JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Cuba » Maatregelen van Cuba » Prijsvrij.nl
Meer weten?

Praktische info Cuba

Lees alles over valuta, visa en andere handige reisinformatie.

 

Nederland Wereldwijd

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Reisadvies voor Cuba

Voor het laatst bijgewerkt op 27-09-2022

Wil jij graag op vakantie naar Cuba? Dan is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus. Om het makkelijk te maken hebben wij de meest actuele informatie en veelgestelde vragen voor een vakantie naar Cuba voor je op een rijtje gezet.

Actuele reisadvies Cuba

De kleurcode voor Cuba is geel. Dit betekent dat een vakantie naar Cuba mogelijk is! Er zijn geen inreisbeperkingen. Bekijk ons aanbod en laat je verrassen door dit prachtige land in de Caribbean! 

 

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Je kunt op dit moment lekker genieten van een vakantie in Cuba. Wij hebben een aantal extra garanties aan onze service toegevoegd, zodat je jouw vakantie voor later in het jaar onbezorgd kunt boeken! Naast onze vertrouwde voorwaarden bieden wij nu ook een terughaalgarantie en geld terug garantie aan.

Ja, je kunt vliegen naar Cuba. Een vakantie naar Cuba is goed mogelijk als je volledig gevaccineerd bent.

Voor een vakantie naar Cuba dien je rekening te houden met de volgende zaken:

 • Gezondheidsverklaring Cuba

Voor je vakantie naar Cuba dien je bij aankomst een ingevulde ''Declaracion de Sanidad del Viajero'' voor te leggen.

Verder zijn er voor Cuba geen inreisbeperkingen. Let wel: bij aankomst in Cuba kun je willekeurig uitgekozen worden voor een PCR-test. Mocht deze positief blijken dan ga je naar een Cubaans staatshotel en zijn deze kosten voor eigen rekening. 

  • Mondkapjes

  Een mondkapje moet tijdens je reis op verschillende plekken worden gedragen. Daarom is het aan te raden om meerdere mondkapjes mee te nemen als je op reis gaat. Zo dien je bij alle luchtvaartmaatschappijen en luchthavens mondkapjes te dragen. In Cuba zijn mondkapjes lastig te verkrijgen, neem dus voldoende voorraad mee. Ook handgels zijn hier moeilijk te verkrijgen, neem deze ook voldoende mee. 

    • Vliegen vanaf Nederland

    Voor je terugreis naar Nederland heb je geen geldig coronabewijs meer nodig. Bij thuiskomst in Nederland wordt een zelftest geadviseerd, ook als je gevaccineerd of hersteld bent. Voor meer informatie over je terugreis naar Nederland vind je op Reizen tijdens Corona.

    • Vliegen vanaf Duitsland
    Goed nieuws! Duitsland heeft de inreisregels versoepelt voor de zomermaanden. Dit betekent dat je tijdelijk geen coronabewijs nodig hebt voor je heen- en terugvlucht vanaf Duitsland (houd nog wel rekening met de inreisbeperkingen van je eindbestemming). Dit geldt t/m 30 september 2022. Reis je na deze periode? Dan kan je alleen vliegen vanaf Duitsland wanneer je in het bezit bent van een geldig coronabewijs. Dit mag een vaccinatie-, herstel- of testbewijs zijn en heb je nodig voor zowel de heen- als terugvlucht. Duitsland kent strengere regels, hou daarom rekening met onderstaande eisen: 


    - Vaccinatiebewijs; 2 vaccinaties waarvan de laatste vaccinatie niet langer dan 9 maanden (270 dagen) geleden afgegeven is. Als je laatste vaccinatie ouder is dan 9 maanden, geldt dat je volledig gevaccineerd bent als je 3 vaccinaties hebt gehad (booster). Er moet minimaal 3 maanden tussen de 2e en 3e vaccinatie zitten. OF;
    - Herstelbewijs; In Duitsland zijn de regels rondom het herstelbewijs iets strenger. Een herstelbewijs is niet 180 dagen, maar 90 dagen geldig. Als je langer dan 90 dagen geleden positief bent getest voor corona, kun je niet met je herstelbewijs reizen via Duitsland (ook al heb je wel een QR code). In dit geval kun je alleen reizen met een geldig testbewijs. OF;
    - Testbewijs; dit mag een PCR-test of antigeentest zijn, beiden van max. 48 uur oud voor vertrek. 

    Bovenstaande regels gelden voor alle reizigers vanaf 12 jaar. Heb je geen geldig vaccinatie- of herstelbewijs? Dan kan je je voor je terugreis naar Duitsland op bestemming laten testen bij een van de corona testlocaties.

    • Vliegen vanaf België

    Wil je vliegen vanaf België? Dat is zeker mogelijk! Je hebt bij aankomst geen coronabewijs (vaccinatie-, herstel-, of testbewijs) nodig. Er gelden enkel nog maatregelen voor reizigers die uit een land met een heel hoog risico (terug)komen. Er zijn momenteel geen landen met een heel hoog risico. Maar omdat het reisadvies regelmatig wijzigt, adviseren we je om dit goed in de gaten te blijven houden. Let wel op, als je een (corona)bewijs nodig hebt voor je eindbestemming, zorg er dan voor dat je je bewijs al bij je hebt voordat je aankomt op een Belgische luchthaven.

    • Vliegen met overstap

    Als je vliegt met overstap op een andere bestemming, dien je ook aan de in reisvoorwaarden van deze bestemming te voldoen. Let hierop voor je je vakantie boekt.

    De richtlijnen in Cuba zijn als volgt:

    • Houd 1,5 meter afstand van elkaar.
    • Het schudden van handen wordt afgeraden.
    • Mondkapjes zijn op openbare plaatsen en in het openbaar vervoer verplicht.

    Voor het niet naleven van de richtlijnen in Cuba kun je een boete krijgen.

    Op dit moment zijn de volgende voorzieningen geopend:

    • Hotels en resorts zijn open.
    • Restaurants zijn open. Je zit hier altijd 1,5 meter uit elkaar en aan tafel mag je het mondkapje afdoen.
    • Ook bars zijn open. Hier gelden dezelfde regels als in restaurants.

    Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.