Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Belgie ×
    • Brussel ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Een vakantie vol met cultuur, prachtige aanzichten en bezienswaardigheden hoeft niet ver te zijn. Vier je vakantie in Belgie in de hoofdstad Brussel. Van het proeven van chocolade bij de allerlekkerste chocolatiers tot aan streetart in de Brusselse straten. Ontdek ook de imposante trekpleisters, zoals de Japanse toren wat onderdeel is van het Museum van het Verre Oosten en de Botanische tuin, ook wel Le Botanique genoemd. Dit schitterende kruidtuin bestaat uit bomen, planten en het Frans barokgebouw. Eindig je dag bij een van de vele restaurants en geniet van een hapje en een Belgisch drankje. Wanneer ga jij naar Brussel?

Lees meer

Populaire vakanties Brussel

Vakantietips om te doen in Brussel

Brussel ligt vrij centraal in het midden van België. Hoewel het officieel in Vlaanderen ligt, wordt er vooral Frans gesproken. Dat geeft juist dat echte vakantiegevoel! Brussel is ook de politieke stad van Europa. Iets wat je veel terug ziet komen in het straatbeeld. De Grote Markt is een plek waar jij je vakantie goed begint. Op dit plein staat het gemeentehuis, dat omringd wordt door gildehuizen. Deze huizen zijn gebouwd in Vlaams-Italiaanse stijl en met goud gedecoreerd. Een lust voor het oog!

Wat je zeker niet mag missen bij de Grote Markt? Manneke Pis natuurlijk! Hij is wat aan de kleine kant, maar trekt altijd veel bekijks. Dit beeld is dan ook wel hét icoon van Brussel. Heb je ondertussen trek gekregen? Strijk dan neer in een restaurantje aan de Beenhouwersstraat. Ruim honderd restaurants zijn gevestigd in deze middeleeuwse steeg. Zelfs als je nog geen zin in eten hebt, is het leuk hier rond te dwalen.

Doen rondom de stad

Ga je voor een weekend of een midweek naar Brussel? Dan valt er in het centrum al heel veel te zien en te doen. Maar neem toch ook even de tijd om naar het Atomium te gaan. Dit indrukwekkende monument stelt een ijzeratoom voor, en is maar liefst 102 meter hoog. Je hebt er ongetwijfeld wel eens een foto van gezien. Boven in het monument zit een restaurant, maar er zijn ook exposities om wat meer over het gebouw te weten te komen.

Wat Brussel nog meer indrukwekkend maakt? Het is een van de groenste steden van Europa. Wandel maar eens door het Jubelpark. Of bezoek het Koninklijk Paleis aan het Warandepark. Met mooi weer is het hier heerlijk op het groene gras. Haal er een Vlaams frietje bij en geniet net als de andere mensen die hier in het park voor ontspanning komen.

Tot slot bereik je vanuit Brussel de populaire steden Gent én Antwerpen binnen een uur. Je kunt deze steden onderweg of tijdens je vakantie in Brussel perfect bezoeken. 

Vakantie Brussel: beste reistijd

De beste reistijd voor een vakantie naar Brussel is van juni t/m september waarin je geniet van aangename temperaturen tot zo’n 23 graden en weinig kans hebt op neerslag. Ook is Brussel een leuke vakantiebestemming in de wintermaanden waarin de stad volledig wordt omgetoverd tot in de kerstsferen.

Kijk jij ook al helemaal uit om deze veelzijdige vakantiebestemming te verkennen? Ontdek dan ons aanbod en leg je vakantie naar Brussel vast!