Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Marokko ×
    • Marrakech ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Vakantie Marrakech

Marrakech is een van de 5 koningssteden van Marokko. Deze prachtige stad biedt veel moois voor een heerlijke zonvakantie! Als de avond valt komen de eetkraampjes tevoorschijn op het Djemaa el Fna plein en wordt deze stad versierd door prachtige lichten en kleuren. De slangenbezweerders en straatmuzikanten komen tevoorschijn en de stad verandert langzaam in een sprookjeswereld. Naast de verschillende bezienswaardigheden in de stad zijn er ook veel activiteiten buiten het centrum. Denk bijvoorbeeld aan een tocht door de Sahara woestijn of een bezoekje aan de watervallen van Ouzoud!

Lees meer

Populaire vakanties Marrakech

De Rode Stad – Marrakech

Marrakech staat ook wel bekend als de Rode Stad. Dit is omdat veel huizen rood zijn geverfd of met rode stenen zijn gebouwd. Dit geeft de stad een zeer charmante uitstraling. In de avond is het centrale plein Djemaa el Fna prachtig verlicht. Je vindt hier vele eetkraampjes en ander vermaak. De stad bestaat uit twee delen; een oud deel gelegen in de Medina en een modern deel; Gueliz. De rode huizen zijn voornamelijk in de medina te vinden.

Aan dit plein grenzen de souks. Deze eeuwenoude straatjes zijn bezaait met verschillende winkeltjes en werkplaatsen van bewoners van de stad. Hier kun je uren ronddwalen en prachtige souvenirs scoren. Deze betaal je met de Marokkaanse Dirham. 1 euro is ongeveer 10 dirham waard. Daarnaast zijn de prijzen in Marokko erg gunstig ten opzichte van Nederland. Lekker shoppen dus!

Wat te doen in Marrakech?

Er zijn tal van bezienswaardigheden in de stad zelf te vinden. Denk bijvoorbeeld aan de allergrootste moskee van Marrakech; de Koutoubia Moskee. Echter mag je hier als niet-moslim niet naar binnen, maar van buiten is deze ook prachtig! Het bezoeken van een hammam mag ook niet uitblijven. Dit is een Marokkaanse spa. Hammam De La Rose en Hammam Ziani zijn goede opties hiervoor! Ook het Paleis Dar M’Nebhi zal je verbazen. Dit paleis heeft een museum in het gebouw waar je prachtige fonteinen, beschilderde plafonds en andere kunstcollecties kunt bewonderen.

Naast de activiteiten in de stad zelf zijn er ook op een korte afstand van Marrakech diverse activiteiten te ondernemen:

Een dagtripje naar Essaouira

Essaouira is een kleine havenstad aan de westkust van Marokko. Dit stadje is een stuk rustiger dan Marrakech en beschikt over veel dezelfde voorzieningen. Waaronder een gekleurde medina waar je goedkope souvenirs kunt kopen zonder opdringerige verkopers. Er zijn verschillende dagtours te boeken naar deze plaats. Ook kun je zelf een auto huren en hier op eigen houtje heenrijden.

Een woestijntocht door de Sahara

Altijd al eens in de woestijn willen zijn? Marrakech wordt omringd door de grootste woestijn ter wereld, de Sahara. Je kunt er voor kiezen om een dag in de woestijn te verblijven of hier overnachtingen bij te boeken. Zo maak je de pikzwarte nachten in dit gebied mee. Maaltijden zitten bij de meeste tours inbegrepen.

De Ouzoud watervallen

De bekendste watervallen in het Noordelijk deel van Afrika zijn de Ouzoud watervallen. Deze liggen op ongeveer 2,5 uur rijden van Marrakech. Er worden diverse tours naar dit buitengebied georganiseerd. Vergeet niet stevige schoenen aan te doen, je kunt hier namelijk een mooie wandeling maken!

Zonvakantie naar Marrakech

In Marrakech schijnt het hele jaar door de zon. Om deze reden is deze bestemming ook heel geschikt voor zowel een zonvakantie als winterzon vakantie! Ondanks dat deze stad niet aan de zee ligt kun je hier toch genoeg verkoeling vinden in het zwembad van je hotel! Veel hotels hebben prachtige zwembaden en waterparken met waterglijbanen. De reisperiode april tot en met oktober zijn het meest geschikt voor een zonvakantie naar Marrakech!

Het weer in Marrakech

In Marrakech heerst een landklimaat. Dit houdt in dat de temperaturen het hele jaar door erg aangenaam zijn. In de zomer kan het behoorlijk warm worden. Houd rekening met ruim 30 graden in juni, juli, augustus en september. In de wintermaanden is er een heerlijk zonnetje aanwezig waardoor dit een geschikte bestemming is om te ontsnappen aan de koude winters in Europa. Omdat Marrakech omringd wordt door de Sahara regent het hier zelden. Een ideale winterzonbestemming dus!