Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Frankrijk ×
    • Parijs ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Wanneer je aan Frankrijk denkt, kun je de gedachte aan de hoofdstad vast niet omzeilen! Parijs is namelijk het hart van Frankrijk. Wil je op vakantie naar Parijs? Dan kun je dit ideaal combineren met vele historische bezienswaardigheden, leuke pretparken en mooie natuurparken in de omgeving van Parijs. Enkele tips voor je vakantie Parijs: breng een bezoek aan het kasteel van Versailles of vermaak de kids met een dagje Disneyland. Tijdens jouw vakantie Parijs is er genoeg te beleven! En een vliegreis Parijs is ook nog eens gemakkelijk bereikbaar via de luchthavens Charles de Gaulle Airport en Orly Airport.

Lees meer

Populaire vakanties Parijs

Natuur in Parijs

Parijs is gelegen in de regio Île-de-France. Dit drukbezochte Franse gedeelte trekt jaarlijks zo’n 35 miljoen toeristen, waarvan het merendeel de hoofdstad bezoekt. De departementen die rondom de stad Parijs liggen worden vaak gemeden. Toch kun je leuke plekjes in de bossen of heuvels vinden waar je heerlijk kunt fietsen of wandelen. Een wandeling in de buurt van Barbizon bij de Mont de Feys is aan te raden. In het noordwesten van de regio ligt een groot natuurpark genaamd Parc du Vexin Français waar ook diverse wandelroutes te vinden zijn. Hier vind je meerdere rivieren en valleien die elkaar afwisselen, een veel bezocht park onder de natuurliefhebbers. Andere natuurparken die leuk zijn om te bezoeken tijdens je vakantie in Parijs zijn: Parc de la Haute Vallée de Chevreuse, Parc du Gâtinais Français en Parc Oise Pays de France.

 

Bezienswaardigheden omgeving Parijs

Naast de vele bezienswaardigheden in het stadscentrum kun je tijdens je vakantie in Parijs in de omgeving ook vele mooie, historische plekken bezoeken. Hieronder vind je twee populaire plaatsen in de omgeving van Parijs die wellicht je aandacht trekken.

Versailles: Een grote bezienswaardigheid in de omgeving van Parijs zijn het kasteel en de tuinen van Versailles. Deze trekken namelijk jaarlijks meer dan 5 miljoen bezoekers. Dit kasteel is een van de grootste ter wereld en is sinds 1792(!) een nationaal museum. Daarnaast is de enorme tuin prachtig versierd met fonteinen, beelden, paviljoenen, vijvers en bloemperken. De stad is op slechts 20 kilometer van Parijs te vinden. Mocht je dit historische gebouw willen bezoeken dan is het aan te raden om je kaartjes vooraf online te bestellen.

Fontainebleau: Dit plaatsje is ongeveer 67 kilometer ten zuiden gelegen van Parijs en beschikt net als Versailles over een van de kastelen die ooit toebehoorden aan de koninklijke familie. In dit kasteel bevinden zich 4 verschillende musea, een genot voor echte liefhebbers! Het kasteel van Fontainebleau is sinds 1981 zelfs onderdeel van de werelderfgoedlijst, niet niks dus!

 

Pretparken Parijs

Zoals iedereen natuurlijk weet telt Parijs een van ’s werelds beroemdste pretparken, namelijk Disneyland Parijs. Mocht je met het gezin richting Parijs gaan is dit de ideale uitlaatklep voor zowel jezelf als de kleintjes. Laat je kinderen genieten van alle sprookjes en fantasie terwijl jij een stukje van je jeugd herbeleefd. Disneyland Parijs is op ongeveer 42 kilometer van het centrum van Parijs gelegen en is onderverdeeld in twee delen: het Disneyland park en het Walt Disney studios park. Een ander pretpark dat leuk is om te bezoeken tijdens je vakantie in de omgeving van Parijs is Parc Asterix. Misschien wat minder bekend, maar net zo leuk! Gebaseerd op Galliërs Asterix en Obelix die bekend zijn van de stripboeken trekt dit park ook vele bezoekers. Met haar 32 attracties van draaimolens tot achtbanen is het pretpark geschikt voor zowel jong als oud. Dit attractiepark is ongeveer 35 kilometer ten noorden van Parijs gelegen en dus ideaal voor een dagje weg tijdens je vakantie in Parijs!