Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
 • 1e persoon: 1-1-1990
 • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
  • Turkije ×
  • Turkse Riviera ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Lara is een populaire vakantiebestemming aan de Turkse Riviera. Het is een bestemming dat vooral bij vakantiegangers die van luxe houden in trek is. De stad ligt in de regio Antalya en staat bekend om haar vele luxe 5-sterren resorts, waardoor het ook wel het ‘Las Vegas’ van Turkije wordt genoemd. De resorts bieden alles wat je nodig hebt tijdens je vakantie, maar als je het hotel wil verlaten kun je aan het fijne strand liggen of een aantal verschillende toeristische winkelcentra bekijken. Een vakantie in Lara is vooral geschikt voor vakantiegangers die van de zon houden en het liefst willen relaxen op het strand of in het zwembad. Je kunt natuurlijk ook bezienswaardigheden bekijken zoals de Düdenwatervallen, één van de mooiste watervallen van Turkije!

Lees meer

Populaire vakanties Lara

Lara - Luxe badplaats met vijfsterren hotels en resorts

Lara is een zeer populaire bestemming voor liefhebbers van luxe. Niet zo vreemd want de vele vijfsterrenresorts zijn er geweldig, ze beschikken over een zeer uitgebreide all inclusive formule en liggen stuk voor stuk aan één van de mooiste stranden van Turkije. Doordat het toerisme in Lara nog relatief nieuw is zie je dat de hoteleigenaren steeds meer uit de kast halen om de concurrentie te verbazen. Zo vind je hier diverse thematische hotels waarbij onder andere het bekende schip Titanic, het Russische Kremlin en het Turkse Topkapi paleis zijn nagebouwd.

Bezienswaardigheden Lara

Lara is vooral gericht op luxe resorts en heeft daarom buiten de resorts om weinig toeristische faciliteiten. Er zijn een aantal winkelcentra die wel gericht zijn op toerisme en er zijn een aantal mini-markten waar vooral de lokale bevolking producten haalt. Eén keer in de week is er een wat grotere weekmarkt. Wie de drukte van een grote Turkse badplaats wil opzoeken zit eigenlijk zo in het nabijgelegen Antalya. Kinderen hoeven zich niet te vervelen in Lara. Er is een speeltuin en een kinderkermis en er is ook een waterpretpark in de buurt.

Als je niet alleen maar op het strand en aan het zwembad wilt liggen is een uitstapje naar de Düden watervallen een echte aanrader. Deze watervallen liggen aan de Düden rivier, zo'n 10 kilometer ten noorden van Antalya bevindt zich een prachtige waterval in een mooi natuurpark. De bekendste waterval stort zich echter net buiten Lara van zo'n 40 meter hoogte naar beneden in de zee. Dit schouwspel kun je het beste aanschouwen vanaf een boot.

Weer Lara

Lara heeft een mediterraan klimaat met hoge temperaturen. In de zomer ligt de gemiddelde temperatuur rond de 36 graden en in de winter rond de 15 graden. De beste reistijd om naar Lara te gaan is van april tot en met november als je voor een zonvakantie gaat. De reistijd van Amsterdam naar Lara bedraagt ongeveer 3 uur en 45 minuten.

Blog

 • Foto
  Wil jij genieten in Lara, Turkije? Ontdek de bezienswaardigheden hier!
  04 oktober 2021

  Lara maakt onderdeel uit van de Turkse Rivièra, wat betekent zonneschijn en luxe resorts! Maar wil jij optimaal genieten in Lara? Lees dan gauw de leukste bezienswaardigheden, uitstapjes en highlights hier.

  Bezienswaardigheden van Lara