JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Bulgarije » Alle maatregelen van Bulgarije » Prijsvrij.nl
Meer weten?

Corona testen

Lees hier voor welke bestemmingen je een PCR test nodig hebt. 

Corona-voucher

Hoe kan ik boeken met voucher?

Nederland Wereldwijd Bulgarije

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

 

Reisadvies voor Bulgarije

Voor het laatst bijgewerkt op 16-06-2021

Wil jij graag op vakantie, maar weet je niet goed wat je kan verwachten tijdens je verblijf in Bulgarije? Wij hebben alle informatie die je nodig hebt overzichtelijk verzamelt op deze pagina, zodat jij weet waar je allemaal aan moet denken als je op vakantie gaat naar het prachtige Bulgarije.

Actuele informatie Bulgarije

Het reisadvies voor Bulgarije is weer positief! Na een verblijf in Bulgarije hoef je bij terugkomst in Nederland niet meer in quarantaine en ook de testverplichting bij terugkomst geldt niet meer. Het vakantieland veranderde 4 juni naar code geel.

Zomervakantie in Bulgarije

Bulgarije staat voor velen bekend als een jongerenbestemming voor de beste feestvakanties aan Sunny Beach, maar wist je dat dit land veel meer te bieden heeft? Dit vakantieland aan de Zwarte Zee heeft prachtige natuur met mooie meren en indrukwekkende valleien. Ook de hoofdstad Sofia is in opkomst, en leent zich perfect voor een citytrip van een paar dagen!

Bekijk hiernaast onze mooiste hotels en campings in Bulgarije zodat je kunt gaan genieten van een hele fijne zomervakantie!


Top 5 Hotels in Bulgarije

Bekijk de populairste hotels en campings in Bulgarije voor aankomende zomer.

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Ja, je kunt weer op vakantie naar Bulgarije! Bij terugkomst in Nederland zijn de testverplichting en quarantaine niet meer nodig en het reisadvies van Bulgarije was vanaf 4 juni aangepast naar code geel.

 

Wanneer je nu een vakantie naar Bulgarije boekt voor deze zomer kun je zorgeloos en vertrouwd op vakantie, meer informatie hierover vind je op onze pagina over onze garanties.

Ja, je kunt weer met het vliegtuig naar Bulgarije. Op 4 juni is de kleurcode verandert naar geel, wat betekent dat toeristische reizen weer zijn toegestaan. Je kunt dus weer genieten onder de Bulgaarse zon!

Ja, je kunt met de auto naar Bulgarije. Zorg ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat en in het bezit bent van de juiste papieren.

Het dragen van een mondkapje is in heel Bulgarije verplicht. Dit is verplicht voor iedereen van 6 jaar en ouder op (bijna) alle openbare gelegenheden en op plaatsen waar je geen 1,5 meter afstand kunt houden.

Wanneer je op vakantie gaat naar Bulgarije, dien je de volgende dingen mee te nemen op vakantie:

 • Mondkapjes

Net als in Nederland en de meeste andere vakantielanden is ook in Bulgarije het dragen van een mondkapje verplicht. Dit is verplicht voor iedereen vanaf 6 jaar en ouder.

 • Verplichte documenten

Wanneer je op vakantie gaat naar Bulgarije is het verplicht om één van de volgende documenten te kunnen laten zien:

Bewijs volledig gevaccineerd

Tenminste 14 dagen voor aankomst in Bulgarije moet de laatste vaccinatie zijn toegediend. De volgende gegevens moeten vermeld staan in het bewijs: naam (zoals in het paspoort), geboortedatum, de data van de COVID-19-vaccinatie(s), naam/type vaccin, het land waar het is afgenomen en de naam van de autoriteit die de vaccinatie toediende.


Negatieve PCR-test

Je moet een negatieve PCR-testuitslag kunnen laten zien en deze mag niet ouder zijn dan 72 uur voor aankomst in Bulgarije. Ook mag je een negatieve rapid antigen test (RAT) laten zien die binnen 48 uur voor aankomst in Bulgarije is afgenomen. Wanneer je je vakantie via Prijsvrij Vakanties hebt geboekt ontvang je alle informatie over het afnemen van een test vlak voor vertrek. Mocht je een test op plaats van bestemming willen afleggen, dan kan dit op de volgende testlocaties in Bulgarije.


