Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Marokko ×
    • Atlantische Kust ×
    • Agadir ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Zin in een ultieme relax vakantie aan de Atlantische Kust? Waar je in andere plaatsen in Marokko vooral veel kunt zien, kom je naar Agadir om te ontspannen. De badplaats is een luxe bestemming met heerlijke hotels waar je niks te kort zal komen tijdens je vakantie. Als je toch even iets anders wil doen dan zwemmen en relaxen zijn er verschillende bezienswaardigheden te bezoeken. Bezoek de traditionele markt Souk El Had met specerijen, fruit en tal van andere producten en ontdek de Marokkaanse keuken. Wie van cultuur houdt kan de bijzondere bouwwerken bekijken en het museum Memoire d’Agadir bezoeken. Hier leer je over de heropbouw van de stad na een grote aardbeving. Klinkt Agadir jou ook goed in de oren?

Lees meer

Populaire vakanties Agadir

Agadir - Heerlijke baai met gezellige boulevard

Agadir is niet alleen een bekende badplaats maar ook een levendige havenstad aan de westkust van Marokko. Agadir is de grootste toeristische badplaats van Marokko en ligt vlakbij het strand. Hier vind je winkeltjes met souvenirs en talrijke restaurants met zowel de typische Marokkaanse alsook de internationale keuken. Het toerisme concentreert zich vooral rondom de lange boulevard die uitmondt in de stijlvolle jachthaven. 's Avonds kun je terecht voor een heerlijke maaltijd en bovendien vind je hier ook diverse winkels.

Bezienswaardigheden Agadir

De blikvanger van Agadir is echter de Agadir Afela. Deze kenmerkende berg met de witte Arabische letters 'Allah Al Watan Al Malik' die staan voor 'God, het land en de koning' is een mooi oriëntatiepunt. Bovenop deze berg vind je de oude kasbah en heb je een prachtig uitzicht over de hele baai. Om hier te komen kun je het beste een taxi pakken, die brengt je voor een klein bedrag naar de top.

Het strand van Agadir

Het schitterende zandstrand van Agadir beslaat een lengte van 10 kilometer, is 300 meter breed en is sikkelvormig. In zee loopt het strand geleidelijk af, wat zeer geschikt is voor kleine kinderen en een eindje verder de zee in, leent de golfslag zich goed voor het gebruik van de surfplank. Langs het strand zijn diverse luxueuze hotels gebouwd en hoewel nieuwe gebouwen nog steeds uit de grond rijzen, blijven er nog enkele koele, schaduwrijke eucalyptusbomen over.