Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1970
  • 2e persoon: 1-1-1970
Wijzigen
    • Westen ×
    • Varadero ×
Een vraag over deze reis?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Op zoek naar een goedkope vakantie Varadero? Last minute Varadero en all inclusive Varadero vind je op Prijsvrij.nl. Bekijk hier het complete aanbod van hotels en appartementen in Varadero van vele reisaanbieders. Gebruik de filters om jouw ideale vakantie Varadero te vinden, vergelijk prijzen en bespaar vele euro’s op je vakantie! Varadero is de meest beroemde badplaats en de trots van Cuba en strekt zich uit langs de noordkust in het Westen van het eiland.

Lees meer

Populaire vakanties Varadero

Varadero - Wonderschone stranden

Het schiereiland Varadero is niet alleen de belangrijkste badplaats van Cuba, maar wellicht zelfs van het gehele Caribische gebied. Tot aan het eind van de vijftiger jaren was het een zeer populaire verblijfplaats van rijke Cubanen en Amerikanen. Het verwelkomt toeristen van over de hele wereld die er hun speciale vakantie doorbrengen. Gegarandeerd frisse lucht, schone en veilige stranden, vier- en vijfsterrenhotels dichtbij zee en overal amusement. Er zijn verschillende scuba-duikcentra, maar ook vele andere faciliteiten voor vrijetijdsbesteding. Zo kun je hier perfect golfen, zonnen, surfen en snorkelen. Verder vind je in Varadero uitstekende restaurants en bars.

Het witte zandstrand van Varadero

Varadero dankt zijn populariteit aan de oogverblindend mooie witte zandstranden. Over een lengte van zo'n 21 kilometer ligt er een mooi koraalrif voor de kust met tientallen duik- en snorkelplekken. De stranden zijn erg schoon en langgerekt en lopen langzaam af in de helderblauwe zee. Door velen wordt dit zelfs beschouwd als het mooiste strand ter wereld. Als strandliefhebber waan je je hier echt in een paradijs.

Duiken in Varadero

Het duikgebied loopt van de Bay of Matanzas naar de Westpunt van Jardines del Rey "Gardens of the King" Archipelago. De zanderige eilandrichel loopt langzaam af en heeft veel koraallijnformaties en een grote diversiteit aan vis. De twee meest populaire plekken zijn the Ojo del Megano ‘Blue Hole’, en de onderwatergrot op een diepte van 230 feet. Het marinepark bevat motor torpedo boot, een fregat met een kanon en een transportvliegtuig, plus de restanten van andere schepen die opzettelijk werden gezonken om hier één van de grootste collectie onderwater kunstvoorwerpen te creëren door de mens gemaakt in de hele archipel.

Excursies Varadero

Allereerst is het leuk om in Varadero een auto te huren en het authentieke Cuba te gaan ontdekken. In zo'n anderhalf tot 2 uur rijd je bijvoorbeeld naar de prachtige hoofdstad Havana waar je de El Capitolio, de Malecon boulevard en de oude binnenstad kunt bezoeken. Ook leuk is een boottocht per catamaran naar het schitterende eilandje Cayo Blanco met onwerkelijk witte zandstranden.

 

Wil je niet ver weg, maar toch actief bezig zijn? Aan het einde van het schiereiland Peninsula de Hicacos vind je naast de vele hotels ook een mooi natuurgebied 'Reserva Ecológica Varahicacos'. De bijzondere flora en fauna bewonder je onder andere door een hike langs cactusbomen en mangrovebossen en wordt ook wel El Otro Varadero (het andere Varadero) genoemd.