Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1970
  • 2e persoon: 1-1-1970
Wijzigen
    • Marokko ×
Een vraag over deze reis?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:
085 2085 551 lokaal tarief

Beleef een bijzondere vakantie in het zonnige Marokko. Combineer een strandvakantie aan de Atlantische Kust met een avontuurlijke wandel- of fietsvakantie. Wandel door Berberdropjes in het ruige Atlasgebergte. Deze bergketen is een paradijs voor liefhebbers van buitensport zoals klimmen, skiën en mountainbiken. Maak een autorondreis langs de koningssteden Fes, Meknes, Marrakech en Rabat en laat je verrassen door hun schoonheid. Dwaal door de kronkelende straatjes van de souks en bezichtig paleizen, moskeeën en tuinen. Proef heerlijke gerechten zoals couscous en tajineschotels in de vele eettentjes en restaurants. Voor een ultieme verwenervaring kun je overnachten in een echt paleis of traditioneel hotel.

Lees meer

Populaire vakanties Marokko

Hoofdstad Rabat

Rabat is een stad met een gezellige mix van modern en traditioneel. In de stad staan belangrijke paleizen van koningen en veel regeringsgebouwen. Er zijn vele bezienswaardigheden, zoals de Romeinse bouwwerken binnen de stadsmuren, koninklijke paleizen, de onvoltooide moskee, de Hassan Toren en enkele musea.

Bezienswaardigheden Marokko

Enkele van deze bezienswaardigheden liggen binnen de ommuurde Oudaïa Kasba. Dit versterkte deel van de stad heeft prachtige smalle en bochtige straatjes. Aan de kust vind je enkele stranden waar je alleen mannen ziet zwemmen. Ook leuk om te doen is een uitstapje naar Chellah te maken. Chellah is een vervallen Romaans stadje gelegen tegen de stad aan. Verder vind je in Rabat luxe winkels maar ook eenvoudige markten die erg leuk zijn om te bezoeken.

Veelgestelde vragen over een vakantie Marokko

Wat is de beste reistijd voor een vakantie naar Marokko?

De beste reistijd voor een vakantie naar Marokko is afhankelijk van je reisdoel en de regio waar je naartoe op vakantie gaat. In april, mei, oktober en november is het klimaat aangenaam en niet te warm. Geschikte temperaturen voor een strandvakantie Marokko vind je in de maanden juni, juli, augustus of september. Voor een rondreis of citytrip zijn de maanden september t/m mei weer het best passend. Over het algemeen kun je een vakantie naar Marokko het gehele jaar door plannen.

Hoe lang is het vliegen naar Marokko?

Dit is afhankelijk van de exacte bestemming in Marokko. De vliegtijd vanaf Nederland naar Agadir is bijvoorbeeld 4 uur en 15 minuten, terwijl het naar Marrakech zo’n 3 uur en 35 minuten bedraagt. Over het algemeen is de vliegtijd vanaf Nederland naar Marokko tussen de 3 uur en 15 minuten, en 4 uur en 15 minuten.

Heb je een visum nodig voor Marokko?

Een visum voor Marokko is niet nodig als je korter verblijft dan 90 dagen. Voor een vakantie naar Marokko is het dus niet nodig.

Heb je vaccinaties nodig voor Marokko?

Voor Marokko zijn geen verplichte vaccinaties, wel zijn er aanbevolen vaccinaties wanneer je naar Marokko afreist. De aanbevolen vaccinaties voor Marokko zijn DTP (Difterie, Tetanus en Polio) en Hepatitis A (besmettelijke geelzucht). Voor een langer verblijf worden de volgende vaccinaties aangeraden: buiktyfus, BMR (Bof, Mazelen en Rode hond), Hepatitis B, Tuberculose (TBC), Rabiës en Schistosomiasis. Deze zijn persoons- en reisgebonden.

Welke munteenheid heeft Marokko?

De munteenheid van Marokko is de Marokkaanse Dirham (MAD). Eén euro is ongeveer 11 Dirham. Het is aan te raden om bij aankomst niet te veel geld te wisselen. Let wel op: Marokko heeft een redelijk aantal geldautomaten in grote steden en toeristische gebieden, maar daarbuiten is het aantal beperkt.

Welke taal wordt er gesproken in Marokko?

De officiële taal in Marokko is Arabisch. De meest gesproken taal in Marokko is een dialect van het Arabisch, het Marokkaans-Arabisch (Darija). Daarnaast worden er verschillende Berbertalen gesproken. Frans is over het algemeen de tweede taal die gesproken wordt in Marokko, terwijl in het noorden veelal Spaans als tweede taal wordt gezien.

Wat te doen in Marokko?

Marokko is erg veelzijdig. Ga je voor een strandvakantie of wandel je liever over de traditionele markten en souks? Er zijn vele mogelijkheden in dit land. Voor een strandvakantie kun je in Marokko prima terecht, voor een vakantie aan de Atlantische Kust vind je hier ons ruime aanbod. Daarnaast kun je ervoor kiezen om een autorondreis te maken langs de koningssteden van Marokko. Maar dit land leent zich ook perfect voor een citytrip. Marrakech is een cultureel centrum met eeuwenoude moskeeën en indrukwekkende paleizen. De oriëntaalse sferen zullen hun indrukken achterlaten. Enthousiast geworden? Hier vind je alle geschikte accommodaties die perfect zijn voor een citytrip naar Marrakech! Tochten per kameel of met een jeep over de zandvlaktes van de Sahara zijn ook leuke activiteiten voor een vakantie in Marokko.

Is het voor vrouwen veilig om op vakantie te gaan naar Marokko?

Over het algemeen is het veilig voor vrouwen om op vakantie naar Marokko te gaan. Vooral de toeristische gebieden met vele hotels en resorts zijn prima toegankelijk. Wel is het aan te raden om je als vrouw zijnde in het openbaar niet bloot te kleden. Zorg dat je je aanpast aan de kledingvoorschriften van het land. Bedek je schouders en knieën in het openbaar en vooral in afgelegen gebieden is het verstandig om ook je benen en armen te bedekken.