JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Thailand » Maatregelen voor toeristen » Prijsvrij.nl

Reisadvies voor Thailand

Voor het laatst bijgewerkt op 31-03-2021

Verheug jij je ook op een verre vakantie, maar weet je niet goed waar je naartoe wilt en wat je kunt verwachten? Dat begrijpen wij goed! Daarom hebben we alle informatie die je nodig hebt voor je verzameld op deze pagina. Zo weet je precies wat je kunt verwachten tijdens je vakantie naar Thailand!

Laatste update

Op dit moment is er voor alle bestemmingen een code oranje van toepassing, dit betekent dat niet noodzakelijke reizen worden afgeraden door de Nederlandse Overheid. Op dit moment kun je geen vakantie boeken naar Thailand, maar wanneer je nu een vakantie boekt voor deze zomer kun je zorgeloos en vertrouwd op vakantie, meer informatie hierover vind je in onze voorwaarden.

Rondreizen door Thailand

Thailand is een bestemming die voor veel mensen op de bucketlist staat, en wij weten precies waarom! Het is de perfecte combinatie van natuur, cultuur en relaxen. In de directe omgeving van Bangkok onderneem je de leukste activiteiten, maar voor ultieme rust reis je nog iets verder af naar de eilanden. Zie je jezelf al liggen op een wit strand met je favoriete drankje in je hand?

Speciaal voor jou hebben we een top 10 gemaakt van de mooiste hotels en resorts, ze staan allemaal te wachten op jouw komst en kunnen niet wachten je te verwelkomen voor een fijne vakantie in Thailand!

Meer weten?

Corona-voucher

Lees hier meer over hoe je kan boeken met de corona-voucher.

Nederland Wereldwijd

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Top 10 accommodaties Thailand

Kan jij niet wachten om Thailand te ontdekken? Zie hier onze best-beoordeelde resorts!

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Wanneer kan ik weer op vakantie naar de Thailand?

Op dit moment geldt er een negatief reisadvies voor alle bestemmingen en worden er geen vakantievluchten uitgevoerd naar Thailand. Er is nog niets bekend wanneer dit weer mogelijk is, zodra er meer informatie beschikbaar komt kun je het hier teruglezen!

Wat moet ik meenemen op vakantie naar Thailand?

Wanneer we weer op vakantie kunnen, dien je de volgende dingen mee te nemen op vakantie:

 • Mondkapjes

Net als in Nederland en de meeste andere vakantielanden is ook in Thailand het dragen van een mondkapje verplicht.

   

 • Gezondheidsverklaring Nederland

De meeste luchtvaartmaatschappijen laten je bij het online inchecken direct een gezondheidsverklaring invullen. Mocht je deze niet hoeven in te vullen tijdens het inchecken, dan is het handig om deze voor vertrek uit te printen en ingevuld mee te nemen op vakantie.

   

 • Vliegen vanaf een Belgische luchthaven

Het reisadvies voor België is aangescherpt, maar het is geen probleem wanneer je op doorreis bent en via een Belgische luchthaven naar je vakantiebestemming afreist. Wanneer je vliegt met vertrek/aankomst vanaf een Belgische luchthaven dien je wel een Passenger Locator Form in te vullen. Dit formulier moet je uiterlijk 48 uur voor aankomst in België invullen, en is dus iets waar je rekening mee moet houden bij het inchecken voor je terugvlucht.

   

 • Vliegen vanaf een Duitse luchthaven

Het is geen probleem om naar je vakantiebestemming af te reizen met vertrek en aankomst vanaf een luchthaven in Duitsland. Thailand wordt niet gezien als een risico-bestemming dus je hoeft geen formulier in te vullen voor je terugkomst in Duitsland.

 

Als je alles hebt, ben je helemaal klaar voor jouw vakantie naar Thailand!

Op vakantie naar Thailand, wat is er open?

We hopen dat we snel weer kunnen genieten van al het moois dat Thailand ons te bieden heeft. Op dit moment wordt het land onderverdeeld in drie verschillende veiligheidsregio’s en gelden er per provincie aparte maatregelen die worden gecommuniceerd op de website van het verkeersbureau van Thailand.

Wat zijn de corona maatregelen in Thailand?

In Thailand worden de corona-maatregelen opgesteld volgens het DMHTT-principe:

 • Distance: In Thailand geld een minimale afstand van 2 meter tussen elkaar wanneer je niet uit hetzelfde huishouden komt.
 • Mask wearing: het is verplicht om overal (binnen én buiten) een mondkapje te dragen. Dit is een maatregel die heel serieus wordt genomen in Thailand.
 • Handwashing: Net als hier in Nederland wordt er geadviseerd om zo vaak als mogelijk je handen te wassen, en dit ook zorgvuldig te doen.
 • Temperature check: Het is in Thailand heel normaal dat je temperatuur gemeten wordt wanneer je een openbare gelegenheid zoals een winkel binnengaat.
 • Thai Chana (‘Thailand Wint’): Dit is de naam van een app die te vergelijken is met de Nederlandse coronamelder-app, en door de meeste inwoners van Thailand gebruikt wordt.

Is het dragen van een mondkapje verplicht in Thailand?

Het dragen van een mondkapje is in heel Thailand verplicht en is een maatregel die heel serieus wordt genomen. Zorg er dus voor dat je voldoende mondkapjes meeneemt op je vakantie naar Thailand.

Kan ik met het vliegtuig naar Thailand?

Nee, op dit moment worden er geen vakantievluchten uitgevoerd naar Thailand. Zodra dit weer mogelijk is zul je het teruglezen op deze pagina.

Prijsvrij Vakanties doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij Vakanties is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.