JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
De leukste kerstmarkten tips » Prijsvrij Vakanties

Kom alvast in de kerststemming met...

Auteur: Marloes  Gepubliceerd op: 24-11-2019

De leukste kerstmarkten!

Mariah Carey’s “All I want for Christmas” klinkt je vast nog niet in de oren, maar vrees niet want de kerst is weer nabij! Dit nummer zal vast en zeker weer non-stop gedraaid worden op de radio samen met Wham’s “Last Christmas”. Om alvast in de kerststemming te komen, heeft Prijsvrij Vakanties de leukste kerstmarkten voor je op een rij gezet.


Kerstinkopen doen op de kerstmarkt

Vanaf eind november worden veel steden weer omgetoverd tot sfeervolle kerstmarkten met verlichte pleinen en allerlei kerstkramen. Niet alleen kan je hier terecht voor al je kerstinkopen, ook kan je heerlijk genieten van verschillende lekkernijen en warme drankjes. Ben je het kerstshoppen even beu? Dan kan je in de meeste steden ook je schaatskunsten laten zien op de ijsbaan.

Kerstmarkten in Duitsland

6 kerstmarkten in Düsseldorf

Denk je aan kerstmarkten, dan denk je aan Duitsland! Duitsland spant de kroon aan op het gebied van kerstmarkten. De meeste, de grootste, de oudste en de meest sfeervolle kerstmarkten vind je dan ook bij onze oosterburen, waarvan de kerstmarkt in Düsseldorf favoriet is. Verspreid door Düsseldorf vind je vanaf 17 november t/m 23 december 6 verschillende kerstmarkten met ieder hun eigen stijl; van nostalgische kerstkraampjes op de Markplatz tot verlichte engeltjes op de Heinrich-Heine Platz. De kerstmarkt bij de Gustaf Grundgens Platz is populair bij gezinnen met kinderen vanwege de grote ijsbaan en draaimolen.


Eén van de kerstmarkten in Düsseldorf

En ben je dan toch in Duitsland, proef dan ook een van de overheerlijke winterse lekkernijen; gepofte kastanjes, grote rösti rondjes of pretzels! En een lekkere bratwurst mag natuurlijk niet ontbreken.

Kerst onder de Keulse dom

Een andere aanrader in Duitsland is Keulen. Keulen is altijd al een leuke stad om te shoppen, maar vanaf 21 november t/m 23 december is het extra gezellig! Op maar liefst 6 pleinen worden kerstmarkten georganiseerd. Tijdens een bezoek aan de kerstmarkt in Keulen mag je het verlichte plein met de imposante Dom op de achtergrond zeker niet missen, deze staat werkelijk te stralen. In Keulen vind je gegarandeerd een gezellige kerstsfeer, lekkere hapjes en drankjes en volop vertier!


De kerstmarkt in Keulen 

Kerstmarkten in Nederland

Breng je liever een bezoek aan een stad in ons eigen land? Ook in Nederland vind je gezellige kerstmarkten voor een dagje weg. Zo vind je een overdekte kerstmarkt in Valkenburg, een grote in Den Haag en natuurlijk niet te vergeten… Maastricht!

Magisch Maastricht

Vanaf 2 december t/m 1 januari wordt deze stad omgetoverd in Magisch Maastricht. De kerstcadeautjes kan je dan ook inslaan bij één van de vele houten kerstkraampjes op het Vrijthof. Met een grote ijsbaan, reuzenrad en draaimolen is Magisch Maastricht ook ontzettend leuk voor gezinnen met kinderen! Uit geschaatst? Warm dan lekker op met een oliebol, glühwein of warme chocolademelk!


Magisch Maastricht

Kortom, de hele stad in kerstsfeer, gezellige drukte, nostalgische kerstkraampjes met warme drank  & lekkernijen: een bezoek aan een kerstmarkt is winters genieten. Twijfel niet langer, waan jezelf in winterwonderland en bezoek een van deze leuke steden tijdens de Kerstdagen!