JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Thailand » Maatregelen voor toeristen » Prijsvrij.nl
Meer weten?

Praktische info Thailand

Lees alles over valuta, visa en andere handige reisinformatie.

Nederland Wereldwijd

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Reisadvies voor Thailand

Voor het laatst bijgewerkt op 01-02-2023

Verheug jij je ook op een verre vakantie, maar weet je niet goed waar je naartoe wilt en wat je kunt verwachten? Dat begrijpen wij goed! Daarom hebben we alle informatie die je nodig hebt voor je verzameld op deze pagina. Zo weet je precies wat je kunt verwachten tijdens je vakantie naar Thailand!

Actuele reisadvies Thailand

Thailand heeft kleurencode geel met een deel oranje en rood. Dit betekent dat toeristische reizen naar Thailand mogelijk zijn! Het tonen van een coronabewijs bij aankomst in Thailand vervallen. 

Dus ben jij ook zo toe aan een zonnige vakantie naar Thailand? Bekijk dan ons ruime aanbod met mooie hotels en luxe resorts in bijvoorbeeld Phuket of Zuid-Thailand en boek jouw welverdiende verre vakantie!

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Ja, het is mogelijk om op vakantie te gaan naar Thailand. De kleurcode is voor het grootste deel geel met een deel oranje en rood. Bij aankomst in Thailand hoef je geen coronabewijs meer te tonen.

Ja zeker, er gaan vluchten naar Thailand. 

Het dragen van een mondkapje is in heel Thailand verplicht en is een maatregel die heel serieus wordt genomen. Zorg er dus voor dat je voldoende mondkapjes meeneemt op je vakantie naar Thailand.

Heenreis naar Thailand

Vanaf 1 oktober is het bij aankomst in Thailand niet meer nodig om een coronabewijs te tonen. Dit geldt voor alle reizigers.

Terugreis naar Nederland

Voor je terugreis naar Nederland heb je geen geldig coronabewijs meer nodig. Als je met het vliegtuig reist, is het invullen van de gezondheidsverklaring ook vervallen. Bij thuiskomst in Nederland is het advies om na terugkomst een zelftest te doen ook vervallen.

  • Gezondheidsverklaring Thailand

Door de verspreiding van het apenpokkenvirus is het verplicht om bij aankomst in Thailand een gezondheidsformulier in te vullen. Bij het vermoeden van dit virus kun je mogelijk voor controle naar het ziekenhuis gestuurd worden.

 

  • Gezondheidsverklaring Nederland

Voor je terugreis van Thailand naar Nederland is het niet meer nodig om een gezondheidsverklaring in te vullen en dit aan te tonen bij het boarden. Dit geldt bij reizen per vliegtuig of veerboot.

 

  • Vliegen vanaf een Belgische luchthaven

Wil je vliegen vanaf België? Dat is zeker mogelijk! Je hebt bij aankomst geen coronabewijs (vaccinatie-, herstel-, of testbewijs) nodig. Er gelden enkel nog maatregelen voor reizigers die uit een land met een heel hoog risico (terug)komen. Er zijn momenteel geen landen met een heel hoog risico. Maar omdat het reisadvies regelmatig wijzigt, adviseren we je om dit goed in de gaten te blijven houden. Let wel op, als je een (corona)bewijs nodig hebt voor je eindbestemming, zorg er dan voor dat je je bewijs al bij je hebt voordat je aankomt op een Belgische luchthaven.

  • Vliegen vanaf een Duitse luchthaven

Wil je vliegen vanaf een Duitse luchthaven? Dan heb je voor de heen- en terugvlucht geen coronabewijs nodig. Omdat het reisadvies regelmatig wijzigt, raden wij je aan om vooraf het reisadvies van je eindbestemming te checken via de website van de Duitse overheid.

 

  • Vliegen met overstap

Als je vliegt met overstap op een andere bestemming, dien je ook aan de inreisvoorwaarden van deze bestemming te voldoen. Let hierop voor je je vakantie boekt.

Als je alles hebt, dan ben je helemaal klaar voor je reis naar Thailand!

In Thailand worden de corona-maatregelen opgesteld volgens het DMHTT-principe:

  • In Thailand geldt een minimale afstand van 2 meter tussen elkaar wanneer je niet uit hetzelfde huishouden komt.
  • Het is verplicht om overal (binnen én buiten) een mondkapje te dragen.
  • Was je handen zorgvuldig en zo vaak mogelijk.
  • Winkels zijn geopend.
  • Horecagelegenheden zijn geopend.

Top 10 vakanties Thailand

Bekijk hieronder de populairste resorts & hotels voor een tropische vakantie in Thailand.

Prijsvrij Vakanties doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij Vakanties is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.