Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Nederland ×
    • Noord-Brabant ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Vakantie Noord-Brabant

Noord-Brabant is een provincie ten zuiden van Nederland met als hoofdstad 's-Hertogenbosch. Je kunt er genieten van kunst en cultuur, natuur, winkels en heerlijk eten. Kortom, een ideale bestemming voor een korte vakantie, weekendje weg of dagje uit. Noord-Brabant heeft een grote diversiteit aan bezienswaardigheden. Er zijn vele fiets- en wandelroutes en de grote steden met veel historische gebouwen worden afgewisseld door knusse dorpjes. Door deze afwisseling is het een bestemming met oneindig veel mogelijkheden voor jong en oud. Wist je dat het Brabantse worstenbroodje zelfs door UNESCO is opgenomen in de lijst van immaterieel erfgoed en dat er al jarenlang kampioenschappen worstenbroodjes bakken worden gehouden?

Lees meer

Populaire vakanties Noord-Brabant

De mooiste steden van Brabant

Tijdens een weekendje weg kan je verblijven in een van onderstaande gezellige steden in Noord-Brabant. Met vele bezienswaardigheden, leuke winkels en heerlijke restaurantjes valt er in deze steden genoeg te beleven. Ideaal dus voor een weekendje weg in Noord-Brabant. De leukste steden hebben wij voor je op een rij gezet: 

's-Hertogenbosch

De indrukwekkende historische binnenstad van Den Bosch heeft meer dan 500 rijks- en gemeentemonumenten. Maar wie alleen aan historie denkt, heeft het mis! Deze stad zit ook boordevol hippe restaurantjes, wijnbars en unieke foodconcepten. De sfeervolle straten brengen je langs de leukste hotspots van creatieve ondernemers. De Sint Janskathedraal is de grootse kathedraal van Nederland en een must voor cultuurliefhebbers. Vergeet ook vooral niet om tijdens je bezoek aan ’s-Hertogenbosch te genieten van een heerlijke Bossche bol: genieten met een zachte g! 

Breda

Breda is een ontzettend leuke, sfeervolle stad. Je kunt hier heerlijk winkelen en vervolgens genieten van de Brabantse gezelligheid in de vele restaurants en cafés. Breda heeft ook een rijke geschiedenis die overal in deze mooie stad terug is te vinden. Daarom is het een ideale stad voor een stedentrip of een weekendje weg.  

Eindhoven

Liefhebbers van design zijn in Eindhoven op de juiste plek. Deze stad is wereldwijd bekend door Philips en de Design Academy. Bezoek de creatieve en dynamische districten Strijp-S en Strijp-R. Dit industrieel erfgoed zit boordevol hippe winkels en vele foodspots. En in het centrum van Eindhoven kan je ook gezellig stappen op Stratumseind tot in de late uurtjes. 

Kunst, cultuur en historie ontdekken in Brabant

Niet alleen vind je in Brabant gezellige grote steden waar je eindeloos kan winkelen en bourgondisch kan genieten. Ook zijn er talrijke kleine plaatjes te ontdekken. Heusden en Nuenen zijn wat ons betreft plekken die je écht niet mag missen tijdens je bezoek aan Noord-Brabant. 

Heusden

In dit pittoreske vestingstadje lijkt het of de tijd heeft stilgestaan. Maak een wandeling over de vestingmuren, geniet op één van de vele terrasjes of maak een boottocht. Heusden is absoluut een geweldige bestemming voor liefhebbers van kunst, cultuur en historie.

Nuenen

Tussen Helmond en Eindhoven ligt het karakteristieke dorpje Nuenen. De beroemde Nederlandse kunstschilder Van Gogh is in Brabant geboren en heeft een groot deel van zijn leven doorgebracht in Nuenen. Maar liefs 23 locaties in Nuenen herinneren je aan deze meesterschilder. Voor de fietsliefhebbers is er zelfs een Van Gogh fietsroute. Wist je ook dat van Gogh in Nuenen zijn eerste meesterwerk creëerde: de Aardappeleters!

De Brabantse Natuurgebieden

Ook voor liefhebbers van natuur zijn er eindeloos veel mogelijkheden in Noord-Brabant. Trek eropuit met een lange wandeling of maak een fietsroute door de mooie omgeving. Er zijn verschillende natuurgebieden waar je lekker kan genieten in de vrije natuur. 

Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen

In het Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen kan je heerlijk struinen door het stuifzand en genieten van de schitterende heidevelden. Wist je dat dit gebied het grootste zandstuifgebied van Europa is en ook wel de Sahara van Brabant genoemd wordt? 

Nationaal Park de Biesbosch

Maak een wandeling of ga mee met de fluiterboot en misschien spot je wel een bever of een zeearend. In Nationaal Park de Biesbosch heb je eindeloze mogelijkheden in een schitterende omgeving. 

Of je nu zin hebt in een gezellig weekendje weg in een van de grote steden of wil genieten van de prachtige omgeving. In het veelzijdige Noord-Brabant kan je alle kanten op en is het heerlijk bourgondisch genieten dichtbij huis!