Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Indonesie ×
Een vraag over deze reis?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:
085 2085 551 lokaal tarief

Vakantie Indonesie

Het prachtige land Indonesië bestaat uit meer dan 14.000 verschillende eilanden, waarvan Java, Bali en Lombok de meest populaire vakantiebestemmingen zijn. Indonesië staat bekend om het heerlijke eten, de prachtige regenwouden, rijstvelden en de vulkanen. Ook de cultuur is er een om nooit te vergeten. Verwonder je aan de magische tempels welke Indonesië rijk is en vergeet de zonsondergang bij Uluwatu op Bali niet mee te pakken. Vanaf Nederland vlieg je in ongeveer 14 uur naar een van de eilanden. De beste reistijd naar Indonesië is tussen april en oktober. Hiermee vermijdt je de natte regenseizoenen en kan je dus optimaal van het prachtige weer genieten!

Lees meer

Populaire vakanties Indonesie

Vakantie Indonesië: de gordel van smaragd

Van eindeloze rijstvelden tot tropisch regenwoud: een vakantie naar Indonesië is volop genieten van de schitterende natuur. Niet alleen voor het adembenemende en diverse landschap is Indonesië de moeite waard. Ook voor een cultuurreis of duikvakantie is Indonesië een ware droombestemming. Ga op excursie langs torenhoge vulkanen of kom tot rust op een van de vele zonovergoten palmstranden op bijvoorbeeld Bali.

Lekkere gerechten uit de Indonesische keuken

Net zoals de bevolking is de Indonesische keuken zeer gevarieerd en is deze diversiteit te proeven in vele tongstrelende gerechten. Verwen jezelf met smakelijke rijstschotels, geurige soepen en allerlei soorten satés. Reizen door Indonesië is een ontdekkingstocht die alle zintuigen prikkelt.

In vrijwel iedere plaats heb je genoeg keuze uit vele restaurantjes. In de populaire badplaatsen heb je ook de keuze uit verschillende internationale restaurants. Laat je verleiden door de geur van verschillende specerijen van de lokale restaurants, en vergeet ook de street-food niet. Hier kan je niet alleen heel lekker eten, maar ook nog eens erg goedkoop!

Klimaat & beste reistijd naar Indonesië

Indonesië is een prachtige vakantiebestemming en ligt rond de evenaar. Op sommige eilanden komen er enorme hoogteverschillen voor vanwege de mooie bergen en vulkanen. Veel gebieden kennen een tropisch regenwoudklimaat. 
De temperatuur ligt gemiddeld rond de 30 graden overdag, het gehele jaar door.

Het regenseizoen duurt meestal van september t/m maart. Vanaf april t/m augustus is het droger op vrijwel alle bestemmingen. Per eiland en gebied kan het klimaat en dus de beste reistijd wel verschillen. Daarom is het verstandig dit altijd te checken voor jouw vakantiebestemming. 

Heb jij ook zo'n zin in een vakantie naar Indonesië? Laat je inspireren door de mooiste bestemmingen en ga zelf op ontdekking.