Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1970
  • 2e persoon: 1-1-1970
Wijzigen
    • Indonesie ×
Een vraag over deze reis?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Op zoek naar een goedkope vakantie Bali? Last minute Bali en all inclusive Bali vind je op Prijsvrij.nl. Bekijk hier het complete aanbod van hotels en appartementen in Bali van vele reisaanbieders. Gebruik de filters om jouw ideale vakantie Bali te vinden, vergelijk prijzen en bespaar veel euro’s op je vakantie! Bali is bij uitstek het meest populaire eiland in Indonesie onder Nederlanders.

Lees meer

Populaire vakanties Bali

Bali - Het Godeneiland

Bali is één van de kleinere eilanden van de Indonesische archipel. De hoofdstad van Bali is Denpasar. Het eiland biedt prima mogelijkheden voor een strandvakantie gecombineerd met een bruisend uitgaansleven. Populaire badplaatsen zijn Sanur, Nusa Dua, Tanjung Benoa op het schiereiland Bukit en Kuta Beach. Op de stranden zijn tal van watersportactiviteiten mogelijk, vooral surfen, zeilen en duiken zijn erg in trek vanwege de sterke stroming en hoge golven. Bezoek ook zeker de rijstterrassen van Jatiluwih of één van de vele warmwaterbronnen rondom de vulkaan Gunung Agung.

 

Voor een bijzonder diner moet je naar het uiterste zuidelijke puntje van het eiland, in het vissersdorpje Jimbaran worden aan het einde van de dag de tafels van de vele visrestaurants op het strand klaargezet voor een onvergetelijke ervaring. Uit de verse vangst van de dag stel je zelf je eigen avondmaal samen, waarop het vervolgens voor je bereid wordt.

 

In het binnenland is het culturele kunstenaarsstadje Ubud met in de omgeving prachtige rijstvelden een must-visit en verder vind je op Bali nog vele bezienswaardige tempels.

Betoverende tempels

Religie is een zeer belangrijk onderdeel van het leven van de Balinezen. In tegenstelling tot het grootste deel van Indonesië waar de inwoners overwegend moslim zijn, hangt meer dan 90% van de Balinezen het hindoeïsme aan. Om hun dankbaarheid uit te drukken brengen de Balinezen dagelijks offers die in offermandjes bij tempels worden neergelegd. Het zal je dan ook niet verbazen dat er op Bali ontelbaar veel tempels staan. Er wordt zelfs wel eens gekscherend gezegd dat er meer tempels dan huizen staan. Om de tempels te onderhouden dienen toeristen een kleine toegangsprijs te betalen, let daarbij ook op dat het vaak verplicht is een sarong (tempelsjaal) te dragen. De belangrijkste en mooiste tempels op een rijtje:

 

- Pura Besakih: grootste tempelcomplex van Bali midden op het eiland, ook wel moedertempel genoemd.

- Tanah Lot: tempel in zee, op een rots gelegen. Bij laag water met droge voeten te bereiken.

- Gunung Kawi: uit de rotsen gehouwen beelden ter ere van de koninklijke familie.

- Ulun Danu Bratan: iconische tempel op een eiland in een krater-meer gelegen.

- Uluwatu: tempel aan zee op een hoge rotsmuur, prachtig tijdens zonsondergang.