JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Midweek Nederland » De ideale, korte vakantie » Prijsvrij.nl
Zoek Vakanties
Reisgezelschap
Bestemming
Vertrekdatum
Reisduur
Vervoerstype
Zoek vakanties

Top 10 midweek Nederland

Wil je er even tussenuit, zoals een korte vakantie? Check dan deze top 10 midweek in Nederland!

* Prijzen inclusief verplichte kosten en onder voorbehoud van beschikbaarheid

Midweek weg in Nederland

Heerlijk uitwaaien op het strand aan de Hollandse kust of fiets jij graag door de idyllische heuvels van Limburg? Nederland is super populair voor een korte vakantie, zoals een midweek weg. Ga voor lekker relaxen aan zee of bezoek de mooiste steden van het land. Of, trek je wandelschoenen aan voor schitterende wandelingen door sprookjesachtige bossen. Dit kleine tulpenland is dan ook enorm divers: van de hoofdstad Amsterdam en de traditionele molens van de Kinderdijk tot het Bourgondische Maastricht. Voor welke locatie stel jij je routeplanner in? De leukste midweek in Nederland vind je bij Prijsvrij!

Midweek aan zee in Nederland

Hoewel Nederland relatief klein is, vind je er een prachtige variatie aan natuurgebieden. Van het strand tot het bos: dit kikkerlandje heeft het! Wil je relaxen op het strand, zoals een midweek aan zee? Ruik dan de zilte lucht in Zeeland of stippel je route uit naar de Waddeneilanden, zoals het bruisende Texel. Of, wat denk je van de Hollandse kust met provincies als Noord-Holland en Zuid-Holland?


Hier vind je super populaire stranden, zoals Kijkduin, Scheveningen en Egmond aan Zee. Hoe lekker is dat, een drankje doen in een gezellige strandtent, genietend van de zon? Slaap hierbij in een hotel direct aan zee of ga voor een kindvriendelijk vakantiepark. Uitwaaien op het strand? Ga voor een midweek aan zee in Nederland!

Ontdek de natuur in Nederland met wandelen & fietsen

Hoor je die specht op de boom kloppen? En, ruik je de frisse geur van dennenbomen? Je beleeft het met een actieve vakantie in de natuur van Nederland. Strik de veters van je wandelschoenen maar goed vast, want de grote variatie aan natuurgebieden is enorm verrassend. Fiets of wandel door de schilderachtige heuvels van Limburg en waan je op het Franse platteland. Of, doe letterlijk een stap terug in de tijd en ontdek de prehistorische hunebedden van Drenthe. Je komt hier prachtige natuurgebieden als de Hondsrug UNESCO Global Geopark en Boswachterij Dwingeloo tegen.

Het meest bekende en grootste natuurgebied van Nederland is hierbij de Hoge Veluwe, gelegen in Overijssel en Gelderland: wie weet spot je hier wel een everzwijn of edelhert! Ook in Noord-Brabant vind je de mooiste routes door de bossen en langs rivieren: ontdek de fenomenale Biesbosch vanuit het water, krijg een heus woestijngevoel in de Loonse en Drunense Duinen of verwonder jezelf met de sprookjesachtige natuur van de Oisterwijkse Bossen & Vennen, evenals de aangrenzende heidevelden van de Kampina. Beleef snel de magische natuur van Nederland met een midweek in de natuur!

Bezoek de mooiste dorpen & steden in Nederland 

Van het witte Thorn in Limburg tot de grachten van Amsterdam: in Nederland kom je de mooiste dorpen en steden tegen die een bezoek meer dan waard zijn! Van klein en pittoresk tot groot, maar toch ook knus: wereldwijd werken Nederlandse steden als een magneet op cultuurfanaten. En, je begrijpt waarom! Veel steden in Nederland zijn namelijk al eeuwenoud, wat je goed ziet in historische binnensteden. Denk aan huizen uit de 16e eeuw met karakteristieke gevels, schilderachtige hofjes en smalle straatjes: op het gebied van charme scoort Nederland een 10! Ontdek historische hotspots in Utrecht en Leiden en bezoek kleinere Hanzesteden als Zutphen, Zwolle en Deventer.

Houd je van Bourgondische sferen? Beleef 'het goede leven' met een bezoek aan Breda, 's-Hertogenbosch en Maastricht. Maar, wist je dat je in Nederland ook veel sfeervolle dorpen tegenkomt? Hier lijk je zó de geschiedenis in te wandelen. Bekijk de houten huizen in het kleurrijke Broek-in-Waterland en ontdek de Hollandse ambachten van de Zaanse Schans. Struin door vestingsteden als Naarden en Bourtange, ervaar de charme van De Rijp en ga voor een gezellig terrasje in Monnickendam. Hóe leuk zijn deze eeuwenoude huisjes? Van grote steden tot lieflijke dorpen: deze plekken mag je zéker niet missen en zijn heerlijk om doorheen te wandelen tijdens de warmere dagen. 

Boek jouw midweek in Nederland bij Prijsvrij Vakanties!

Ga je graag voor heerlijk fietsen of wandelen in de natuur? Of, klinkt een culturele ontdekkingstocht in een dorp of stad als jouw ideale midweek weg? Van stranden en natuur tot historische steden: het wordt haast nog lastig kiezen in Nederland! Winkel urenlang in Maastricht of ontdek het moderne Rotterdam. Op een korte vakantie dicht bij huis? Ontdek je favoriete midweek in Nederland bij Prijsvrij Vakanties!