JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Cuba » Maatregelen » Prijsvrij.nl
Meer weten?

Corona-voucher

Lees hier meer over hoe je kan boeken met de corona-voucher.

 

Nederland Wereldwijd

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Reisadvies voor Cuba

Voor het laatst bijgewerkt op 29-07-2021

Wil jij graag op vakantie naar Cuba? Dan is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus. Om het makkelijk te maken hebben wij de meest actuele informatie en veelgestelde vragen voor een vakantie naar Cuba voor je op een rijtje gezet.

Actuele informatie Cuba

De kleurcode naar Cuba staat op oranje. Dit betekent dat de Nederlandse overheid reizen afraadt. Zodra dit verandert lees je er hier meer over.

Maar ben jij nu al zo toe aan een vakantie? Bekijk dan ons ruime aanbod met vakanties naar landen met een geel of groen reisadvies. Of bekijk hotels in Cuba voor later dit jaar. 

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Het is mogelijk om op vakantie naar Cuba te gaan, maar er gelden inreisbeperkingen. Wij hebben een aantal extra garanties aan onze service toegevoegd, zodat je jouw vakantie voor later in het jaar onbezorgd kunt boeken! Naast onze vertrouwde voorwaarden bieden wij nu ook een terughaalgarantie en geld terug garantie aan.

Ja, je kunt vliegen naar Cuba, maar er geldt nog steeds een kleurcode oranje reisadvies, wat betekent dat toeristische reizen worden afgeraden. 

Wanneer we weer op vakantie kunnen naar Cuba, dien je rekening te houden met de volgende zaken:

 • Negatieve coronatest

Vanaf 10 januari 2021 geldt dat alleen reizigers die een negatieve PCR-test die maximaal 72 uur voor vertrek is afgenomen, Cuba mogen inreizen. Bij aankomst in Cuba dien je nogmaals een betaalde PCR-test (30 USD) af te laten nemen eneen gezondheidsformulier in te vullen. Daarnaast ben je verplicht in quarantaine te gaan, ook bij een negatieve PCR-test. Je gaat in quarantaine in een staatsinstelling, dat kan een hotel of een ziekenhuis zijn en je wordt geacht dit zelf te bekostigen. Op dag vijf van de quarantaine dient er een tweede PCR-test te worden afgenomen.

 • Mondkapjes

Een mondkapje moet tijdens je reis op verschillende plekken worden gedragen. Daarom is het aan te raden om meerdere mondkapjes mee te nemen als je op reis gaat. Zo dien je bij alle luchtvaartmaatschappijen en luchthavens mondkapjes te dragen. In Cuba zijn mondkapjes lastig te verkrijgen, neem dus voldoende voorraad mee. Ook handgels zijn hier moeilijk te verkrijgen, neem deze ook voldoende mee. 

 • Gezondheidsverklaring Nederland

Veel luchtvaartmaatschappijen verplichten je om een gezondheidsverklaring in te vullen. Deze krijg je vaak aangereikt op het vliegveld, maar Prijsvrij raadt aan om deze alvast in te vullen voor je thuis vertrekt.

 • Gezondheidsverklaring Cuba

Voor je vakantie naar Cuba dien je bij aankomst een ingevulde ''Declaracion de Sanidad del Viajero'' voor te leggen.

 • Vliegen vanaf Nederland
Na een verblijf in Cuba dien je bij terugkomst in Nederland een coronabewijs te overleggen. Dit kan een negatieve PCR-test zijn die maximaal 72 uur oud is bij aankomst in Nederland of een antigeentest van maximaal 48 uur oud bij aankomst in Nederland. Dit geldt ook als je volledig gevaccineerd bent of hersteld bent van corona. Reizigers t/m 11 jaar zijn uitgezonderd van de testplicht. Daarnaast geldt een verplichte quarantaine van 10 dagen bij terugkeer in Nederland. Tevens dien je een quarantaineverklaring mee te nemen.
 • Vliegen vanaf Duitsland

  Vliegen vanaf Duitsland naar Cuba? Ondanks het aangescherpte reisadvies mag je nog steeds op doorreis in Duitsland. Dus je kunt gewoon vliegen vanaf een Duitse luchthaven. Als je via Duitsland naar jouw vakantiebestemming reist, dienen alle reizigers (vanaf 6 jaar) zowel voor de heen- als terugvlucht een negatieve coronatest bij zich te hebben. Dit betekent dat je je op bestemming laat testen bij een van de testlocaties in Cuba. Als je volledig gevaccineerd bent is dit niet nodig. 

  Verblijf je langer dan 24 uur in Duitsland, dan geldt er ook een meldplicht en dien je voor aankomst in Duitsland een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Deze zogeheten 'einreiseanmeldung' kan je digitaal invullen.

  • Vliegen vanaf België

  Wil je op vakantie naar Cuba en vliegen vanaf België? Het reisadvies van België is aangescherpt maar je mag nog wel gewoon op doorreis in België. Dit betekent dat je gewoon kunt vliegen vanaf een Belgische luchthaven. Voor de heenvlucht geldt dat alle reizigers vanuit Nederland (vanaf 6 jaar) een negatieve coronatest moeten kunnen voorleggen. De test mag niet ouder zijn dan 72 uur. Alle reizigers (vanaf 16 jaar) moeten daarnaast binnen 48 uur voor vertrek een Passagier Lokalisatie Formulier invullen. Het invullen van dit formulier geldt zowel voor de heen- als terugvlucht. Het formulier kun je online invullen. Kinderen t/m 15 jaar worden geregistreerd op het formulier van de ouders. Als bewijs ontvang je een QR-code die je bij check-in en/of boarding moet vertonen.

   

  Let op: België hanteert een andere definitie bij de kleurcodes van de reisadviezen (oranje in België is geel in Nederland) en wellicht ook andere inreisbeperkingen. Sommige regio's hebben een andere kleurcode in België en daarom kan het zijn dat je bij terugkomst op een Belgische luchthaven in sommige gevallen een negatieve coronatestuitslag bij je dient te hebben, terwijl dit bij terugkomst op een Nederlandse luchthaven misschien niet nodig is. Controleer daarom altijd op de website van de Belgische overheid wat van toepassing is voor jouw vakantie en check de testlocaties op bestemming.

  De richtlijnen in Cuba zijn als volgt:

  • Houd 1,5 meter afstand van elkaar.
  • Het schudden van handen wordt afgeraden.
  • Mondkapjes zijn op openbare plaatsen verplicht.

  Voor het niet naleven van de richtlijnen in Cuba kun je een boete krijgen.

  Op dit moment zijn de volgende voorzieningen geopend:

  • Hotels en resorts zijn open met een beperkte capaciteit. 
  • De buitenplaatsen van restaurants zijn open. Je zit hier altijd 1,5 meter uit elkaar.
  • Ook bars zijn met een beperkte capaciteit open. Hier gelden dezelfde regels als in restaurants.

  Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.