Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Bulgarije ×
    • Zwarte Zeekust ×
    • Albena ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Voor een zonnige strandvakantie is Albena in Bulgarije een absolute topbestemming. Albena is een grote badplaats gelegen aan de noordkant van de Zwarte Zeekust op 28 kilometer van de grote havenstad Varna, waar zich ook de luchthaven bevindt. Vanuit Varna rijd je in dertig minuten naar Albena waar het lange zandstrand en het diverse aanbod aan restaurants je een heerlijke vakantie zullen bezorgen. Vanwege de vele activiteiten en het brede zandstrand is Albena een zeer geschikte bestemming voor gezinnen met kinderen. Struin over de promenade op zoek naar leuke souvenirs, spring meters de lucht in op de trampolines en strijk neer op één van de vele gezellige terrasjes vlakbij het strand.

Lees meer

Populaire vakanties Albena

Het zandstrand van Albena

Voor gezinnen is Albena echt een feestje. Zoek samen een mooi plekje op het zeven kilometer lange zandstrand en bouw de hele dag door aan de mooiste zandkastelen. Of breng een bezoekje aan de kinderkartbaan of de schattige variant van de botsauto’s, de botsbootjes! Het strand loopt heel langzaam af in de zee wat ervoor zorgt dat het lang ondiep is. Ideaal om met kleine kinderen de eerste zwemervaringen op te doen. Verder worden er op het strand en in de zee leuke spelletjes georganiseerd en kun je diverse watersporten beoefenen. Albena heeft echt alles wat je van een leuke badplaats verwacht en naast het oneindig relaxen op het strand is er dus ontzettend veel om je mee te vermaken.

Uit eten in Albena

Direct aan het strand liggen vele leuke restaurants met terrasjes waar je lekker neer kunt strijken om van de Bulgaarse keuken te genieten. Eet een heerlijke Bulgaarse Moussaka of één van de andere beroemde ovengerechten of ga voor een traditionele Shopska salade met onder andere tomaat, paprika, peterselie en vers geraspte feta kaas. In Albena serveren ze ook de Bulgaarse kruidenwijnen en de traditionele Rakia likeur die met abrikozen, druiven en pruimen een ware smaakexplosie is! Iets verder in het stadje is ook nog een leuke brede straat met souvenirkraampjes en restaurants waar je de hele avond kunt rondstruinen en lekker kunt eten.

Bezienswaardigheden Albena

De zonovergoten badplaats Albena ligt aan een breed zandstrand tussen de groene natuurgebieden. Bezoek bijvoorbeeld het beschermde natuurgebied Batova dat direct tegen het stadje aan ligt. Wandel door het bos langs de snelstromende riviertjes en ontdek de vele mooie planten en bloemen die dit vruchtbare gebied rijk is.

Naast de natuur kun je rondom Albena ook de ruïnes van Osmaanse kloosters bewonderen. Rijd bijvoorbeeld 15 kilometer langs de kust richting Varna om het in een rotswand gelegen Alhadza Klooster te bezoeken. Het is bijzonder om te zien hoe de paters hier in de middeleeuwen leefden en daarbij ligt het klooster in de prachtige bosrijke omgeving van het Golden Sands Nature Park. Kortom er zijn genoeg avonturen te beleven vanuit één van de mooie hotels in Albena.