JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Wat te doen aan de Egeïsche Kust van Turkije?

Verrassend Turkije: wat te doen aan de Egeïsche Kust?

Auteur: Nienke  Gepubliceerd op: 03-02-2021

Als je aan Turkije denkt denk je al snel aan de badplaatsen Alanya, Side of Lara. Deze plaatsen zijn allemaal gelegen aan de Turkse Rivièra. Echter vergeten veel mensen dat Turkije meerdere streken aan de kust heeft. Zoals de Lycische kust met prachtige blauwe baaien en groene gebieden of de Egeïsche kust. Deze beschikt over bijzondere ruïnes en mooie stranden. In deze blog lees je meer over wat te doen aan de Egeïsche Kust!

Prachtig weer

Diverse regio's in Turkije hebben hun eigen kenmerken. Zo staat de Turkse Rivièra vooral bekend om het prachtige weer in het voorseizoen. In deze regio kan het in de zomermaanden oplopen tot maar liefst 35 graden. Het voordeel van de Egeïsche kust is dat deze regio iets lagere temperaturen heeft, maar alsnog zonovergoten zomermaanden heeft. Ook valt er in de maanden juni tot en met augustus gemiddeld maar 1 dag regen. Hierdoor is een vakantie in de zomer wat aangenamer aan deze kust.

Strand met kamelen

Bekende badplaatsen

De twee meest bekende badplaatsen aan de Egeïsche kust zijn Bodrum en Kusadasi. Daarnaast zijn er ook diverse andere, minder bekende badplaatsen zoals Özdere en Yalikavak. Deze plaatsen zijn net wat minder toeristisch dan de welbekende badplaatsen in andere delen van Turkije. Zo bevinden zich in Kusadasi verschillende luxe vijfsterrenhotels met een goede prijs-kwaliteitverhouding. In en rondom Bitez en Gümbet bevinden zich verschillende appartementen. Deze appartementen geven je de mogelijkheid om zelf te koken, of gezellige restaurantjes te ontdekken op de boulevard.

Uitzicht op de helderblauwe zee

Bezienswaardigheden: wat te doen aan de Egeïsche Kust van Turkije?

De Egeïsche kust bestaat uit een landschap van vele rotsen en prachtige bloemen. Door velen wordt deze regio gezien als een van de meest bijzondere kustlandschappen van het land. Daarnaast heeft dit gedeelte van Turkije een rijke geschiedenis. Ook zijn er veel Griekse en Romeinse invloeden. Hieronder vind je een aantal leuke bezienswaardigheden in de regio.

Didim is een voormalig Griekse badplaats. Deze kleinere stad is wat minder bekend onder de toeristen. Hierdoor is de sfeer relaxt en zijn er leuke lokale marktjes. Ook zullen de prijzen hier een stuk lager liggen dan in andere delen van de Egeïsche kust. Een dagtochtje naar deze stad is absoluut een aanrader!

Gumbet is een badplaats vlakbij het populaire Bodrum. Deze plaats is gericht op jongeren en het daarvoor bedoelde uitgaansleven. ’s Avonds openen zich gezellige cafés en grote discotheken. De prijzen van hotels liggen in deze regio lager dan in de grotere steden.

Bodrum is wellicht de meest bekende badplaats van deze regio. Hier bevindt zich een van de zeven wereldwonderen. Dit is het Mausoleum van Halicarnassus met diverse markten en historische schatten uit de Griekse en Romeinse tijd. Daarnaast vind je diverse hotels met waterparken bij het hotel, waaronder LABRANDA TMT Bodrum Resort.

 
Bodrum

Nieuwsgierig geworden naar deze regio van Turkije? Prijsvrij heeft een uitgebreid aanbod aan luxe 5 sterren resorts, fijne kleinschalige hotels en leuke aparthotels. Bekijk het aanbod voor accommodaties in deze regio en boek snel jouw meivakantie of zomervakantie naar Turkije!