Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
 • 1e persoon: 1-1-1990
 • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
  • Turkije ×
  • Egeische Kust ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Vakantie Egeische Kust

Aan de zuidwestkant van Turkije bevindt zich de schitterende Egeïsche Kust, een populair vakantiegebied onder vele zonaanbidders. Gelegen aan de gelijknamige Egeïsche Zee, is dit kustgebied zonder twijfel één van de mooiste, meest gevarieerde gebieden. Niet alleen dankzij de heerlijke stranden en prachtige badplaatsen, maar ook vanwege de dennenbossen, olijfboomgaarden en bosrijke baaien. De vakantiebestemmingen aan deze kust tellen vele leuke restaurantjes en barretjes waar je kunt genieten van een etentje tijdens je vakantie. In Spanje schuif je aan voor de tapas, aan de Egeïsche Kust zijn het de Mezés, allerlei kleine hapjes en veel vers brood. Voor een heerlijke vakantie aan de kust is dit de place-to-be!

Lees meer

Populaire vakanties Egeische Kust

Waar ligt de Egeïsche Kust?

De Egeïsche Zee grenst aan enkele bekende vakantiebestemmingen in Europa. De Egeïsche Zee is feitelijk een deel van de Middellandse Zee. Het stukje ligt ingeklemd tussen in het oosten Turkije en in het westen Griekenland. De westkust van Turkije grenst aan de Egeïsche Zee en wordt de Egeïsche Kust genoemd.

Badplaatsen aan de Egeïsche Kust

Bekende Turkse badplaatsen zijn Kusadasi, Bodrum en Gümbet. De badplaatsen variëren van pittoreske vissersdorpjes, tot levendige uitgaansplekken waar met name jongeren samendrommen. De overeenkomst is echter het prachtige strand aan de Egeïsche Zee. De plaatsen aan de Egeïsche Kust worden veelal omgeven door olijfbomen en rotspartijen en vele historische en culturele bezienswaardigheden zijn in de regio te vinden.

Klimaat Egeïsche Kust

De Egeïsche Kust is met name populair bij mensen die op zoek zijn naar zon, zee en strand. Dit komt zeker ook door het klimaat dat in deze regio heerst. Er is hier sprake van een Middellandse Zee, of Mediterraan klimaat, waarbij warme zomers een feit zijn. Omdat de warmte iets aangenamer is dan in het zuiden van Turkije, is de westkust van Turkije ook zeer geschikt voor oudere vakantiegangers of gezinnen met jonge kinderen.

Blog

 • Foto
  Verrassend Turkije: wat te doen aan de Egeïsche Kust?
  03 februari 2021

  Als je aan Turkije denkt denk je al snel aan Alanya, Side of Lara, gelegen aan de Turkse Rivièra. Echter heeft Turkije meerdere streken aan de kust. Daarom vertellen we in deze blog alles over wat te doen aan de Egeïsche Kust!

  Wat te doen aan de Egeïsche Kust?