JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Thailand » Maatregelen voor toeristen » Prijsvrij.nl
Meer weten?

Praktische info Thailand

Lees alles over valuta, visa en andere handige reisinformatie.

Nederland Wereldwijd

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Reisadvies voor Thailand

Voor het laatst bijgewerkt op 23-06-2022

Verheug jij je ook op een verre vakantie, maar weet je niet goed waar je naartoe wilt en wat je kunt verwachten? Dat begrijpen wij goed! Daarom hebben we alle informatie die je nodig hebt voor je verzameld op deze pagina. Zo weet je precies wat je kunt verwachten tijdens je vakantie naar Thailand!

Actuele informatie Thailand

Thailand heeft kleurencode geel met een deel oranje en rood. Dit betekent dat toeristische reizen naar Thailand weer mogelijk zijn! Alle reizigers dienen een Thailand Pass aan te vragen voor toelating tot Thailand. Deze pas kan je 60 dagen voor de geplande reis naar Thailand aanvragen. Sinds 1 mei gelden er nieuwe inreisvoorwaarden. Lees hieronder het hele reisadvies.

Dus ben jij ook zo toe aan een zonnige vakantie naar Thailand? Bekijk dan ons ruime aanbod met mooie hotels en luxe resorts in bijvoorbeeld Phuket of Zuid-Thailand en boek jouw welverdiende vakantie!

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Ja, het is mogelijk om op vakantie te gaan naar Thailand. De kleurcode is voor het grootste deel geel met een deel oranje en rood. Houd er rekening mee dat er bepaalde inreisvoorwaarden zijn voor Thailand. Daarover vind je hieronder meer informatie. 

Ja zeker, er gaan vluchten naar Thailand. 

Het dragen van een mondkapje is in heel Thailand verplicht en is een maatregel die heel serieus wordt genomen. Zorg er dus voor dat je voldoende mondkapjes meeneemt op je vakantie naar Thailand.

Heenreis naar Thailand

Volledig gevaccineerde reizigers:

 • Vooraf je vakantie naar Thailand de Thailand Pass aanvragen;
 • Benodigde documenten voor de registratie van de Thailand Pass: kopie van je paspoort, vaccinatiebewijs en een bewijs van een verzekering met een minimale dekking van 10.000 USD;
 • Zowel voor- als na aankomst in Thailand is een COVID-19 test niet meer nodig


Niet-gevaccineerde reizigers - Optie 1: Vrijstelling van quarantaine

 • Reizigers dienen een negatief PCR-testresultaat te tonen die binnen 72 uur voor vertrek naar Thailand is afgenomen;
 • Vooraf je vakantie naar Thailand de Thailand Pass aanvragen;
 • Benodigde documenten voor de registratie van de Thailand pass: kopie van je paspoort, testbewijs en een bewijs van een verzekering met een minimale dekking van 10.000 USD;
 • Een COVID-19 test na aankomst in Thailand is niet meer nodig


Niet-gevaccineerde reizigers - Optie 2: Quarantaine

Reizigers die niet binnen 72 uur voor vertrek een negatieve testresultaat laten zien bij aankomst in Thailand:

 • Vooraf je vakantie naar Thailand de Thailand Pass aanvragen;
 • Benodigde documenten voor de registratie van de Thailand pass: kopie van je paspoort, hotelbevestiging in alternative quarantaine voor 5 dagen (inclusief 1 PCR-test) en een bewijs van een verzekering met een minimale dekking van 10.000 USD;
 • Op dag 4 - 5 onderga je een PCR-test in Thailand tijdens de 5-daagse verplichte quarantaine in een AQ hotel


Voor meer informatie over het inreizen naar Thailand raden wij je de website van de overheid van Thailand aan. 

Terugreis naar Nederland

Voor je terugreis naar Nederland heb je geen geldig coronabewijs meer nodig. Als je met het vliegtuig reist, is het invullen van de gezondheidsverklaring ook vervallen. Bij thuiskomst in Nederland is het advies om na terugkomst een zelftest te doen ook vervallen.

