JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Thailand » Maatregelen voor toeristen » Prijsvrij.nl
Meer weten?

Corona-voucher

Lees hier meer over hoe je kan boeken met de corona-voucher.

Nederland Wereldwijd

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Reisadvies voor Thailand

Voor het laatst bijgewerkt op 28-07-2021

Verheug jij je ook op een verre vakantie, maar weet je niet goed waar je naartoe wilt en wat je kunt verwachten? Dat begrijpen wij goed! Daarom hebben we alle informatie die je nodig hebt voor je verzameld op deze pagina. Zo weet je precies wat je kunt verwachten tijdens je vakantie naar Thailand!

Laatste update

Thailand heeft kleurencode oranje, met onderin een klein deel op rood. Dit betekent dat reizen naar Thailand op dit moment helaas niet mogelijk is. Er gelden strenge inreisbeperkingen, waardoor je enkel met een toegangsbewijs, verkregen bij de ambassade, naar Thailand mag reizen. Niet toeristische reizen zijn niet toegestaan.

Op dit moment kun je geen vakantie boeken naar Thailand. Toch zorgeloos en vertrouwd op vakantie? Kijk dan voor meer informatie bij onze garanties.

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Op dit moment geldt er een negatief reisadvies en worden er beperkte vakantievluchten uitgevoerd naar Thailand. Er gelden strenge toelatingsvoorwaarden en inreisbeperkingen.

Thailand heropend langzaam verschillende regio’s. Op dit moment gelden veel inreisbeperkingen voor toeristische reizen naar Thailand.

Het dragen van een mondkapje is in heel Thailand verplicht en is een maatregel die heel serieus wordt genomen. Zorg er dus voor dat je voldoende mondkapjes meeneemt op je vakantie naar Thailand.

Wanneer we weer op vakantie kunnen, dien je de volgende dingen mee te nemen op vakantie:

Inreisbeperkingen
Het is nu mogelijk voor reizigers om het land binnen te komen voor een maximaal verblijf van 45 dagen. Je dient wel een ‘Certificate of Entry’ (COE) aan te vragen via de Thaise ambassade in Den Haag.

Daarnaast ben je verplicht om binnen de 72 uur voor de reis een COVID-19-test uit te voeren en een medische verklaring voor te leggen waarin staat dat zij geen drager van het virus zijn. Na ontvangst van het ‘Certificate of Entry’ adviseert men zich voor het vertrek te registreren op de ‘Thailand Plus’-app.

Verder geldt een quarantaineplicht van 15 dagen op eigen kosten in bepaalde quarantainehotels. Tijdens deze periode word je nog 3 keer op COVID-19 getest.

Voor de terugreis naar Nederland heb je een coronabewijs nodig. Dit kan een vaccinatiebewijs zijn, een testbewijs -niet ouder dan 72 uur, of een herstelbewijs. Je hoeft niet in quarantaine bij terugkomst in Nederland.

  • Mondkapjes

Net als in Nederland en de meeste andere vakantielanden is ook in Thailand het dragen van een mondkapje verplicht.

 

  • Gezondheidsverklaring Nederland

De meeste luchtvaartmaatschappijen laten je bij het online inchecken direct een gezondheidsverklaring invullen. Mocht je deze niet hoeven in te vullen tijdens het inchecken, dan is het handig om deze voor vertrek uit te printen en ingevuld mee te nemen op vakantie.

 

  • Vliegen vanaf een Belgische luchthaven

Het reisadvies voor België is aangescherpt, maar het is geen probleem wanneer je op doorreis bent en via een Belgische luchthaven naar je vakantiebestemming afreist. Wanneer je vliegt met vertrek/aankomst vanaf een Belgische luchthaven dien je wel een Passenger Locator Form in te vullen. Dit formulier moet je uiterlijk 48 uur voor aankomst in België invullen, en is dus iets waar je rekening mee moet houden bij het inchecken voor je terugvlucht. De Belgische overheid raadt reizen naar Thailand af.

 

  • Vliegen vanaf een Duitse luchthaven

Reizen naar Thailand worden ook door de Duitse overheid afgeraden.

In Thailand worden de corona-maatregelen opgesteld volgens het DMHTT-principe:

  • In Thailand geldt een minimale afstand van 2 meter tussen elkaar wanneer je niet uit hetzelfde huishouden komt.
  • Het is verplicht om overal (binnen én buiten) een mondkapje te dragen.
  • Net als hier in Nederland wordt er geadviseerd om zo vaak als mogelijk je handen te wassen, en dit ook zorgvuldig te doen.
  • Het is in Thailand heel normaal dat je temperatuur gemeten wordt wanneer je een openbare gelegenheid zoals een winkel binnengaat.
  • Thai Chana (‘Thailand Wint’): Dit is de naam van een app die te vergelijken is met de Nederlandse coronamelder-app, en door de meeste inwoners van Thailand gebruikt wordt.

We hopen dat we snel weer kunnen genieten van al het moois dat Thailand ons te bieden heeft. Op dit moment wordt het land onderverdeeld in drie verschillende veiligheidsregio’s en gelden er per provincie aparte maatregelen die worden gecommuniceerd op de website van het verkeersbureau van Thailand.

Prijsvrij Vakanties doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij Vakanties is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.