Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Bulgarije ×
    • Zwarte Zeekust ×
    • Pomorie ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Aan de zuidkant van de Zwarte Zeekust vind je de uniek gelegen vakantiebestemming Pomorie in Bulgarije. De badplaats ligt op 9 kilometer van de luchthaven van Burgas en op 18 kilometer van het historische Nessebar. Het rotsachtige schiereiland waar Pomorie op ligt, strekt zich maar liefst 3,5 kilometer uit over de Zwarte Zee. Overal waar je om je heen kijkt zie je de zee en dit maakt een verblijf in Pomorie een unieke ervaring. De nummer één activiteit in deze stad is relaxen, want Pomorie staat bekend als een kuuroord met de beste moddertherapieën ter wereld. Geniet daarnaast van ontspannende massages en maak je vakantie compleet met lekkere lange stranddagen op één van de mooie zandstranden.

Lees meer

Populaire vakanties Pomorie

Moddertherapie in Pomorie

Ontdek in Pomorie de moddertherapieën en zoutbaden die de Bulgaren al sinds de Thracische tijden toepassen vanwege de geneeskrachtige werking. De badplaats staat er bekend om de beste moddertherapieën ter wereld, dus die mag je tijdens je vakantie zeker niet missen! De modder is afkomstig uit het grote Pomorie zoutmeer dat grenst aan de stad en heeft volgens de Bulgaren een positief effect op onder andere de luchtwegen, de huid en de spieren. Een groot deel van de hotels in Pomorie bieden deze wellness-behandelingen aan. Ideaal om de dag mee te beginnen zodat je vervolgens compleet relaxed op het strand kunt gaan liggen.

Ontdek de wijnen van Pomorie

Alsof het allemaal nog niet relaxed genoeg is staat Pomorie ook nog bekend om haar heerlijke Bulgaarse wijnen. De stad is omringd door wijngaarden en in veel van de restaurants en hotels kun je de verschillende lokale wijnen proeven. In februari worden er in Pomorie ieder jaar zelfs grote wijnfeesten gegeven. De belangrijkste druiven voor de Bulgaarse wijnen zijn Cabernet Sauvignon, Rkatsiteli en Merlot en de lange milde herfst in het land zorgt voor ideale omstandigheden voor de druiven. Ze produceren al meer dan 3000 jaar wijn rondom Pomorie en Burgas en dat proef je!

Wandel langs het meer van Pomorie

Maak een wandeling over de ruim vijf kilometer lange zandstrook die het meer van Pomorie scheidt van de Zwarte Zee. Dit zoutmeer is niet alleen de bron van de geneeskrachtige modder. Het is ook het leefgebied van tientallen zeldzame planten en vogels. Ga bijvoorbeeld op zoek naar de Steltkluut de Poelruiter en de Dwergmeeuw. Begin en eindig je wandeling op het relaxte Pomorie Beach, het kleine strandje dat zich aan het einde van de landtong aan de oostkant van Pomorie bevindt. Een vakantie in Pomorie is een unieke combinatie van strand, geneeskrachtige spa-behandelingen, heerlijke wijnen en een prachtige natuurrijke omgeving. Als je hier niet tot rust komt dan lukt het je nergens!