  • Gezondheidsverklaring Nederland

  Voor je terugreis van Thailand naar Nederland is het niet meer nodig om een gezondheidsverklaring in te vullen en dit aan te tonen bij het boarden. Dit geldt bij reizen per vliegtuig of veerboot.

   

  • Vliegen vanaf een Belgische luchthaven

  Wil je vliegen vanaf België? Dat is zeker mogelijk! Je hebt bij aankomst geen coronabewijs (vaccinatie-, herstel-, of testbewijs) nodig. Er gelden enkel nog maatregelen voor reizigers die uit een land met een heel hoog risico (terug)komen. Er zijn momenteel geen landen met een heel hoog risico. Maar omdat het reisadvies regelmatig wijzigt, adviseren we je om dit goed in de gaten te blijven houden. Let wel op, als je een (corona)bewijs nodig hebt voor je eindbestemming, zorg er dan voor dat je je bewijs al bij je hebt voordat je aankomt op een Belgische luchthaven.

  • Vliegen vanaf een Duitse luchthaven

  Goed nieuws! Duitsland heeft de inreisregels versoepelt voor de zomermaanden. Dit betekent dat je tijdelijk geen coronabewijs nodig hebt voor je heen- en terugvlucht vanaf Duitsland (houd nog wel rekening met de inreisbeperkingen van je eindbestemming). Dit geldt t/m 31 augustus 2022. Reis je na deze periode? Dan kan je alleen vliegen vanaf Duitsland wanneer je in het bezit bent van een geldig coronabewijs. Dit mag een vaccinatie-, herstel- of testbewijs zijn en heb je nodig voor zowel de heen- als terugvlucht. Duitsland kent strengere regels, hou daarom rekening met onderstaande eisen:


  - Vaccinatiebewijs: 2 vaccinaties waarvan de laatste vaccinatie niet langer dan 9 maanden (270 dagen) geleden afgegeven is. Als je laatste vaccinatie ouder is dan 9 maanden, geldt dat je volledig gevaccineerd bent als je 3 vaccinaties hebt gehad (booster). Er moet minimaal 3 maanden tussen de 2e en 3e vaccinatie zitten. Of;
  - Herstelbewijs: in Duitsland zijn de regels rondom het herstelbewijs iets strenger. Een herstelbewijs is niet 180 dagen, maar 90 dagen geldig. Als je langer dan 90 dagen geleden positief bent getest voor corona, kun je niet met je herstelbewijs reizen via Duitsland (ook al heb je wel een QR-code). In dit geval kun je alleen reizen met een geldig testbewijs. Of;
  - Testbewijs: dit mag een PCR- of antigeentest zijn, beiden van max. 48 uur oud voor vertrek.


  Bovenstaande regels gelden voor alle reizigers vanaf 12 jaar. Heb je geen geldig vaccinatie- of herstelbewijs? Dan kan je je voor je terugreis naar Duitsland op bestemming laten testen bij een van de corona testlocaties.

   

  • Vliegen met overstap

  Als je vliegt met overstap op een andere bestemming, dien je ook aan de inreisvoorwaarden van deze bestemming te voldoen. Let hierop voor je je vakantie boekt.

  Als je alles hebt, dan ben je helemaal klaar voor je reis naar Thailand!

  In Thailand worden de corona-maatregelen opgesteld volgens het DMHTT-principe:

  • In Thailand geldt een minimale afstand van 2 meter tussen elkaar wanneer je niet uit hetzelfde huishouden komt.
  • Het is verplicht om overal (binnen én buiten) een mondkapje te dragen.
  • Was je handen zorgvuldig en zo vaak mogelijk.
  • Winkels zijn geopend.
  • Horecagelegenheden zijn geopend.
  • Download de Thai Chana QR Code voor het bezoeken van openbare gelegenheden. 

  Top 10 vakanties Thailand

  Bekijk hieronder de populairste resorts & hotels voor een tropische vakantie in Thailand.

  Prijsvrij Vakanties doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij Vakanties is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.