JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Bulgarije » Alle maatregelen van Bulgarije » Prijsvrij.nl
Meer weten?

Corona testen

Lees hier voor welke bestemmingen je een PCR test nodig hebt. 

Corona-voucher

Hoe kan ik boeken met voucher?

Nederland Wereldwijd Bulgarije

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

 

Reisadvies voor Bulgarije

Voor het laatst bijgewerkt op 17-05-2021

Wil jij graag op vakantie, maar weet je niet goed wat je kan verwachten tijdens je verblijf in Bulgarije? Wij hebben alle informatie die je nodig hebt overzichtelijk verzamelt op deze pagina, zodat jij weet waar je allemaal aan moet denken als je op vakantie gaat naar het prachtige Bulgarije.

Actuele informatie Bulgarije

Op dit moment is er voor Bulgarije nog code oranje van toepassing. Dit betekent dat niet noodzakelijke reizen worden afgeraden door de Nederlandse Overheid. Daarom zijn vakanties in deze periode niet boekbaar via onze website. Je kunt uiteraard wel alvast je zomervakantie boeken, dat is een fijn vooruitzicht!

Zomervakantie in Bulgarije

Bulgarije staat voor velen bekend als een jongerenbestemming voor de beste feestvakanties aan Sunny Beach, maar wist je dat dit land veel meer te bieden heeft? Dit vakantieland aan de Zwarte Zee heeft prachtige natuur met mooie meren en indrukwekkende valleien. Ook de hoofdstad Sofia is in opkomst, en leent zich perfect voor een citytrip van een paar dagen!

Bekijk hiernaast onze mooiste hotels en campings in Bulgarije zodat je - zodra het weer kan - kunt gaan genieten van een hele fijne zomervakantie!


Top 5 Hotels in Bulgarije

Bekijk de populairste hotels en campings in Bulgarije voor aankomende zomer.

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Op dit moment geldt er code oranje voor alle bestemmingen. Dit betekent dat niet-noodzakelijke reizen worden afgeraden. Dit reisadvies is geldig tot half mei 2021, maar je kunt natuurlijk al wel vooruitkijken naar een fijne zomervakantie.

 

Wanneer je nu een vakantie naar Bulgarije boekt voor deze zomer kun je zorgeloos en vertrouwd op vakantie, meer informatie hierover vind je op onze pagina over de vroegboek actie.

Ja, er gaan vluchten naar Bulgarije. Er geldt wel een negatief reisadvies, dus vakantievluchten worden afgeraden. Zorg er ook voor dat je in het bezit bent van de juiste papieren en goed op de hoogte bent van alle maatregelen ter plaatse.
Ja, je kunt met de auto naar Bulgarije. Hou er wel rekening mee dat je diverse keren gecontroleerd kan worden aan de grens, omdat niet-noodzakelijke reizen niet zijn toegestaan. Zorg ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat en in het bezit bent van de juiste papieren.

Het dragen van een mondkapje is in heel Bulgarije verplicht. Dit is verplicht voor iedereen van 6 jaar en ouder op (bijna) alle openbare gelegenheden en op plaatsen waar je geen 1,5 meter afstand kunt houden.

Wanneer we weer op vakantie kunnen, dien je de volgende dingen mee te nemen op vakantie:

 • Mondkapjes

Net als in Nederland en de meeste andere vakantielanden is ook in Bulgarije het dragen van een mondkapje verplicht. Dit is verplicht voor iedereen vanaf 6 jaar en ouder.

 • Negatieve coronatest

Wanneer je op vakantie gaat naar Bulgarije is het verplicht om je vooraf te laten testen op corona. Je moet een negatieve PCR-testuitslag kunnen laten zien en deze mag niet ouder zijn dan 72 uur voor aankomst in Bulgarije. Wanneer je je vakantie via Prijsvrij Vakanties hebt geboekt ontvang je alle informatie over het afnemen van een test vlak voor vertrek. Mocht je een test op plaats van bestemming willen afleggen, dan kan dit op de volgende testlocaties in Bulgarije.

 • Gezondheidsverklaring Nederland

De meeste luchtvaartmaatschappijen laten je bij het online inchecken direct een gezondheidsverklaring invullen. Mocht je deze niet hoeven in te vullen tijdens het inchecken, dan is het handig om deze voor vertrek uit te printen en ingevuld mee te nemen op vakantie.

 • Vliegen vanaf België

Wil je op vakantie gaan en vliegen vanaf België? Dat kan. Het reisadvies van België is aangescherpt maar je mag nog wel gewoon op doorreis in België. Dit betekent dat je gewoon kunt vliegen vanaf een Belgische luchthaven. Voor de heenvlucht geldt dat alle reizigers vanuit Nederland (vanaf 6 jaar) een negatieve COVID-19-PCR-test moeten kunnen voorleggen. De test mag niet ouder zijn dan 72 uur. Alle reizigers (vanaf 16 jaar) moeten daarnaast binnen 48 uur voor vertrek een Passagier Lokalisatie Formulier invullen. Dit geldt zowel voor de heen- als terugvlucht. Het formulier kun je online invullen. Kinderen t/m 15 jaar worden geregistreerd op het formulier van de ouders. Als bewijs ontvang je een QR-code die je bij check-in en/of boarding moet vertonen.

 • Vliegen vanaf Duitsland

Vliegen vanaf Duitsland naar je vakantiebestemming? Dat is gewoon mogelijk. Ondanks het aangescherpte reisadvies, mag je nog steeds op doorreis in Duitsland. Dus je kunt gewoon vliegen vanaf een Duitse luchthaven. Alle reizigers vanuit Nederland (vanaf 6 jaar) moeten een negatieve coronatest bij zich hebben als ze Duitsland inkomen. De test mag niet ouder zijn dan 48 uur. Ook voor je terugvlucht dien je in het bezit te zijn van een negatieve coronatest en dien je je dus op bestemming te laten testen bij één van de testlocaties.

Verblijf je langer dan 24 uur in Duitsland, dan geldt er ook een meldplicht en dien je voor aankomst in Duitsland een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Deze zogeheten 'einreiseanmeldung' kan je digitaal invullen.

Als je alles hebt, ben je helemaal klaar voor jouw vakantie naar Bulgarije!

  In Bulgarije worden de volgende richtlijnen nageleefd:

  • Net als in Nederland moet je 1,5 meter afstand van elkaar houden.
  • Je mag met maximaal 15 personen bij elkaar komen.
  • Het is verplicht om overal een mondkapje te dragen.

  Kijk je uit naar een zomervakantie in Bulgarije, maar wil je weten waar je rekening mee moet houden? Wij hebben de corona-maatregelen ter plaatse voor je bekeken en overzichtelijk op een rijtje gezet:

  • Winkels zijn geopend met een beperkte capaciteit en inachtneming van de nodige voorzorgsmaatregelen.
  • Horeca is gesloten, maar je kunt wel gebruik maken van afhalen en thuisbezorgen. Verblijf je in een hotel? Dan mag je wel gebruik maken van de horeca vanaf 06.00 uur tot uiterlijk 22.00 uur.
  • Musea en bioscopen zijn geopend en je kunt ook naar het theater. Dit is allemaal wel geopend met beperkte capaciteit van 30% van de maximum bezetting.

  Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.