Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Nederland ×
    • Overijssel ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Vakantie Overijssel

Op vakantie in eigen land? Is dat wel leuk? Waar naartoe dan? Ga naar Overijssel het stukje Nederland voor jong & oud! Ontdek de authentieke stadjes met veel sfeer waar je heel de dag doorheen kan struinen. Maar ga ook naar de grote steden zoals de hoofdstad Zwolle, Enschede, Deventer en nog veel meer. Geniet van de leuke parades en marktjes die in elke grote stad of dorp wel te vinden zijn. Zin in een actieve dag? Bezoek het attractiepark Slagharen en maak een looping in een van de attracties. En vergeet niet de mooie natuur, waar je heerlijke fiets- en wandeltochten maakt. Wil jij ook op vakantie in Overijssel? Bekijk snel wat er nog meer te doen is!

Lees meer

Populaire vakanties Overijssel

Vakantie in de steden van Overijssel 

Deze provincie heeft veel te bieden voor een citytrip tot een heerlijke vakantie in het groen. Er zijn heel wat bezienswaardigheden in de mooie provincie Overijssel. Daarbij helpen we je graag om er een paar op een rij te zetten.

Bezoek de hoofdstad van Overijssel; Zwolle! Loop door de Sassenpoort de stad in. Ga een dagje shoppen, loop door de karakteristieke straatjes en neem plaats in een van de restaurants. In de stad zijn verschillende musea te vinden zoals De Fundatie of Herman Brood museum en voor de kids Dinoland! Zin in een andere stad? Ga dan naar Deventer. Deze stad is iets kleiner maar zeker niet minder leuk. Je vind er kleine staatjes met leuke boetiekjes en bezoek ook zeker het speelgoedmuseum. Of ga na het museum over het ontstaan van deze Hanzenstad. Wat geen Hanzenstad is maar een bruisende studentenstad is Enschede. Ben je een shopliefhebber dan ben je hier op de juiste plek. Er zijn veel kleine boetiekjes en grote winkelketens zijn hier te vinden voor eindeloos shopplezier.

Het mooiste dorp van Overijssel: Giethoorn 

Heb je nu genoeg gezien van de grote steden? Ga naar het idyllische dorpje Giethoorn, waar je tientallen kanalen hebt die door het dorp heen lopen. De schattige boerderijen met bruggetjes verbinden je met het vaste land, wat een prachtig beeld geeft! Huur hier een bootje en ga mee op een rondvaart en ga langs de verschillende restaurantjes. Heb je zin in actie? Ga naar Slagharen en ontdek het wilde westen, ga over de kop, val naar beneden of word door elkaar geschud. Ben je nog iets te klein voor deze attracties? Geen probleem want, er is een grote speeltuin en een leuke draaimolen voor de allerkleinsten. 

Ontdek de natuur van Overijssel 

Natuurlijk niet te missen zijn de Weerribben. Dit is het grootste veengebied van Noordwest-Europa. Maak hier een prachtige wandeling of fietstocht. Maar er is ook nog een andere manier namelijk: per kano of fluisterboot! Er zijn prachtige waterwegen die je hier door het natuurlandschap zullen varen. Naast het varen en het bewonderen van z’n 3500 hectare landschap, zijn hier prachtige vogels te spotten.

Daarnaast heb je ook het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug wat na duizenden jaren met een proces van erosie is gevormd tot prachtig landschap. Het heeft een gebied van 5.000 hectare, waar je soms wilde dieren wel eens voorbij kan zien rennen. Zoals; reeën, vossen en dassen, dus pas op! Maak hier een prachtige wandeling of een mountainbike tour van ongeveer 30 kilometer.

Wil jij een theatervoorstelling bijwonen? Ga naar het outdoor Bostheater Ommen. Dat is te vinden in Vechtdal, hier stroomt de Vecht door het landschap! Maak hier een prachtige wandeling of fietstocht. Voor de kids is er een speelvijver waar je heel de dag kan vertoeven.

Vakantieparken in Overijssel 

Zoveel te doen in Overijssel, het is niet genoeg voor 1 dag. Daarom kan je hier het beste overnachten.  Ga zowel met vrienden als met je familie zijn er allerlei leuke activiteiten te beleven in Overijssel. Bij Prijsvrij Vakanties bieden we een gevarieerd aanbod aan accommodaties waaronder enkele leuke vakantieparken die voorzien van allerlei faciliteiten. Zo zijn er vaak leuke zwembaden en een kidsclub aanwezig. Ga naar het vakantiepark Slagharen en maak hier een mooie combinatie met het pretpark en een tour door Overijssel. Andere mooie parken zijn De Molenhof en Hoge Hexel. Heb je ook zin gekregen in een vakantie in eigen land? Bekijk ons uitgebreide aanbod en ga mee naar Overijssel!