Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Turkije ×
    • Egeische Kust ×
    • Didim ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Een heerlijke zonvakantie aan de Egeische Kust beleef je in Didim in het westen van Turkije. Didim ligt tussen de wat grotere plaatsen Bodrum en Kusadasi aan een prachtige baai aan de Egeïsche Kust. Het is een kleurrijke stad vol met palmbomen en interessante gebouwen zoals de grote centrale Moskee Ilyas Bey midden in het centrum. Didim heeft ook een mooi breed zandstrand met een gezellige aangrenzende boulevard waar je neer kunt strijken op één van de vele bankjes om over de zee te turen of lekker mensen te kijken. Aan de hoofdweg naar het strand zitten heel veel leuke hotels en restaurantjes en helemaal aan het einde hiervan staan de overblijfselen van de Griekse Tempel van Apollo.

Lees meer

Populaire vakanties Didim

Wat te doen in Didim?

Altinkum beach is het hoofdstrand van Didim en wordt vertaald als gouden zandstrand. Leg jezelf neer op één van de strandbedjes met parasol of ga parasailen voor uitzicht vanaf zee over de prachtige stad! Voor een ultieme lounge middag ga je naar de Medusa Beach Club met een drijvend terras op zee. Geniet van muziek en cocktails op dit grote terrasvlot en neem tussendoor af en toe een frisse duik. Aan de westkant van het strand staat de permanente kermis van Didim met onder andere een reuzenrad, een draaimolen en botsauto’s. De kermis is dagelijks vanaf 13:15 uur geopend en je kunt je er tot 1:00 uur ’s nachts vermaken. Leuk als begin of eindpunt van je avondwandeling langs Altinkum beach! Het is ook de moeite waard om tussen de witte huisjes door het centrum in te wandelen waar de blauwe koepels en minaretten van de centrale moskee van Didim ’s avonds mooi verlicht worden.

Historische opgravingen in de buurt van Didim

Net buiten Didim staan de overblijfselen van de Griekse Tempel van Apollo. Treed in de voetsporen van de oude Grieken terwijl je over de marmeren trap naar boven wandelt naar de nog overeind staande zuilen van de tempel. In de zesde eeuw voor Christus werd dit gigantische bouwwerk neergezet en hoewel er van de 120 zuilen nog maar een paar overeind staan, is de Tempel van Apollo nog altijd zeer indrukwekkend. Een historische plek die je tijdens je vakantie in Didim zeker niet mag missen!

20 kilometer ten noorden van Didim vind je de oude Griekse stad Miletus waar je naast een aantal tempels ook een gigantisch amfitheater kunt bewonderen. Klim hoog op de tribunes en laat je fantasie de vrije loop over hoe meer dan 15.000 toeschouwers hier 2000 jaar geleden de gladiatoren aanmoedigde. Bovenaan de tribunes heb je een mooi uitzicht over deze historische plek en achter het amfitheater staat een Byzantijns fort dat ook zeker de moeite waard is om te beklimmen.

Het weer in Didim

Geniet in Didim in de zomer van temperaturen tot wel 34 graden. Dit klinkt heel warm maar dankzij het koele zeebriesje blijft het heel aangenaam vertoeven. Vanaf eind maart stijgt het kwik al boven de 20 graden en deze temperatuur houdt maar liefst tot eind november aan. Didim is dus gedurende een groot deel van het jaar prima te bezoeken en voor wie van een warme zonvakantie houdt zijn de maanden juni tot en met september aan te bevelen. Pak je wandelschoenen en je pet in voor een bezoekje aan de historische opgravingen en geniet tijdens je stranddagen van de heerlijk warme zon in Didim!