Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Italie ×
    • Sicilie ×
    • Palermo ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Kom vakantie vieren in de Italiaanse stad Palermo! Deze veelzijdige hoofdstad vind je in het noorden van Sicilie en beschikt over werkelijk alles wat je zoekt voor een heerlijke zonvakantie. In de stad vind je schitterende steegjes en mooie gebouwen. Winkelen kan ook heel goed in Palermo; dat de Italianen verstand hebben van mode is ook op Sicilië heel goed zichtbaar. Even bijkomen van al het winkelen? Plof dan neer op een heerlijk strandbedje aan één van de knusse stadsstrandjes. Echte strandliefhebbers rijden zo’n 11 kilometer verder en luieren heerlijk aan het Mondello strand. Naast dat Italianen mode-experts zijn, zijn het ook ware chefs, want de gerechten die in Palermo geserveerd worden zijn verrukkelijk.

Lees meer

Populaire vakanties Palermo

Historisch Palermo

Palermo heeft een oud historisch centrum dat eigenlijk al een bezienswaardigheid op zich is. Door de hele stad vind je prachtige kunstwerken, maar ook simpele straathoeken zijn opgeleukt met beelden en andere versieringen. Voor wie graag prachtige bezienswaardigheden van binnen wilt bezoeken zijn de Kathedraal van Palermo en de Santa Maria dell’Ammiraglio kerk zeker aan te raden.

Winkelen in Palermo

Shopliefhebbers opgelet; in Palermo kun je dagenlang vullen met winkelen. Je vindt er bijvoorbeeld La Rinascente, een winkelcentrum met meerdere verdiepingen en allerlei soorten winkels. Bezoek ook zeker de straatjes rondom Teatro Massimo; een wijk waar je de hipste winkels vindt.

Palermo met kinderen

Ook met kinderen is Palermo een hele leuke vakantiebestemming. Zo bezoek je als gezin het museum van de marionetten of de botanische tuin Orto Botanico. Ook net buiten de stad zijn verschillende leuke activiteiten voor kinderen, zoals op het strand van Mondello of het nabijgelegen natuurreservaat Capo Gallo.

Reistijd en klimaat

Vanuit Nederland vlieg je in minder dan 3 uur rechtstreeks naar Palermo. Van april tot november geniet je hier al van temperaturen boven de 20 graden, welke in de heetste maanden oplopen tot boven de 30. Gelukkig staat er altijd een verkoelend zeewindje, zodat het ook tijdens de zomermaanden heerlijk uit te houden is in Palermo.

Ga voor jouw volgende zonvakantie naar Palermo op Sicilië. Deze prachtige stad beschikt over alle ingrediënten die nodig zijn voor een heerlijke vakantie met het hele gezin.