Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Westen ×
    • Havana ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Vier jouw volgende zonvakantie in de Cubaanse hoofdstad Havana! Dit kleurrijke vakantieparadijs is te vinden in het Westen van Cuba, waar genoeg te doen is; van prachtige oldtimers tot koloniale architectuur en een levendig uitgaansleven. In het hart van Oud Havana is de parfumwinkel Habana 1791 te vinden wat een hele beleving is door de groene binnentuin en het zelfgemaakte parfum van planten en bloemen. Ook staat Cuba bekend om de salsamuziek waardoor je de Caribische sferen zult ervaren. En niet te vergeten! Drink een mojito, want als je in Cuba bent dan proef je pas echt hoe een heerlijke mojito smaakt. Ga je mee op reis naar deze geweldige vakantiebestemming?

Lees meer

Populaire vakanties Havana

Havana: nostalgie en een kleurrijke cultuur

De Cubaanse hoofdstad heeft op dit moment nog steeds de nostalgische sfeer van de jaren '50 en '60 met een prachtige Spaanse architectuur en de sfeervolle straten en pleintjes. Het lijkt alsof de tijd decennia heeft stilgestaan en je waant je dan ook letterlijk tientallen jaren terug in de tijd vanwege de oude gebouwen, het onderhoud, de oldtimers en infrastructuur.

Bezienswaardigheden Havana

In principe is Havana in zijn geheel een grote bezienswaardigheid, maar mocht je slechts kort de tijd hebben om Havana te ontdekken, bezichtig dan de oude barokke kathedralen, het Capitolio of verdedigingswerk Castillo del Morro. Ook de moeite waard is een bezoek aan één van de vele musea zoals rummuseum van Havana Club. Geniet verder nog van een prachtige wandeling langs de grote boulevard Malecón en het bruisende nachtleven.

Habana Vieja 

De oude koloniale wijk Habana Vieja is in zijn geheel opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is zeker de moeite waard om hier een kijkje te nemen. Ook een bezoekje aan Capitolio Nacional is zeker aan te raden. Dit is het gebouw waar de Senaat en het Huis van Afgevaardigden gehuisvest zijn. Het werd gebouwd in het jaar 1929. Binnen is er de Salón de los Pasos Perdidos (de Zaal van de Verloren Stappen) en een 28-karaats diamant die het exacte centrum van de stad markeert.

Callejón de Hamel 

Ben je een liefhebber van kleurrijke kunst, dan moet je zeker Callejón de Hamel niet overslaan. Dit is een karakteristiek straatje waar Afrikaanse invloeden op de Cubaanse cultuur worden weergegeven. Met behulp van graffiti en allerlei tweedehands objecten is hier een prachtige kleurrijke en wereldberoemde openlucht expositie tot stand gekomen.

Cementerio Cristóbal Colón 

Een andere bezienswaardigheid is Cementerio Cristóbal Colón. Deze begraafplaats werd gebouwd in 1876 en heeft bijna een miljoen graven. Het is één van de mooiste begraafplaatsen op het Latijns-Amerikaanse continent. De Afro-Cubaanse religieuze gewoonte "santería" is over de hele begraafplaats te zien en u zult kleurrijke lappenpoppen zien liggen bij de graven.

Bekende barretjes in Havana

In het oude deel van het centrum vind je twee van de oudste barretjes van Havana die bekend staan om hun karakteristieke Cubaanse cocktails. El Floridita dankt zijn bekendheid met name aan zijn beroemde stamgast Ernest Hemingway. De Amerikaanse schrijver dronk hier veelvuldig zijn Daiquiri's en vandaag de dag kun je hier zelfs meer dan 15 verschillende soorten bestellen. La Bodeguita del Medio daarentegen staat bekend om zijn heerlijke Mojito's. Er wordt zelfs beweerd dat hier de mojito werd uitgevonden. Bovendien kun je vaak genieten van live muziek dus de sfeer zit er direct in wanneer je binnenkomt.

 

Laat je rondrijden in een gekleurde oldtimer en bezoek alle bijzondere plekjes die Havana rijk is. Verblijf in een van de fijne hotels en resorts en beleef een vakantie om nooit te vergeten!