JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Tips voor een vakantie op Sicilië » Prijsvrij Vakanties

Gouden tips voor een vakantie op het schitterende eiland Sicilië

Auteur: Trix  Gepubliceerd op: 21-09-2021

Ga voor een unieke vakantiesfeer en bezoek het schitterende eiland Sicilië! Dit bezorgt je niet alleen een heerlijke vakantie in Italië – wat natuurlijk altijd goed is – maar ook een prachtig natuurlandschap dat je nergens anders vindt. Bomvol leuke steden en dorpjes kun je hier heerlijk shoppen tot je erbij neervalt, en de archeologische sites bieden genoeg moois voor de liefhebbers van geschiedenis en overblijfselen uit de oude Griekse tijd. Maar we mogen het heerlijke klimaat en de lekkere stranden ook zeker niet vergeten. Tel hier een culinaire verwennerij bij op en je hebt wat ons betreft de beste vakantie die je je kunt wensen. Maar ben je opzoek naar een paar gouden tips? Goed nieuws, deze hebben wij voor je weten te verzamelen. Maar niet te veel verder vertellen hè…

Gouden tip 1: cultuur snuiven in Noto

Deze prachtige stad aan de zuidoost kant van Sicilië wordt ook wel de barokhoofdstad van het eiland genoemd, en ligt in de regio Siracusa. Een échte must-see in deze stad is het Palazzo Nicolaci, waar je maar liefst negen zalen kunt bewonderen die zijn opengesteld voor publiek. Noto staat ook bekend om haar keramiekwerken, dus hou hier rekening mee in je koffer: Als je al die mooie producten ziet wil je er sowieso iets van mee naar huis nemen als souvenir.

Hoteltip: Masseria La Corte del Sole****


Palazzo Nicolaci in Noto

Gouden tip 2: Skiën op Sicilië

Nee we hebben ons niet vergist, in de winter kun je skiën op Sicilië! En niet zomaar ergens op een berg, maar op de krater van de Etna! Je kunt met zowel de auto als te voet tot halverwege de helling komen, vanaf waar je via een kabelbaan verder omhoog kunt komen. Vervolgens loop je onder leiding van een gids helemaal tot aan de krater. In de zomer een schitterend uitstapje vol natuurschoon, en in de winter een uitstapje dat je afmaakt door vervolgens op de latten naar beneden te sjezen.


Kabelbaan op de Etna

Gouden tip 3: Culinair genieten in Taormina

Als je van lekker eten en drinken houdt zit je eigenlijk op heel Sicilië goed, maar voor de meest waanzinnige gerechten is Taormina onze must-visit stad. Het knusse centrum ligt hoog, waardoor je vanaf iedere straathoek geniet van een schitterend uitzicht op de kleine baaitjes van Taormina. Omdat hier geen auto’s rijden is het een levendig centrum, met allerlei terrasjes, straatmuzikanten en kraampjes. Het lokale drankje is amandelwijn, wat als perfect toetje fungeert. Hieraan voorafgaand geniet je van de lekkerste visgerechten en kijk je uit op de verlichte baai: een perfect uitstapje voor een romantische avond.

Hoteltip: Caparena****


Pittoresk plein in Taormina


Combineer het beste van Italië met een heerlijk eilandleven en kies voor Sicilië als jouw volgende vakantiebestemming. Met onze gouden tips hebben we je hopelijk op weg geholpen, maar we staan altijd open voor nieuwe tips. Ga zelf op avontuur en laat ons weten wat jouw eigen tips zijn.