties Ubud

Vakantie Ubud: bezienswaardigheden

Een van de meest populaire bezienswaardigheden zijn de rijstterrassen van Tegalalang. Bezoek deze rijstterrassen lekker vroeg in de ochtend, zodat je het in alle rust kunt bewonderen. Door de combinatie van het natuurlijke licht bij zonsopkomst en de natuur om je heen is het daadwerkelijk een magisch aanzicht.

Ben je gek op dieren en in het bijzonder apen? Bezoek dan Monkey Forest Ubud waar je meer dan 300 apen kunt zien. Voordat je naar de apen gaat, is het goed om te weten dat deze apen gewend zijn aan mensen. Een aantal voorbereiding tips die wij je graag meegeven zijn dat je je telefoon en zonnebril het best in je tas kan opbergen en geen andere losse voorwerpen op zak moet hebben. Deze kunnen de apen van je afpakken.

Wil je graag traditionele architectuur bewonderen? Bezoek dan het culturele paleis van Ubud en de indrukwekkende tempel Puri Saren Agung. Na een aardbeving in 1917 is het paleis merendeels gebouwd. Dwaal rond in het paleis van de koninklijke familie van Ubud waar het iedere nacht tot leven komt met het geluid van Balinese gamelanmuziek.

Wat te doen in de omgeving van Ubud?

Zoek verkoeling op bij een van de vele adembenemende watervallen in de omgeving van Ubud. Een van onze favoriete watervallen is de Tegenungan Waterfall ten zuiden van het Balinese kunstenaarsdorp Ubud. Kijk je ogen uit naar de 25 meter hoge waterval waar het water stort in de Petanu-rivier. Mocht je de waterval voor jezelf willen hebben, ga dan zo vroeg mogelijk. Ook is het nog eens een perfecte spot voor het maken van schitterende foto’s. Andere watervallen waar je een verfrissende duik kunt nemen zijn de gitgit-waterval van maar liefst 40 meter hoog en de waterval van Munduk, ook wel het pareltje in het Balinese regenwoud.

Maak een culturele reis en ga tempelhoppen in de omgeving van Ubud. Begin je ontdekkingsreis bij een van de belangrijkste tempels van Bali, de Tirza Empul. Bij deze tempel vind je water uit de heilige Tampak bron. De locals brengen minimaal één keer per jaar een bezoek aan deze tempel om te baden in de hotspring. Vervolg je ontdekkingsreis naar de Gunung Kawi tempel waar indrukwekkende beelden van 7 meter hoog je te wachten staan. Eindig het tempelhoppen met een bezoek aan de prachtige hindoetempels bij de tempel Pura Taman Saraswati gelegen aan een mooie lotusvijver.

Beste reistijd zonvakantie Ubud

Aangename tot warme temperaturen en amper neerslag kenmerken het moessonklimaat van Ubud. Het gehele jaar door geniet je van fijne temperaturen die oplopen tot zo’n 29 graden. De beste reistijd naar Ubud is tussen juni en oktober waarin je het minst kans maakt op regen en geniet van een gemiddelde temperatuur van 27 graden.

Wacht niet langer en maak je droom werkelijkheid met een verre vakantie naar Ubud in Indonesië. Ontdek ons aanbod van luxe pool villa’s tot aan prachtige hotels in een sprookjesachtige omgeving. Wat wil je nog meer?