Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Oostenrijk ×
    • Wenen ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Ben je gek op romantiek, prachtige gebouwen, heerlijk eten en een overvloed aan cultuur? Denk dan eens aan een vakantie naar Wenen! Deze hoofdstad vind je in het noordoosten van Oostenrijk, op zo’n 1100 kilometer van Nederland. Je kunt er dagenlang door de stad dwalen zonder ook maar één keer hetzelfde tegen te komen. Er zijn hier prachtige winkels, heerlijke restaurants en imposante gebouwen die allemaal het bezoeken waard zijn. En is het een dagje wat slechter weer? Dan vermaak je je moeiteloos in een van de vele musea. Ook kent Wenen verschillende attractie- en klimparken, dus ook perfect voor een gezinsvakantie!

Lees meer

Populaire vakanties Wenen

Bezienswaardigheden in Wenen

Een van de meest imposante gebouwen in Wenen is Schloss Schönbrunn. Dit voormalige zomerpaleis van de Oostenrijkse keizers telt maar liefst 1.441 kamers en is gedurende het hele jaar te bezoeken. Rondom het paleis vind je prachtige tuinen, waar ook ’s werelds oudste dierentuin gevestigd is. Een heerlijk uitje voor het hele gezin dus. Naast dit is de rooms-katholieke kathedraal de Stephansdom zeker een bezoekje waard. Daar zul je je ogen uitkijken naar de gotische bouwwerken en de torens van romaanse stijl. Op de top van de toren kun je het prachtige uitzicht van Wenen bewonderen. Museumliefhebbers halen hun hart op in het MuseumsQuartier, waar je onder andere het Museum der Moderne Kunsten, het Leopold Museum en het architectuurcentrum vindt.  

De omgeving van Wenen

Wenen is een grote stad en telt maar liefst 1,8 miljoen inwoners, dus vervelen zal je je er niet snel doen. Maar ook wanneer je de omgeving van Wenen wilt ontdekken is er genoeg om uit te kiezen. Zo reis je in slechts 20 minuten naar Mödling, waar je het prachtige kasteel uit de film The Three Musketeers vindt. Ook reis je in 2,5 uur gemakkelijk per trein naar Salzburg, waar je van prachtige natuur en een schitterende barokke stad geniet. 

Wenen voor het hele gezin

Wenen heeft naast talloze winkels, musea, bars en restaurants ook voor kinderen heel veel te bieden. Zo vind je er, naast de eerdergenoemde dierentuin, onder andere een klimpark langs de Donau. Tevens vind je er het Wiener Prater; een groot attractiepark middenin de stad waar onder meer het welbekende reuzenrad uit 1897 staat.

 

Ben je op zoek naar een vakantiebestemming waar voor zowel jong als oud voldoende te beleven is? Dan is Wenen perfect voor jou!