Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Italie ×
    • Sicilie ×
    • Taormina ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Wie houd er nu niet van Italie? Ga op vakantie naar de stad Taormina op het eiland Sicilie. Deze karaktistieke stad ligt hoog op de berg Monte Tauro en kijkt uit op de Ionische Zee. De stad is geliefd onder de Italianen, vele artiesten en kunstenaars. Ga met de kabelbaan en land op het strand! Loop over de boulevard en geniet van de heerlijke Italiaanse keuken. De kleine straatjes, boetiekjes en terrasjes sieren hier het straatbeeld. (Waar het autovrij is). Geniet tot laat in de avond van de idyllische stad. Naar een voorstelling? Ga naar het openluchttheater (Ancient Theatre) en bewonder het magische uitzicht over de bergen en zee. Nog een stukje naar boven (als je houd van een stevige klim), vind je daar de actieve vulkaan Etna. Taormina is een fantastische plek, hier wil je naar toe!

Lees meer

Populaire vakanties Taormina

Wat te doen in Taormina?

Taormina is een magische stad met veel bezienswaardigheden. Heerlijke restaurants, boetiekjes, parkjes, strand en nog veel meer. Dat leggen we uit! 

Isola Bella schiereiland 

Isola Bella is een klein schiereiland naast het strand van Taormina. Loop naar beneden met de trap en dan ben je op het strand. Daar is een kiezelpad naar het schiereiland (geen boot nodig, handig!). Geniet van het uitzicht en de omgeving.

Oude centrum van Taormina 

Het oude centrum van Taormina is prachtig om door heen te lopen. Wandel door de kleine straatjes en snuffel in de boetiekjes. Zoek lokale restaurantjes op in de zijstraatjes van het oude centrum. Even weg uit het centrum? De ‘Villa Communale’ openbare tuinen, om tot rust te komen en te genieten van een kopje koffie. Met de kabelbaan van de stad naar het strand? Dat kan in Taormina. Geniet van het mooie uitzicht en geniet van de bijzondere ervaring. De kabelbaan gaat ieder kwartier tussen 08:00 en 01:00.

Stranden op Taormina

Spisone strand, daar gaan veel locals heen en dus ook niet super druk. Het strand ligt tussen de rosten met een mooie azuurblauwe zee. Huur een bedje en enjoy! Mazzaro Bay is één van de bekendste stranden, waardoor vaker drukker is. Het strand ligt gelegen in een baai met kiezelstenen (vergeet je waterschoenen niet). Isola Bella is een natuurreservaat wat wordt gebruikt als strand. Dit strand heeft grotere keien, TIP: bedjes kan je huren. Het strand is drukker bezocht, ga aan het einde van de dag dan is het rustiger.

Teatro Antico do Taormina

Teatro Antico do Taormina ‘Griekse theater’ wat gebouwd is 300 jaar voor christus. Boven op de ring kijk je uit over de zee en geniet je van het uitzicht. In dit theater worden nog filmfestivals gegeven wat adembenemend is.

Vulkaan Etna 

Vulkaan Etna is de actiefste vulkaan van Europa en één van de actiefste vulkaan van de wereld. Klim de berg op of pak de kabelbaan naar de top. De berg ziet er prachtig uit, verschillende kleuren die uitgestrekt zijn over de berg.