JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Thailand » Maatregelen voor toeristen » Prijsvrij.nl
Meer weten?

Corona-voucher

Lees hier meer over hoe je kan boeken met de corona-voucher.

Nederland Wereldwijd

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Reisadvies voor Thailand

Voor het laatst bijgewerkt op 22-10-2021

Verheug jij je ook op een verre vakantie, maar weet je niet goed waar je naartoe wilt en wat je kunt verwachten? Dat begrijpen wij goed! Daarom hebben we alle informatie die je nodig hebt voor je verzameld op deze pagina. Zo weet je precies wat je kunt verwachten tijdens je vakantie naar Thailand!

Actuele informatie Thailand

Thailand heeft kleurencode oranje, met onderin een klein deel op rood. Dit betekent dat toeristische reizen niet noodzakelijk zijn. Ga je toch naar Thailand dan heb je nog wel te maken met inreisbeperkingen zoals dat negatieve coronatesten verplicht blijven (ook als je gevaccineerd bent of een herstelbewijs kunt laten zien).


Dus ben jij ook zo toe aan een zonvakantie? Bekijk dan ons ruime aanbod met vakanties naar landen met een geel of groen reisadvies. Of bekijk hotels in Thailand als je daar heen wilt.

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Op dit moment geldt er een negatief reisadvies voor Thailand. Desondanks bieden wij je wel de mogelijkheid om op vakantie te gaan naar Thailand als dit jouw keuze is. Houd er wel rekening mee dat er bepaalde inreisvoorwaarden zijn voor Thailand. Daarover vind je hieronder meer informatie. 

Jazeker, maar er gelden op dit moment wel enkele inreisbeperkingen voor toeristische reizen naar Thailand. Vanaf 1 november vervalt de quarantaineplicht voor gevaccineerde reizigers. 

Het dragen van een mondkapje is in heel Thailand verplicht en is een maatregel die heel serieus wordt genomen. Zorg er dus voor dat je voldoende mondkapjes meeneemt op je vakantie naar Thailand.

Voor een vakantie naar Thailand dien je de volgende dingen mee te nemen: 

Coronabewijs
Om toegang tot Thais grondgebied te verkrijgen heb je een bewijs nodig van volledig vaccinatie. Je moet de laatste dosis minimaal twee weken voor vertrek hebben gehad. Kinderen onder de 12 jaar hoeven geen coronabewijs te laten zien. 

Negatieve test
Iedere reiziger moet een negatieve RT-PCR testuitslag kunnen laten die niet niet ouder is dan 72 uur voor vertrek. Na aankomst in Thailand kun je naar een corona testcentrum of je hotel waar je op dag 0 of dag 1 een verplichte 2de test aflegt. Download de Thaise corona applicatie MorChana en wacht in je hotel op de uitslag die je binnen 24 uur ontvangt. Hierna kun je lekker gaan genieten van je vakantie in Thailand! 

Inreisbeperkingen

Toegang tot Thailand kan alleen als je in het bezit bent van een door de Thaise autoriteiten afgegeven Certificate of Entry (COE). Als je naar Thailand wilt reizen, moet je voor je vertrek jezelf registreren bij de Thaise overheid. Voor registratie en meer informatie hoe de procedure loopt zie de website van de Thaise overheid (informatie in het Engels).

Betalingsbevestiging 
Op verzoek moet je een betalingsbevestiging kunnen laten zien van een hotelreservering in een Alternative Quarantine hotel (AQ) of een SHA plus gecertificeerd hotel. Ook een bevestiging van je tweede coronatest moet je kunnen laten zien. 

Bij aankomst in Thailand kan gevraagd worden naar je (reis)verzekering. Een (reis)verzekering die COVID dekt is momenteel vereist.

Quarantainemaatregelen Thailand

Als je volledig bent gevaccineerd hoef je niet in quarantaine. Als je nog niet volledig of niet gevaccineerd bent ga je 10 dagen in quarantaine. Kinderen en hun ouders vallen onder de 10 dagen quarantainemaatregel. De quarantaine wordt in speciale quarantainehotels gedaan. De kosten voor dit hotel zijn voor eigen rekening. Thuisquarantaine is niet toegestaan.

Terugreis naar Nederland

Als je vanuit Thailand naar Nederland reist moet je een NAAT/PCR test overleggen van maximaal 48 uur oud voor vertrek naar Nederland of een antigeentest van maximaal 24 uur oud voor vertrek. Ook als je gevaccineerd bent. Personen tot en met 11 jaar zijn uitgezonderd van de testplicht.

Na een verblijf in Thailand moet je bij terugkeer in Nederland 10 dagen verplicht in (thuis)quarantaine, behalve als je volledig gevaccineerd bent. Als je volledig gevaccineerd bent hoef je niet in (thuis)quarantaine.

  • Mondkapjes

Net als in Nederland en de meeste andere vakantielanden is ook in Thailand het dragen van een mondkapje verplicht.

 

  • Gezondheidsverklaring Nederland

De meeste luchtvaartmaatschappijen laten je bij het online inchecken direct een gezondheidsverklaring invullen. Mocht je deze niet hoeven in te vullen tijdens het inchecken, dan is het handig om deze voor vertrek uit te printen en ingevuld mee te nemen op vakantie.

 

  • Vliegen vanaf een Belgische luchthaven

Het reisadvies voor België is aangescherpt, maar het is geen probleem wanneer je op doorreis bent en via een Belgische luchthaven naar je vakantiebestemming afreist. Wanneer je vliegt met vertrek/aankomst vanaf een Belgische luchthaven dien je wel een Passenger Locator Form in te vullen. Dit formulier moet je uiterlijk 48 uur voor aankomst in België invullen, en is dus iets waar je rekening mee moet houden bij het inchecken voor je terugvlucht. De Belgische overheid raadt reizen naar Thailand af.

 

  • Vliegen vanaf een Duitse luchthaven

Reizen naar Thailand worden ook door de Duitse overheid afgeraden.

In Thailand worden de corona-maatregelen opgesteld volgens het DMHTT-principe:

  • In Thailand geldt een minimale afstand van 2 meter tussen elkaar wanneer je niet uit hetzelfde huishouden komt.
  • Het is verplicht om overal (binnen én buiten) een mondkapje te dragen.
  • Net als hier in Nederland wordt er geadviseerd om zo vaak als mogelijk je handen te wassen, en dit ook zorgvuldig te doen.
  • Het is in Thailand heel normaal dat je temperatuur gemeten wordt wanneer je een openbare gelegenheid zoals een winkel binnengaat.
  • Thai Chana (‘Thailand Wint’): Dit is de naam van een app die te vergelijken is met de Nederlandse coronamelder-app, en door de meeste inwoners van Thailand gebruikt wordt.

We hopen dat we snel weer kunnen genieten van al het moois dat Thailand ons te bieden heeft. Op dit moment wordt het land onderverdeeld in drie verschillende veiligheidsregio’s en gelden er per provincie aparte maatregelen die worden gecommuniceerd op de website van het verkeersbureau van Thailand.

Top 10 vakanties Thailand

Bekijk hieronder de populairste resorts & hotels voor een tropische vakantie in Thailand.

Prijsvrij Vakanties doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij Vakanties is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.