Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Tunesie ×
    • Golf Van Hammamet ×
    • Monastir ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Monastir is een plaats gelegen in het oosten van Tunesie in de Golf Van Hammamet. Het is een gezellige en kleine badplaats waar ontspanning voorop staat. In Monastir vind je volop luxueuze all inclusive hotels met grote zwembaden. Perfect voor het warme weer van Tunesië en je hoeft nergens meer aan te denken tijdens je vakantie. Ondanks dat vakantiegangers hier al te graag heen komen om te relaxen, zijn er ook tal van culturele bezienswaardigheden te bezoeken zoals de vestingmuur, het mausoleum van Bourguiba en het beroemde Palais des Congrèsen. Voor een portie gezelligheid zoek je het authentieke centrum, ook wel het Medina genoemd op. Hier kun je leuk wandelen en heerlijke traditionele chakchoukas eten. Heb je al zin om naar Monastir te gaan?

Lees meer

Populaire vakanties Monastir

Monastir - Eeuwenoude stad met een rijke historie

Monastir was vroeger een klein vissersdorpje, maar is inmiddels uitgegroeid tot een grote moderne stad met lange boulevards, grote pleinen, luxe hotels en diverse plekken waar je wat kunt eten of drinken. Monastir zelf heeft door de jaren heen diverse namen gehad, zoals Rous Penna en Ruspina. Uiteindelijk gaven de Arabieren de havenstad de naam die het op dit moment heeft: Monastir. Vernoemd naar het kloosterfort dat zij er bouwden. Het bezoeken van die Ribat is een absolute aanrader als je op vakantie bent in Monastir.

 

De gezellige oude binnenstad met honderden kleine winkeltjes en Souks heet de Medina en wordt door een muur gescheiden van de rest van de stad. In de medina kun je helemaal wegdwalen in de lange, smalle straatjes en de geuren en kleuren van Tunesië ontdekken. Voor de kust van Monastir liggen twee eilandjes, die de Cap de Monastir genoemd worden. De kuststrook bij Monastir bestaat voornamelijk uit rotsstranden.

Bezienswaardigheden en activiteiten Monastir

Rond de gezellige en moderne jachthaven Cap Marina Monastir, omringd door rotseilandjes, vind je tevens leuke visrestaurantjes en winkeltjes en vele watersportmogelijkheden. Uiteraard kan je ook lekker zonnen op het bijna 1 km lange strand van Monastir. Ook als je een watersportliefhebber bent kun je hier je hart ophalen. Verder heeft Monastir nog tal van bezienswaardigheden, zoals het Islamitisch Museum, een groot versterkt klooster (Ribat) en de Grote Moskee. Deze Grote Moskee is een zeer indrukwekkend bouwwerk waar je op zijn minst een keer langs moet lopen als je tijdens je vakantie iets van de cultuur mee wil krijgen.