Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Duitsland ×
    • Nordrhein Westfalen ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Vakantie Nordrhein Westfalen

Wil jij lekker dichtbij op vakantie bij onze oosterburen? Denk dan eens aan Nordrhein Westfalen! De prachtige natuur met het variërende landschap tegenover de karakteristieke dorpjes en grote steden zorgen voor de perfecte combinatie van stad en platteland. Deze regio in Duitsland is een van de belangrijkste op economisch gebied mede dankzij het welbekende Ruhrgebied. Daarnaast beschikt Nordrhein Westfalen over het schitterende Sauerland en is in het zuiden de Eifel gelegen. Onder natuurliefhebbers dus zeker een favoriet! Ook de grote steden mogen niet ontbreken, kies jij voor een stedentrip naar Keulen of toch liever Düsseldorf?

Lees meer

Populaire vakanties Nordrhein Westfalen

Waar ligt Nordrhein Westfalen?

Noordrijn-Westfalen is een vriendelijke en bosrijke vakantiebestemming in Duitsland. De regio wordt ook wel Noordrijn-Westfalen, of in het Duits Nordrhein Westfalen genoemd en vormt één van de zestien deelstaten van het land. De regio ligt in het westen van het land en grenst aan zowel België als Nederland. Vaak wordt de vakantieregio in één adem genoemd met het industriële Ruhrgebied, maar het overgrote deel van Noord-Rijnland-Westfalen bestaat uit bossen en agrarische gebieden.

Waar naartoe op vakantie in Nordrhein Westfalen?

Waar je naartoe op vakantie gaat in Nordrhein-Westfalen hangt natuurlijk geheel af van het type vakantie waar je naar op zoek bent. Deze regio is namelijk zo veelzijdig dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Ben je op zoek naar een actieve vakantie? Wandel of fiets ’s zomers door de natuur bij Willingen of Winterberg, terwijl je in de winter kiest voor de besneeuwde bergen tijdens een skivakantie in een van deze plaatsen. Ook natuurliefhebbers gaan zich hier zeker vermaken. Ben je meer een stadsmens? Kies dan voor een leuke citytrip naar het bruisende Keulen of de hoofdstad Düsseldorf. Beiden erg geliefd als stedentripbestemming. De keus is aan jou!

De bezienswaardigheden van Nordrhein Westfalen

Tijdens een stedentrip in Düsseldorf struin je door de grote winkelstraten langs historische gebouwen of maak je een boottocht over de Rijn. Je zal hier vele architectonische hoogstandjes tegenkomen. Daarnaast is het geliefde Keulen net zo’n leuke stedentripbestemming. De Dom is de nummer 1 bezienswaardigheid van deze stad, ook staan de vele musea in Keulen op de planning van veel vakantiegangers. Er is onder andere een chocolademuseum en parfummuseum. In Münster is het Pablo Picassomuseum een echte must-see en in Bonn, de geboortestad van Beethoven, leer je alles over de wereldberoemde componist. Aan cultuur en historie dus zeker geen gebrek in Noordrijn-Westfalen!

Noordrijn-Westfalen: een vakantie in de natuur

Natuurfanaten zijn hier helemaal in hun element! Een van de belangrijkste natuurgebieden van Duitsland is het Nationaal Park de Eifel gelegen in het zuiden van Noordrijn-Westfalen. Samen met het bergachtige Sauerland en heuvelachtige Teutoburgerwoud zijn dit de belangrijkste trekpleisters als het gaat om de natuur in Duitsland. De groene bossen, heldere meren, uitgestrekte weides en het eindeloze heuvelland vind je in al deze gebieden terug. Deze natuurgebieden zijn niet alleen in de zomer prachtig, ook in de winter geniet je hier van het fraaie uitzicht. De eromheen gelegen pittoreske dorpjes zijn ideaal voor een fijn verblijf tijdens een wandelvakantie in Nordrhein Westfalen.

Met de grote, gezellige steden, vele sportmogelijkheden en de bosrijke natuur is Nordrhein Westfalen een ideale bestemming voor een actieve vakantie dichtbij huis!