Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Bulgarije ×
    • Zwarte Zeekust ×
    • Varna ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Varna is de derde grootste stad van Bulgarije aan de Zwarte Zeekust. Deze vakantiebestemming staat bekend om haar schitterende gouden zandstranden én een gemoedelijke centrum met gekleurde gebouwen. Aan het zandstrand kan je heerlijk vertoeven bij leuke restaurants. Geniet hier van Bulgaarse gerechten, zoals vers gebakken banitsa, frisse shopska en heerlijke tikvenik. Houd jij ook van cultuur en geschiedenis? Bezoek dan het archeologisch museum waar je oogverblindende gouden voorwerpen van zo'n 6000 jaar oud kan bewonderen. Dus ga jij mee op vakantie naar het mooie Varna?

Lees meer

Populaire vakanties Varna

Bezienswaardigheden in Varna

Als cultuur- en geschiedenisliefhebber kan jij je in Varna zeker goed toeven. Krijg inzicht in het leven in Varna rond 1900 in het Etnografisch Museum, waar je onder andere kledij en sieraden van die tijd kan bekijken. En wanneer je geïnteresseerd bent in de oudheid, dan zijn de restanten van de Romeinse thermen iets voor jou. Nog meer must-see bezienswaardigheden in Varna zijn de Hemelvaartkathedraal, een marine museum en de kathedraal van Varna. 

Winkelen en uitgaan in Varna

Voor winkelliefhebbers is er goed nieuws, want in Varna zit je namelijk perfect. Langs de stranden van Varna vind je talloze winkels waar je goed kan toeven. Ook vind je in de stad zelf grote brede winkelstraten waar je heerlijk een dagje kan shoppen. Voor de liefhebbers van uitgaan kun je tot in de late uren terecht in bars, cafés en discotheken. 

Ontdek de omgeving van Varna

Als strandliefhebber wil je natuurlijk de mooiste zandstranden ontdekken. Een aantal stranden die je écht zou moeten bezoeken zijn Golden Sands, Vaya Beach en Kabakum Beach. Wanneer je een dagje niet op het strand wil liggen, is de stad Baltsjik een aanrader om met een huurauto naartoe te rijden. Bezoek hier het romantische kasteel dat uit villa's aan de zee bestaat, verspreid in een prachtig park met een uitgestrekte botanische tuin.

Varna: klimaat & beste reistijd

Warme zomers en milde natte winters kenmerken het zeeklimaat van de Bulgaarse stad Varna. De beste reisperiode voor een zonvakantie is van juni t/m september. In deze periode geniet je van heerlijke temperaturen van gemiddeld 23-28 graden. Ook is het zeewater lekker van temperatuur en ideaal om in te zwemmen.

Ben je op zoek naar een vakantiebestemming waarin je je absoluut niet gaat vervelen? Dan is Varna perfect voor jou!