JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Bulgarije » Alle maatregelen van Bulgarije » Prijsvrij.nl

Top 10 hotels in Bulgarije

Bekijk de populairste hotels en campings in Bulgarije voor je volgende vakantie.

Reisadvies voor Bulgarije

Voor het laatst bijgewerkt op 28-06-2022

Wil jij graag op vakantie, maar weet je niet goed wat je kan verwachten tijdens je verblijf in Bulgarije? Wij hebben alle informatie die je nodig hebt overzichtelijk verzamelt op deze pagina, zodat jij weet waar je allemaal aan moet denken als je op vakantie gaat naar het prachtige Bulgarije.

Actuele informatie Bulgarije

Vanaf 1 mei 2022 vervallen alle corona maatregelen voor inreizen naar Bulgarije. Dit betekent dat je zonder zorgen op vakantie kan naar Bulgarije. 

Reizen naar Bulgarije

Bulgarije staat voor velen bekend als de ultieme jongerenbestemming voor de beste feestvakanties aan Sunny Beach. Maar wist je dat dit land veel meer te bieden heeft? Dit vakantieland aan de Zwarte Zee biedt een prachtige natuur met mooie meren en indrukwekkende valleien. Ook de hoofdstad Sofia is in opkomst, en leent zich perfect voor een stedentrip van een paar dagen.

Bekijk hiernaast onze mooiste hotels en campings in Bulgarije zodat je kunt gaan genieten van een hele fijne vakantie!


Meer weten?

Praktische info Bulgarije

Lees alles over valuta, visa en andere handige reisinformatie.

Nederland Wereldwijd Bulgarije

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

 

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Ja, je kunt veilig op vakantie naar Bulgarije. Het reisadvies voor Bulgarije is kleurcode groen. Ga zorgeloos en vertrouwd op vakantie naar Bulgarije met onze garanties.

Ja, je kunt met het vliegtuig naar Bulgarije. De kleurcode van Bulgarije is groen, dus je kunt hier zorgeloos genieten onder de Bulgaarse zon!

Ja, je kunt met de auto naar Bulgarije. Lees onze tips en ga goed voorbereid op autovakantie naar Bulgarije.

Nee, het dragen van een mondkapje is niet langer verplicht in Bulgarije verplicht. Wel geldt het advies om een mondkapje te dragen op drukkere plaatsen en in het openbaar vervoer. 

Wanneer je op vakantie gaat naar Bulgarije, dien je de volgende dingen mee te nemen op vakantie:

  • Heenreis naar Bulgarije

  Vanaf 1 mei 2022 gelden er geen corona-maatregelen voor het inreizen naar Bulgarije. Reizigers uit Nederland hoeven dan ook geen coronabewijs meer te laten zien bij aankomst in Bulgarije.

  • Terugreis naar Nederland

  Voor je terugreis naar Nederland heb je geen geldig coronabewijs meer nodig en is het niet meer nodig om een gezondheidsverklaring in te vullen. Alle informatie over je terugreis kan je zelf checken bij de Rijksoverheid. 

  • Gezondheidsverklaring Nederland

  De meeste luchtvaartmaatschappijen laten je bij het online inchecken direct een gezondheidsverklaring invullen. Om vertraging op het vliegveld te voorkomen, raden wij je aan om de gezondheidsverklaring voor vertrek te downloaden, uit te printen, in te vullen en mee te nemen op reis (zowel voor je heen- als terugvlucht).

  • Vliegen vanaf België

  Wil je vliegen vanaf België? Dat is zeker mogelijk! Je hebt bij aankomst geen coronabewijs (vaccinatie-, herstel-, of testbewijs) nodig. Er gelden enkel nog maatregelen voor reizigers die uit een land met een heel hoog risico (terug)komen. Er zijn momenteel geen landen met een heel hoog risico. Maar omdat het reisadvies regelmatig wijzigt, adviseren we je om dit goed in de gaten te blijven houden. Let wel op, als je een (corona)bewijs nodig hebt voor je eindbestemming, zorg er dan voor dat je je bewijs al bij je hebt voordat je aankomt op een Belgische luchthaven.

  • Vliegen vanaf Duitsland
   Goed nieuws! Duitsland heeft de inreisregels versoepelt voor de zomermaanden. Dit betekent dat je tijdelijk geen coronabewijs nodig hebt voor je heen- en terugvlucht vanaf Duitsland. Dit geldt t/m 31 augustus 2022. Reis je na deze periode? Dan kan je alleen vliegen vanaf Duitsland wanneer je in het bezit bent van een geldig coronabewijs. Dit mag een vaccinatie-, herstel- of testbewijs zijn en heb je nodig voor zowel de heen- als terugvlucht. Duitsland kent strengere regels, hou daarom rekening met onderstaande eisen: 

   - Vaccinatiebewijs; 2 vaccinaties waarvan de laatste vaccinatie niet langer dan 9 maanden (270 dagen) geleden afgegeven is. Als je laatste vaccinatie ouder is dan 9 maanden, geldt dat je volledig gevaccineerd bent als je 3 vaccinaties hebt gehad (booster). Er moet minimaal 3 maanden tussen de 2e en 3e vaccinatie zitten. OF;
   - Herstelbewijs; In Duitsland zijn de regels rondom het herstelbewijs iets strenger. Een herstelbewijs is niet 180 dagen, maar 90 dagen geldig. Als je langer dan 90 dagen geleden positief bent getest voor corona, kun je niet met je herstelbewijs reizen via Duitsland (ook al heb je wel een QR code). In dit geval kun je alleen reizen met een geldig testbewijs. OF;
   - Testbewijs; dit mag een PCR-test of antigeentest zijn, beiden van max. 48 uur oud voor vertrek. 

   Bovenstaande regels gelden voor alle reizigers vanaf 12 jaar. Heb je geen geldig vaccinatie- of herstelbewijs? Dan kan je je voor je terugreis naar Duitsland op bestemming laten testen bij een van de corona testlocaties.


   Als je alles hebt, ben je helemaal klaar voor jouw vakantie naar Bulgarije!

    In Bulgarije gelden de volgende adviezen:

    • Probeer 1,5 meter afstand te houden van elkaar.
    • Het dragen van een mondkapje is niet langer verplicht, maar het advies is wel om een mondkapje te dragen in drukke omgevingen. 

    Stranden

    Stranden zijn geopend.


    Winkels en supermarkten

    Winkels zijn geopend.


    Restaurants en terrassen

    Restaurants en bars zijn geopend. 


    Entertainment

    Bioscopen, theaters en musea zijn geopend. Dit geldt ook voor casino's en gokzalen, spa's, sauna's, sportscholen en zwembaden. 


    Excursies en bezienswaardigheden

    De meeste (buiten)attracties en bezienswaardigheden zijn geopend. 


    Vervoer

    In het openbaar vervoer geldt het advies om een mondkapje te dragen.

    Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.