Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Thailand ×
    • Bangkok ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Vlieg mee naar de andere kant van de wereld en ontdek Bangkok. De regio Bangkok is vernoemd naar de grootste en tevens belangrijkste stad van Thailand. In de regio wonen naar schatting ruim 20 miljoen mensen. Bangkok is een stad die nooit slaapt en waar altijd wat te beleven is. Voor wie even genoeg heeft van de drukte van de stad is er in de directe omgeving van Bangkok ook van alles te beleven. Zoek de rust van het platteland op waar je een zuivere lucht vindt en het tempo een stuk lager ligt. Of geniet in de omgeving op mooie stranden. Lees snel verder en ontdek wat een vakantie naar Bangkok en omgeving je te bieden heeft.

Lees meer

Populaire vakanties Bangkok

Vakantie Bangkok: de bruisende stad

Het bruisende Bangkok in Azië staat bekend als een stad waar altijd wat te beleven is en die op z’n zachts gezegd ‘gezellig druk’ te noemen is. De brommers, bussen en auto’s vliegen je om de oren. Heel bijzonder om te zien! Het bekendste vervoermiddel van de stad is de tuktuk. Een ritje in de tuktuk mag dus niet ontbreken als je in de hoofdstad van Thailand bent. Onderhandel voordat je instapt wel stevig over de prijs, omdat chauffeurs nog wel eens de hoofdprijs willen vragen.

Bangkok is de stad van tempels, paleizen, (drijvende) markten, felle kleuren en een druk uitgaansleven. Misschien wel de bekendste bezienswaardigheid is het Koninklijk Paleis, dat tot 1946 diende als de woonplaats van de Thaise koninklijke familie. In het Koninklijk Paleis vind je vele tempels, karakteristieke Thaise architectuur en mooie tuinen. De grootste en tevens oudste tempel van de Bangkok heet Wat Pho. Hier ligt de bekende liggende Boeddha. Een andere bekende tempel is de Wat Arun, gebouwd in de typische Khmer-architectuur. De tempel is vernoemd naar de Indiase God van de dageraad Arun. Naast beroemde tempels en paleizen zijn er in de stad ook vele markten. De leukste zijn toch wel de zogenaamde floating markets. Deze drijvende markten zijn heel kenmerkend voor Thailand. De bekendste floating markt is de Damnoen Saduak. Stap hier in een houten bootje en kijk je ogen uit! 

De omgeving van Bangkok

Het is goed voor te stellen dat je tijdens een vakantie in Bangkok even op zoek bent naar wat meer rust. Verlaat de menigte en ga op zoek naar andere hoogtepunten. Even buiten de stad, in Nakhon Pathom, vind je de hoogste stoepa (klokvorming stenen gebouw ter ere van Boeddha) ter wereld. De Wat Phra Pathom Chedi is 127 meter hoog en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Op een uur rijden van Bangkok liggen de ruïnes van Ayutthaya en Bang Pa In, het voormalige zomerpaleis van de koninklijke familie. Op zo’n 70 kilometer van Bangkok vind je de beroemde Maeklong-markt. Het bijzondere aan deze markt is dat zo’n 8 keer per dag een trein dwars door dit gebied rijdt. Zodra de mensen de trein aan horen komen, ruimen ze vlug hun kraampje op om even later weer hun spullen uit te stallen. Een bijzondere ervaring die je alleen hier meemaakt in Thailand.

Beste reistijd vakantie Bangkok

Bangkok heeft een tropisch savanneklimaat. In de periode van april tot en met oktober kan het er behoorlijk veel regenen. Voor de meeste mensen is de periode november tot en met maart daarom de beste reisperiode voor een verre reis, met de meeste droge dagen. De temperaturen schommelen tijdens deze periode tussen de 21 en 35 graden, lekker warm dus!

Boek jouw vakantie naar Bangkok via Prijsvrij Vakanties

Wil jij op vakantie naar het prachtige Bangkok? Ontdek dan ons uitgebreide aanbod bij Prijsvrij Vakanties! Of je nu gaat genieten van een all inclusive vakantie of last minute jouw droomvakantie boekt, het kan allemaal.