JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Midweek in de natuur » Natuurvakanties » Prijsvrij.nl
Zoek Vakanties
Reisgezelschap
Bestemming
Vertrekdatum
Reisduur
Vervoerstype
Zoek vakanties

Top 10 voor midweek natuur

Wil je er even tussenuit, zoals een korte vakantie? Check onze top 10 voor een midweek in de natuur!

* Prijzen inclusief verplichte kosten en onder voorbehoud van beschikbaarheid

Midweek in de natuur

Wil je graag een paar dagen weg, zoals lekker een paar dagen ontspannen in het groen? Dan past een midweek in de natuur perfect bij jou! Ga voor een korte natuurvakantie en maak de mooiste wandelingen of fietstochten in schitterende natuurgebieden. Ontdek de oerbossen van de Belgische Ardennen of het Zwarte Woud in Duitsland. Of, wat denk je van sportief de bergen in, zoals de indrukwekkende Alpen? Maar, lekker luieren aan zee? Dát kan natuurlijk ook, want in Nederland vind je prachtig lange zandstranden. De frisse lucht van de natuur opsnuiven? Ga voor een midweek in de natuur bij Prijsvrij!

Ontdek de natuur van Duitsland met een midweek

Als Duitsland ergens bekend om staat, dan is het wel om de rijkheid aan natuurgebieden. Je begrijpt daarom ook meteen waarom dit land groot favoriet is voor een midweek in de natuur. Zo vind je zelfs op 3.5 uur rijden vanuit Utrecht het kindvriendelijke en heuvelachtige Sauerland, evenals het bekende wintersportdorp Winterberg. Of, wat denk je van de mooiste fietstochten in het noordelijk gelegen Niedersachsen of de idyllische wijngaarden van het schilderachtige Thüringen?

En, natuurlijk dé wijnstreek van Duitsland: de pittoreske Moezel met middeleeuwse stadjes als Cochem en Bernkastel-Kues. Trek jij daarentegen het liefst de bergen in? Laat dan de sprookjesachtige oerbossen van het Zwarte Woud en de indrukwekkende bergen van Beieren niet langer op je wachten! Toe aan het land van bergen, vakwerkhuizen en kastelen? Ga voor een midweek in de natuur van Duitsland!

Op midweek natuurvakantie in de bergen

Is geen berg jou te hoog? Mooi! Strik je wandelschoenen dan maar eens goed voor sportieve wandeltochten in de bergen. In Centraal Europa vind je de mooiste bergen voor een midweek natuurvakantie. De meest hoge bergketens vind je hierbij in de Alpen, zoals in sprookjesachtig Zwitserland en het altijd gemoedelijke Oostenrijk met bekende deelstaten als Tirol en het Salzburgerland: in de tijd van de winter zijn deze bestemmingen dan ook enorm populair voor voor wintersport. Of, stippel je route uit naar Frankrijk en ontdek de fenomenale Mont Blanc in de Franse Alpen: ook hier ga je voor onvergetelijke wandelingen of mountainbiketochten. Ruik je de frisse berglucht al? Ga voor een midweek natuurvakantie in de bergen. 

Midweek in de natuur van de Belgische Ardennen

Wil je er graag even tussenuit, maar wel in de buurt van Nederland blijven? Pak dan je autosleutels en passeer de Belgische landgrenzen: in dit land vind je namelijk de sprookjesachtige oerbossen van de Belgische Ardennen! Een plek waar vooral sportievelingen en gezinnen graag komen, want je vindt er activiteiten voor jong én oud. Pomp je fietsbanden stevig op voor avontuurlijke mountainbiketochten, daag je kinderen uit met gave outdoorparken en maak fenomenale wandeltochten door de bergen.

Wandel langs kabbelende beekjes en geniet van panoramische uitzichten op hoger gelegen punten. Wie weet spot je onderweg ook nog een oud kasteel! Ook kom je hier schilderachtige stadjes tegen, zoals het pittoreske Dinant, Durbuy en Malmedy. Dé ideale plekken om op een gezellige terrasje van een lekker drankje te genieten. De Ardennen, ook de Luxemburgse, lenen zich perfect voor een midweek in de natuur. En, vanaf Utrecht bereik je dit natuurgebied al binnen 3 uur rijden. Ideaal, dus! Ontdek snel jouw midweek in België bij Prijsvrij Vakanties!

Blijf dicht bij huis met een natuurvakantie in Nederland

Blijf je graag in eigen land? Ook een top idee, want in Nederland vind je prachtige stukken, gevarieerde natuur. Pak bijvoorbeeld je fiets en maak heerlijke tochten door de heuvelachtige en uitgestrekte duinen van Zeeland en de Waddeneilanden. En, waai lekker uit aan zee met een dagje luieren op het strand. Houd jij vooral van lommerrijke natuurgebieden, vol van eikenbomen en kronkelende bospaden?

Ontdek dan de prachtige bossen van Noord-Brabant, zoals de waterrijke Biesbosch en de Oisterwijkse Bossen & Vennen. Of, maak een schitterende wandeltocht langs de heidevelden van de Hoge Veluwe in Gelderland en Overijssel, evenals het Dwingelderveld in Drenthe. Nog iets zuidelijker? Daar vind je de idyllische heuvels van schilderachtig Limburg: hier waan je je haast op het Franse platteland. Lekker wandelen of actief fietsen? Ga voor een midweek in Nederland bij Prijsvrij!

Boek jouw midweek in de natuur bij Prijsvrij

Blijf je graag lekker in Nederland of ga je voor een sportieve tocht in de bergen? Met een midweek natuurvakantie staat éven lekker ontspannen in het groen centraal. Leg je wandelschoenen of fietssleutels maar vast klaar, want bij Prijsvrij vind je jouw favoriete midweek in de natuur!