Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Bulgarije ×
    • Zwarte Zeekust ×
    • Nessebar ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Nessebar is één van de mooiste stadjes voor een vakantie aan de Zwarte Zeekust. Van een prachtig breed zandstrand in het nieuwe gedeelte tot aan het historische stadscentrum op een rotsachtig schiereiland in de zwarte zee. Dankzij dit bijzonder gelegen stadscentrum staat Nessebar op de werelderfgoedlijst van Unesco. Voor een avondje uit in één van de bekendste plaatsjes van Bulgarije, rijd je in nog geen 10 minuten naar het nabij gelegen Sunny Beach. In Nessebar zelf kun je onder andere genieten van een wandeling langs bijzondere monumenten of een bezoekje aan één van de mooie musea in de stad waar je direct tegenaan loopt als je het schiereiland op gaat.

Lees meer

Populaire vakanties Nessebar

Het historische centrum van Nessebar

Het oorspronkelijke stadje Nessebar ligt op een rotachtig schiereiland en bevat gebouwen van wel 3.000 jaar oud. Nessebar hoort hiermee bij de oudste steden van Europa en dit brengt een hele unieke sfeer met zich mee. Wandelend door de oude met keitjes geplaveide straten waan je jezelf in een openlucht museum. In het centrum vind je verschillende eeuwenoude kerken zoals de St. Stefan en de St. Paraskeva. Op een gezellig plein in het midden van het stadje kun je de overblijfselen van de Saint Sophia kerk bewonderen. De rijen met bogen die nog overeind staan worden ’s avonds prachtig verlicht. Vergeet zeker je fototoestel niet wanneer je deze ruïne gaat bezoeken! Aan het eind van het schiereiland kom je uit bij Bunata Beach. Een klein strandje met rieten parasolletjes waar je na je wandeling door de stad even lekker bij kunt komen.

Hotels in Nessebar

In Nessebar heb je een ruime keuze uit prachtige moderne hotels met grote zwembaden en uitzichten over zee. De meeste van deze hotels liggen in het nieuwe gedeelte van de stad, maar voor wie niet genoeg kan krijgen van het historische centrum, dit is te voet zeer gemakkelijk bereikbaar. Kies bijvoorbeeld voor het prachtig gelegen Byana Beach hotel waar je na het ontbijt zo het strand op loopt. Of ga voor het iets zuidelijker gelegen Melia Sol Nessebar Palace. Het gigantische zwembad met verschillende glijbanen en speeltuinen zorgt voor urenlang speelplezier met het hele gezin.

De stranden rondom Nessebar

Nessebar is omgeven door goudgele zandstranden. Ten zuiden van Nessebar ligt het populairste strand van Nessebar, South Beach. Een kilometer lang zandstrand dat schuin afloopt naar beneden waardoor je een prachtig uitzicht hebt wanneer je je handdoekje bovenaan het strand uitrolt. Ten noorden van Nessebar begint het bekende Sunny Beach. De drukke boulevard van Sunny Beach kun je met een flinke wandeling te voet bereiken vanaf Nessebar.

Kortom: een vakantie naar Nessebar betekent zon met een culturele twist. Ontdek het samen met jouw reisgezelschap!