Bewijs volledig hersteld COVID-19-besmetting

Je mag naar Bulgarije reizen als je een positief testresultaat kan laten zien die aantoont dat je tenminste 15 tot maximaal 180 dagen voor aankomst in Bulgarije een COVID-19-besmetting hebt gehad. Hierin wordt alleen een PCR-test of een RAT (rapid antigen test) geaccepteerd. 

Deze testverplichting geldt voor alle reizigers vanaf 5 jaar en ouder. 

 • Gezondheidsverklaring Nederland

De meeste luchtvaartmaatschappijen laten je bij het online inchecken direct een gezondheidsverklaring invullen. Mocht je deze niet hoeven in te vullen tijdens het inchecken, dan is het handig om deze voor vertrek uit te printen en ingevuld mee te nemen op vakantie.

 • Vliegen vanaf Nederland

Vanaf 4 juni is er voor terugkeer vanuit Bulgarije geen testverplichting meer. Na een verblijf in Bulgarije hoef je ook niet meer in quarantaine in Nederland.

 • Vliegen vanaf België

Wil je op vakantie gaan en vliegen vanaf België? Dat kan. Het reisadvies van België is aangescherpt maar je mag nog wel gewoon op doorreis in België. Dit betekent dat je gewoon kunt vliegen vanaf een Belgische luchthaven. Voor de heenvlucht geldt dat alle reizigers vanuit Nederland (vanaf 6 jaar) een negatieve COVID-19-PCR-test moeten kunnen voorleggen. De test mag niet ouder zijn dan 72 uur. Alle reizigers (vanaf 16 jaar) moeten daarnaast binnen 48 uur voor vertrek een Passagier Lokalisatie Formulier invullen. Dit geldt zowel voor de heen- als terugvlucht. Het formulier kun je online invullen. Kinderen t/m 15 jaar worden geregistreerd op het formulier van de ouders. Als bewijs ontvang je een QR-code die je bij check-in en/of boarding moet vertonen.

Let op: België hanteert een andere definitie bij de kleurcodes van de reisadviezen (oranje in België is geel in Nederland) en wellicht ook andere inreisbeperkingen. Sommige regio's hebben een andere kleurcode in België en daarom kan het zijn dat je bij terugkomst op een Belgische luchthaven in sommige gevallen een negatieve coronatestuitslag bij je dient te hebben, terwijl dit bij terugkomst op een Nederlandse luchthaven misschien niet nodig is. Controleer daarom altijd op de website van de Belgische overheid wat van toepassing is voor jouw vakantie en check de testlocaties op bestemming.

 • Vliegen vanaf Duitsland

Vliegen vanaf Duitsland naar Bulgarije? Dat is gewoon mogelijk. Ondanks het aangescherpte reisadvies mag je nog steeds op doorreis in Duitsland. Dus je kunt gewoon vliegen vanaf een Duitse luchthaven. Bij terugkomst in Duitsland dienen alle reizigers (vanaf 6 jaar) een negatieve coronatest bij zich te hebben. Dit betekent dat je je op bestemming laat testen bij een van de corona testlocaties in Bulgarije.

Verblijf je langer dan 24 uur in Duitsland, dan geldt er ook een meldplicht en dien je voor aankomst in Duitsland een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Deze zogeheten 'einreiseanmeldung' kan je digitaal invullen.

Als je alles hebt, ben je helemaal klaar voor jouw vakantie naar Bulgarije!

  In Bulgarije worden de volgende richtlijnen nageleefd:

  • Net als in Nederland moet je 1,5 meter afstand van elkaar houden.
  • Het is verplicht om overal een mondkapje te dragen.

  Stranden

  Stranden zijn geopend.


  Winkels en supermarkten

  Winkels zijn geopend met een beperkte capaciteit en met de nodige voorzorgsmaatregelen.


  Restaurants en terrassen

  Restaurants zijn geopend van 06:00 - 23:00 uur met maximaal 50% van de totale capaciteit.


  Entertainment

  Bioscopen, theaters en musea zijn geopend met een beperkte capaciteit van 30%. Casino's, discotheken, clubs en bars zijn geopend met maximaal 50% van de totale capaciteit. Dit geldt ook voor spa's, sauna's en sportscholen. 


  Excursies en bezienswaardigheden

  De meeste (buiten)attracties en bezienswaardigheden zijn geopend maar met restricties qua capaciteit en openingstijden. 


  Vervoer

  In het openbaar vervoer is het verplicht een mondkapje te dragen.

  Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.