Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Italie ×
    • Sicilie ×
    • Cefalu ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Ben jij op zoek naar een heerlijke vakantie in Italie? Ga dan op reis naar Cefalù in het noorden van het eiland Sicilie. Dit authentieke stadje behoort tot één van de mooiste plekken van heel het eiland. Zon-, zee- en strandliefhebbers kunnen hier eindeloos genieten aan de mooie stranden met helder zeewater. Maar ook voor een goede dosis cultuur heeft Cefalù genoeg te bieden met o.a. het prachtige oude centrum met schilderachtige pleintjes en smalle straatjes. Wandel langs de bijzondere rotsformaties bij La Rocca en bewonder de indrukwekkende kathedraal. Strijk 's avonds neer bij een van de gezellige restaurantjes en proef typische Siciliaanse gerechten. Geniet van het Italiaanse leven tijdens een ontspannen vakantie in Cefalù! 

Lees meer

Populaire vakanties Cefalu

Vakantie Cefalù: authentieke stad vol cultuur

Aan de noordkust van het eiland Sicilië, aan de voet van een 270 meter hoge rots, ligt het authentieke, middeleeuwse stadje Cefalù. Tijdens een wandeling door het oude centrum van Cefalù lijkt het net alsof je je in één groot openluchtmuseum bevindt. Prachtige oude gevels, smalle straatjes, schilderachtige pleinen en imposante bouwwerken wisselen elkaar hier af. Het meest bijzondere is de kathedraal uit de 12e eeuw, die het stadsbeeld domineert. Cultuurliefhebbers zullen hun hart hier dan ook zeker ophalen. 

Cultuur en ontspanning kan je perfect afwisselen tijdens een vakantie in Cefalù. In het oude centrum en daarbuiten liggen verschillende mooie zandstranden, waar je heerlijk kan genieten van de Italiaanse zon. Proef hier ook zeker enkele typische Siciliaanse specialiteiten in de sfeervolle restaurants. Of geniet van een avondje dansen in de bars en discotheken. Ontdek zelf deze bijzondere, sfeervolle plek tijdens jouw vakantie op Sicilië.  

De leukste bezienswaardigheden in Cefalù

In het oude centrum en daaromheen vind je verschillende prachtige bouwwerken. Bewonder hier o.a. de kathedraal Il Duomo di Cefalù, die gebouwd is in een typische Siciliaanse stijl. Onderaan in de stad vind je La Rocca, een prachtige rotsformatie. Hier staan ruïnes van een Noormannen kasteel. Het wandelpad bij La Rocca voert je dwars door de rotsen, langs stadsmuren en uitkijktorens, richting de top van de Morenische heuvel. Vanaf de verschillende uitkijktorens bekijk je de meest indrukwekkende plekken in de omgeving van deze bijzondere stad. Absoluut de moeite waard tijdens jouw vakantie in Cefalù!

De mooiste stranden van Cefalù

Wil je een lekker dagje genieten aan het strand? Bezoek dan het Mazzaforno Beach. Dit zandstrand is gelegen in een baai die aan beide kanten wordt begrensd met een begroeide rotswand. Zwem hier in het kraakheldere water en geniet van het prachtige uitzicht. 

Zo’n 5 kilometer naar het oosten ligt het Lungomare Beach, een groot zandstrand direct aan de boulevard van Cefalù. Op dit strand is het heerlijk toeven op de fijne ligbedjes. Voor een verfrissend drankje of een lekkere maaltijd kan je terecht in verschillende nabijgelegen bars, restaurants en snackbars. 

Baia dei 7 Emiri Beach is een ander mooi zandstrand gelegen in een grote baai. Het bestaat uit 2 delen, die door een grillige rotswand van elkaar worden gescheiden. Baia dei 7 Emiri is erg geliefd bij gezinnen en stellen vanwege de ontspannende sfeer. 

Hotels en appartementen in Cefalù 

Wil jij mooie stranden combineren met veel cultuur? Dan is een vakantie naar Cefalù op Sicilië iets voor jou. Verblijf bijvoorbeeld in een sfeervol appartement midden in het centrum van Cefalù of kies voor een luxe 4-sterrenhotel vlakbij het strand. Laat je verassen door ons aanbod en vlieg mee naar Cefalù voor een heerlijke, ontspannen vakantie!