JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Bulgarije - Maatregelen Bulgarije - Prijsvrij.nl

Top 10 hotels in Bulgarije

Bekijk de populairste hotels en campings in Bulgarije voor je volgende vakantie.

Reisadvies voor Bulgarije

Voor het laatst bijgewerkt op 01-12-2022

Wil jij graag op vakantie, maar weet je niet goed wat je kan verwachten tijdens je verblijf in Bulgarije? Wij hebben alle informatie die je nodig hebt overzichtelijk verzamelt op deze pagina, zodat jij weet waar je allemaal aan moet denken als je op vakantie gaat naar het prachtige Bulgarije.

Actuele informatie Bulgarije

Er gelden geen inreisvoorwaarden voor je vakantie naar Bulgarije. Je hoeft dus geen geldig coronabewijs te laten zien dus je kan zonder zorgen op vakantie naar Bulgarije.

Reizen naar Bulgarije

Bulgarije staat voor velen bekend als de ultieme jongerenbestemming voor de beste feestvakanties aan Sunny Beach. Maar wist je dat dit land veel meer te bieden heeft? Dit vakantieland aan de Zwarte Zee biedt een prachtige natuur met mooie meren en indrukwekkende valleien. Ook de hoofdstad Sofia is in opkomst, en leent zich perfect voor een stedentrip van een paar dagen.

Bekijk hiernaast onze mooiste hotels en campings in Bulgarije zodat je kunt gaan genieten van een hele fijne vakantie!


Meer weten?

Praktische info Bulgarije

Lees alles over valuta, visa en andere handige reisinformatie.

Nederland Wereldwijd Bulgarije

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

 

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Ja, je kunt veilig op vakantie naar Bulgarije. Het reisadvies voor Bulgarije is kleurcode groen. Ga zorgeloos en vertrouwd op vakantie naar Bulgarije met onze garanties.

Ja, je kunt met het vliegtuig naar Bulgarije. De kleurcode van Bulgarije is groen, dus je kunt hier zorgeloos genieten onder de Bulgaarse zon!

Ja, je kunt met de auto naar Bulgarije. Lees onze tips en ga goed voorbereid op autovakantie naar Bulgarije.

In bepaalde regio's in Bulgarije is het dragen van een mondkapje verplicht in het openbaar vervoer, in winkels en in ziekenhuizen. Dit geldt in ieder geval t/m 30 augustus 2022 voor de regio's Varna, Pleven, Shuma en Targovishte. 

Wanneer je op vakantie gaat naar Bulgarije, dien je de volgende dingen mee te nemen op vakantie:

  • Heenreis naar Bulgarije

  Er gelden geen inreisvoorwaarden voor je vakantie naar Bulgarije. Reizigers uit Nederland hoeven dan ook geen coronabewijs meer te laten zien bij aankomst in Bulgarije.

  • Terugreis naar Nederland

  Voor je terugreis naar Nederland heb je geen geldig coronabewijs meer nodig en is het niet meer nodig om een gezondheidsverklaring in te vullen. Alle informatie over je terugreis kan je zelf checken bij de Rijksoverheid. 

  • Gezondheidsverklaring Nederland

  Voor je terugreis van Bulgarije naar Nederland is het niet meer nodig om een gezondheidsverklaring in te vullen.

  • Vliegen vanaf België

  Wil je vliegen vanaf België? Dat is zeker mogelijk! Je hebt bij aankomst geen coronabewijs (vaccinatie-, herstel-, of testbewijs) nodig. Er gelden enkel nog maatregelen voor reizigers die uit een land met een heel hoog risico (terug)komen. Er zijn momenteel geen landen met een heel hoog risico. Maar omdat het reisadvies regelmatig wijzigt, adviseren we je om dit goed in de gaten te blijven houden. Let wel op, als je een (corona)bewijs nodig hebt voor je eindbestemming, zorg er dan voor dat je je bewijs al bij je hebt voordat je aankomt op een Belgische luchthaven.

  • Vliegen vanaf Duitsland
  Wil je vliegen vanaf een Duitse luchthaven? Dan heb je voor de heen- en terugvlucht geen coronabewijs nodig. Omdat het reisadvies regelmatig wijzigt, raden wij je aan om vooraf het reisadvies van je eindbestemming te checken via de website van de Duitse overheid.

  Als je alles hebt, ben je helemaal klaar voor jouw vakantie naar Bulgarije!

   In Bulgarije gelden de volgende adviezen:

   • Probeer 1,5 meter afstand te houden van elkaar.
   • In bepaalde regio's in Bulgarije is het dragen van een mondkapje verplicht in het openbaar vervoer, in winkels en in ziekenhuizen. Dit geldt in ieder geval t/m 31 augustus 2022 voor de regio's Varna, Pleven, Shuma en Targovishte

   Stranden

   Stranden zijn geopend.


   Winkels en supermarkten

   Winkels zijn geopend.


   Restaurants en terrassen

   Restaurants en bars zijn geopend. 


   Entertainment

   Bioscopen, theaters en musea zijn geopend. Dit geldt ook voor casino's en gokzalen, spa's, sauna's, sportscholen en zwembaden. 


   Excursies en bezienswaardigheden

   De meeste (buiten)attracties en bezienswaardigheden zijn geopend. 


   Vervoer

   In het openbaar vervoer geldt het advies om een mondkapje te dragen. In de regio's Varna, Pleven, Shuma en Targovishte is het dragen van een mondkapje in het openbaar vervoer verplicht.

   Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.