Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Italie ×
    • Sicilie ×
    • Giardini Naxos ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Vakantie Giardini Naxos

De bekende badplaats Giardini Naxos op Sicilie is een heerlijke vakantiebestemming! Ontspan op het brede zandstrand en wandel over de lange boulevard. Er zijn genoeg restaurants waar je kunt proeven van de Italiaanse keuken. Spot dolfijnen tijdens een bootexcursie of bezoek de oude Griekse ruïnes. Daarnaast moet het prachtige stadje Taormina, vlakbij Giardini Naxos, ook op je to do-lijst komen te staan. Dit plaatsje heeft veel mooie restaurants, luxe winkels en heeft een prachtig strand Isola Bella. Na een onvergetelijke dag laat jij je beste dansmoves zien in een van de beachclubs in de haven van Giardini Naxos. Al zin om op vakantie te gaan naar het grootste eiland van Italië?

Lees meer

Populaire vakanties Giardini Naxos

Bezienswaardigheden bij Giardini Naxos 

Giardini Naxos is gelegen aan de oostkust op het eiland van Sicilië. Je landt op de vluchthaven van Catania. Met de trein ben je zo in Giardini Naxos! In de omgeving van Giardini Naxos liggen mooie stadjes en zijn er veel stranden. Er is een bus die naar het stadje Taormina rijd, waar het Griekse amfitheater is (vanaf hier heb je geweldig uitzicht!). Een andere bezienswaardigheid op het eiland is de actieve vulkaan Etna. Je kan met de kabelbaan naar boven en uitkijken over de vulkaan. Ga je liever met de bus is dat ook geen probleem, er gaan pendelbussen naar de top. Een mooi plaatsje wat makkelijk te bereiken is Calatabiano, waar je het prachtige kasteel kan bezoeken. Wil je nog meer ontdekken van het eiland, huur een auto en ga naar dorpjes of naar de grotere steden zoals Palermo en Catania.

Boek excursies vanuit Giardini Naxos

Geen auto? Bij veel excursies wordt je opgehaald bij je hotel en kun je nog steeds de omgeving van Giardini Naxos ontdekken. Ga op pad en bezoek de plekken waar de maffia zich schuil hield (of misschien nog steeds wel te vinden is?) tijdens een gave Godfather excursie. Een excursie op het water? In de Ionische Zee van Sicilië zwemmen veel dolfijnen! Vaar met een boot langs de kustlijn van Taormina en Giardini Naxos, duik in het water bij een van de prachtigste stranden van Sicilië, Isola Bella, en geniet van de zonsondergang tijdens deze excursie. Wat ook op je to do list moet komen te staan, is een excursie naar de Etna. Tijdens deze excursies bezoek je een natuurpark waar je in het ijskoude water kunt badderen van een waterval! Je eindigt op de indrukwekkende Etna waar je de lava kan aanschouwen en mooie wandelingen kan maken.

Klimaat in Giardini Naxos 

Giardini Naxos heeft een mediterraan klimaat. In de zomer is het er heerlijk warm en droog. Het is dan rond de 30 ° C, een super temperatuur om aan het strand te liggen of om in zwembad te dobberen. Sicilië kent maar weinig dagen met regen, de kans is dus heel groot dat jij goed moet smeren. 

Wist je dat? 

De pizza Margherita is vernoemd naar koningin Margaretha, die in 1868 koningin was van Italië. Een pizza was destijds een gerecht voor wat armere mensen. Maar koningin Margaretha kreeg op een zekere dag zin in dit overheerlijke Italiaanse gerecht! Dus de plaatselijke pizzabakker bakte voor haar twee traditionele pizza's die ter ere van het koningshuis alleen de kleuren rood, wit en groen bevat. Groen is de kleur van basilicum, wit van de mozzarellakaas en rood van de tomatensaus.