Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1970
  • 2e persoon: 1-1-1970
Wijzigen
    • Bulgarije ×
Een vraag over deze reis?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Bulgarije grenst aan de Zwarte Zee en is een prachtig land met natuur, leuke steden, bijzondere gebouwen en lange stranden. Het land staat bij jongeren bekend om de uitgaansgelegenheden en dan in het bijzonder Sunny Beach. Maar ook juist voor strand-, natuur- en cultuurliefhebbers heeft het land veel te bieden. Bezoek hoofdstad Sofia, met groene parken, musea en mooie gebouwen. Ontdek de verschillende stranden zoals het strand van Nessebar, Sunny Beach en Golden Sands. Voor een dosis cultuur heeft Bulgarije tal aan kloosters die een belangrijke rol spelen en bij het Rila Gebergte zul je verbaasd zijn over de prachtige natuur. De Rila Gletsjer meren zijn hier te vinden die omringd zijn door bergen, bloemen en helder groen water!

Lees meer

Populaire vakanties Bulgarije

Bulgarije – Bergen en de Zwarte Zee

Dit prachtige land aan de Zwarte Zee heeft een heerlijk klimaat en prachtige zandstranden waarvan de meeste stranden langs autovrije promenades liggen en zijn afgestemd op familietoerisme. Albena, Goudstrand en Zonnestrand behoren met hun gezellige boulevards en goede toeristische voorzieningen tot de bekendste stranden.

Voor een portie cultuur zit je goed in hoofdstad Sofia met de vele historische gebouwen en monumenten. Zo zie je er communistische architectuur, kerkjes uit de tijd van de Romeinen, de 1500 jaar oude Sofia-kerk en de Russisch-orthodoxe Alexander Nevski-kathedraal. Een leuk uitstapje vanaf Sofia is het Vitosja-gebergte op korte afstand van de stad. Ga wandelen in de uitgestrekte bossen en geniet van het mooie uitzicht. Bulgarije heeft honderden rivieren en meren. Liefhebbers van watersporten en avontuurlijke sporten zoals raften, kanoën, hanggliding, paragliding komen hier zeker aan hun trekken.

Klimaat van Bulgarije

Aan de kust van Bulgarije zijn ongeveer 300 dagen zon per jaar met een gemiddelde temperatuur van 28 graden. De zomer is dan ook de beste tijd om het land te bezoeken. In April en mei liggen de temperaturen tussen de 12 en 21 graden. In de winter is het koud met temperaturen van 2 tot 4 graden.