Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
 • 1e persoon: 1-1-1990
 • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
  • Hongarije ×
  • Budapest ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Budapest is een fijne vakantiebestemming. Deze hoofdstad van Oost-Europese land Hongarije en de regio daar omheen hebben enorm veel te bieden. Waaronder een bijzonder paleis en een heerlijk park midden op de rivier de Donau. Je kunt hier gemakkelijk een hele vakantie in deze regio doorbrengen! De beste reistijd voor Budapest is tussen mei en september. Dan zijn de temperaturen het meest aangenaam. Met kerst is de stad sprookjesachtig versierd. Vanuit zowel Eindhoven als Amsterdam vlieg je gemakkelijk naar deze bijzondere stad en sta je binnen no-time de Kettingbrug en het Parlementsgebouw te bewonderen!

Lees meer

Populaire vakanties Budapest

Universiteitsstad Gödöllö

Dit is de stad van koningin Sissi. Zij had vele paleizen verdeeld over Europa. Echter was het paleis in Godollo haar favoriet. Na haar overlijden zijn er verschillende dingen gevestigd geweest in dit paleis. Het leger heeft hier een tijdje gezeten, maar ook is het een bejaardentehuis geweest. Op dit moment worden er veel concerten en feesten gegeven en vind je hier een museum met prachtige tentoonstellingen. Het paleis wordt daarnaast omringd door een groot park. Absoluut een bezoekje waard dus!

Margaretha eiland

Margaretha eiland ligt midden in de Donau, de rivier die dwars door Boedapest stroomt. Dit eiland is onbewoond en verkeer is er verboden. Er is een enorm park aangelegd op dit eiland en deze bereik je gemakkelijk via een brug. Dit park biedt genoeg entertainment. Je kunt er heerlijk wandelen of hardlopen en ook is er een theater, zwembad, enkele hotels, een strand en nog veel meer! Hier kun je dus gemakkelijk een middag (of langer) doorbrengen!

Het weer in Budapest

Met rond de 2000 zonuren per jaar is Budapest een van de zonnigste bestemmingen van Oost-Europa. Deze stad ligt tussen een landklimaat en zeeklimaat in. Dit houdt in dat er warme zomers zijn en koele of milde winters. Vanaf mei wordt het heerlijk weer in Budapest met temperaturen boven de 20 graden. De piek zie je in juli en augustus. Daar zal het kwik net de 30 graden niet aantikken. Ideaal voor een zomervakantie dus! In de winters kan het vriezen, vooral de maanden december, januari en februari kunnen behoorlijk fris zijn. Echter zal het niet extreem koud worden. Houd rekening met temperaturen van ongeveer 0 graden. Meer informatie over onder andere het klimaat in Budapest vind je in onze vakantiewijzer!

Kies voor een fijn kleinschalig hotel in Budapest of ga juist voor een compleet uitgerust appartement. Waar je ook verblijft: een vakantie naar Budapest wordt er een om nooit te vertenen!

Blog

 • Foto
  Wat te doen in Budapest? Tips en bezienswaardigheden!
  21 juli 2021

  Budapest: de stad van de bruggen, de badhuizen en de beats. Maar er is nog zoveel meer te doen in deze mooie stad! Van historische highlights tot romantische activiteiten: in deze blog delen we de leukste tips en bezienswaardigheden.

  Wat te doen in Budapest