Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Griekenland ×
    • Attica ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:
085 2085 551 lokaal tarief

Attica is een van de 13 provincies van Griekenland. Naast de hoofdstad Athene bestaat deze historische regio ook uit de Saronische Eilanden Salamina, Aegina, Angistri, Hydra, Poros en Spetses. Attica is de meest dichtbevolkte regio van Griekenland en het belangrijkste culturele centrum. De provincie staat bekend om zijn natuurlijke schoonheid, zo vind je op 30 kilometer van Athene Parnitha, die met zijn 1400 meter de hoogste berg van Attica is. Naast gezellige toeristenplaatjes zoals Sounio, Lavrion en Marathon (bekend van de marathonloop) is er ook zeker geen gebrek aan natuurschoon en mooie stranden. Ook op culinair gebied heeft Attica veel te bieden: de zeer populaire wijn Retsina wordt er gemaakt en ook mosselen worden er gekweekt. Laat je verrassen door de Griekse gastvrijheid, cultuur en natuur die Attica te bieden heeft!

Athene, het culturele centrum

De belangrijkste stad van Attica en heel Griekenland is hoofdstad Athene. De stad van de oudheid en de Olympische Spelen. Vanuit zo’n beetje iedere hoek van de stad zie je de Akropolis boven de stad uittorenen. Andere interessante bezienswaardigheden zijn de Tempel van Zeus en de Oude Agora van Athene, waar je ook de zuilengalerij van Attalos vindt. Natuurlijk mag een bezoekje aan het Olympisch Stadion – de plek van de eerste Olympische Spelen – niet ontbreken. Wil je nog meer cultuur snuiven? Breng dan een bezoek aan een van de vele musea zoals het Nationaal Archeologisch Museum of het Akropolismuseum. Voor Griekse gezelligheid moet je in de wijk Plaka of Monastiraki zijn. Tip: ga zeker langs bij een van de vele restaurants met dakterras en geniet naast de heerlijke gerechten ook van het prachtige uitzicht op de stad. Meer weten over Athene? Lees dan eens onze blog over de Griekse hoofdstad.

Andere plaatsen in Attica

Attica heeft veel meer te bieden dan alleen maar de hoofdstad Athene. Op het zuidelijke puntje van Attica vind je Sounio, waar de Tempel van Poseidon staat en verschillende geweldige stranden te vinden zijn. In Eleusis, op ruim 20 kilometer afstand van Athene, is een archeologisch museum met resten van verschillende tempels, oude vazen en beelden. In de buurt van Peania vind je de Koutoukigrot met vele stalactieten en stalagmieten. Interessant om te zien! Hou je meer van de zee en idyllische eilanden? Bezoek dan een van de Saronische Eilanden.

De mooie stranden in Attica

In Attica zijn er mooie stranden in overvloed. Een mooi voorbeeld is de Apollokust, die van Piraeus naar Kaap Sounion loopt en zo’n 60 kilometer lang is. Naast prachtige stranden vind je hier ook veel lekkere restaurants, hotels en haventjes. Ook op sportgebied is er het nodige te doen. Zo kun je er goed golfen en zijn er veel watersporten te doen. Naast de Apollokust is er ook nog de Marathonkust, met vele gezellige strandplaatsen zoals Mati, Andreas en Agios Panteleimon.

De Attische keuken

Attica staat bekend om de populairste wijn van Griekenland: Retsina met de kenmerkende harssmaak. Naast Retsina worden ook de wijnen Kantza, Chateau Matsa en Cava Cambas geproduceerd. Attica is dé regio voor wijnliefhebbers. Vanzelfsprekend spreekt vlees een belangrijke rol in de Attische keuken. Naast vlees worden ook vis en mosselen er veel gegeten. Kijk niet raar op als je een zee-egel als mezze (tapas) tegenkomt.

Weer en beste reistijd Attica

De regio Attica heeft een mediterraan klimaat. Voor de meeste mensen vormt de periode mei – oktober de beste reistijd. Het is hier dan tussen de 22 en 31 graden, met juli en augustus als warmste maanden. In september en vooral oktober valt er wat meer regen dan in de rest van deze periode.

 

Populaire vakanties Attica