Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
 • 1e persoon: 1-1-1990
 • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
  • Indonesie ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Bali is bij uitstek het meest geliefde eiland in Indonesië onder Nederlandse vakantiegangers. Het eiland is erg groot en zéér divers. Van kilometerslange zandstranden bij Kuta tot brede rijstvelden bij Jatiluwih. Religie is erg belangrijk voor de inwoners. Daarom liggen er over het hele eiland verspreid vele tempels waaronder de befaamde zeetempel Tanah Lot en de Pura Ulun Danu Bratan in het krater-meer. Breng een bezoek aan het culturele kunstenaarsstadje Ubud met het populaire Monkey Forest. Leer surfen op zee of geniet van een ontspannende massage. In Bali kan je ook lekker & goedkoop eten. Laat jezelf in de watten leggen want de vriendelijke bevolking maakt je vakantie 100% zeker een groot succes!

Lees meer

Populaire vakanties Bali

Vakantie Bali: tips op het ultieme Godeneiland

Bali is één van de kleinere eilanden van de Indonesische archipel. De hoofdstad van Bali is Denpasar. Het eiland biedt prima mogelijkheden voor een strandvakantie gecombineerd met een bruisend uitgaansleven. Populaire badplaatsen zijn Sanur, Nusa Dua, Tanjung Benoa op het schiereiland Bukit en Kuta Beach. Op de stranden zijn tal van watersportactiviteiten mogelijk, vooral surfen, zeilen en duiken zijn erg in trek vanwege de sterke stroming en hoge golven. Bezoek ook zeker de rijstterrassen van Jatiluwih of één van de vele warmwaterbronnen rondom de vulkaan Gunung Agung.

 

Voor een bijzonder diner moet je naar het uiterste zuidelijke puntje van het eiland, in het vissersdorpje Jimbaran worden aan het einde van de dag de tafels van de vele visrestaurants op het strand klaargezet voor een onvergetelijke ervaring. Uit de verse vangst van de dag stel je zelf je eigen avondmaal samen, waarop het vervolgens voor je bereid wordt.

 

In het binnenland is het culturele kunstenaarsstadje Ubud met in de omgeving prachtige rijstvelden een must-visit en verder vind je op Bali nog vele bezienswaardige tempels.

Bezienswaardigheden in Bali: betoverende tempels

Religie is een zeer belangrijk onderdeel van het leven van de Balinezen. In tegenstelling tot het grootste deel van Indonesië waar de inwoners overwegend moslim zijn, hangt meer dan 90% van de Balinezen het hindoeïsme aan. Om hun dankbaarheid uit te drukken brengen de Balinezen dagelijks offers die in offermandjes bij tempels worden neergelegd. Het zal je dan ook niet verbazen dat er op Bali ontelbaar veel tempels staan. Er wordt zelfs wel eens gekscherend gezegd dat er meer tempels dan huizen staan. Om de tempels te onderhouden dienen toeristen een kleine toegangsprijs te betalen, let daarbij ook op dat het vaak verplicht is een sarong (tempelsjaal) te dragen. De belangrijkste en mooiste tempels op een rijtje:

 

- Pura Besakih: grootste tempelcomplex van Bali midden op het eiland, ook wel moedertempel genoemd.

- Tanah Lot: tempel in zee, op een rots gelegen. Bij laag water met droge voeten te bereiken.

- Gunung Kawi: uit de rotsen gehouwen beelden ter ere van de koninklijke familie.

- Ulun Danu Bratan: iconische tempel op een eiland in een krater-meer gelegen.

- Uluwatu: tempel aan zee op een hoge rotsmuur, prachtig tijdens zonsondergang.

Beste reistijd zonvakantie Bali

De temperatuur op Bali is het gehele jaar door gemiddeld 31 graden. Ga je op zonvakantie? Dan dien je wel rekening te houden met het regenseizoen van oktober tot april. In deze periode is het nog steeds erg warm, maar valt er iedere dag wel een flinke tropische regenbui. Wil je minder risico op flinke regenbuien? Dan kan je beter reizen in het droge seizoen van april tot september. 

Blog

 • Foto
  De meest hippe, trendy & leukste plekken van Bali
  24 december 2021

  Bali is werkelijk waar een vakantiebestemming om heimwee van te krijgen! Nog geen idee waar je gaat verblijven? Ontdek in deze blog onze favoriete plekken op dit heerlijke eiland.

  Leukste plekken van Bali
 • Foto
  De leukste tips voor Bali
  13 juli 2021

  Bali is werkelijk waar een vakantiebestemming om heimwee van te krijgen! Nog geen idee waar je gaat verblijven? Ontdek in deze blog onze favoriete plekken op dit heerlijke eiland.

  Tips voor Bali
 • Foto
  Filmlocaties Eat, Pray Love
  01 juni 2021

  In deze film gaat Liz naar Rome om te eten, naar India om te bidden en naar Bali om weer in de liefde te geloven. Wil je net als Liz het deel ‘liefde’ ervaren? Dan moet je naar het romantisch eiland Bali!

  Filmlocaties Eat, Pray Love