Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Thailand ×
    • Bangkok ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:
085 2085 551 lokaal tarief

De regio Bangkok is vernoemd naar de grootste en tevens belangrijkste stad van Thailand. In de regio wonen naar schatting ruim 20 miljoen mensen. Bangkok is een stad die nooit slaapt en waar altijd wat te beleven is. Voor wie even genoeg heeft van de drukte van de stad is er in de directe omgeving van Bangkok ook van alles te beleven. Zoek de rust van het platteland op waar je een zuivere lucht vindt en het tempo een stuk lager ligt. Lees snel verder wat Bangkok en omgeving je te bieden heeft.

Bangkok de bruisende stad

Het bruisende Bangkok staat bekend als een stad waar altijd wat te beleven is en die op z’n zachts gezegd ‘gezellig druk’ te noemen is. De brommers, bussen en auto’s vliegen je om de oren. Het bekendste vervoermiddel van de stad is echter de tuktuk. Een ritje in de tuktuk mag natuurlijk niet ontbreken als je in de hoofdstad van Thailand bent. Onderhandel alvorens je instapt wel stevig over de prijs, omdat chauffeurs nog wel eens de hoofdprijs willen vragen.

Bangkok is de stad van tempels, paleizen, (drijvende) markten, felle kleuren en een druk uitgaansleven. Misschien wel de bekendste bezienswaardigheid is het Koninklijk Paleis, dat tot 1946 diende als de woonplaats van de Thaise koninklijke familie. In het Koninklijk Paleis vind je vele tempels, karakteristieke Thaise architectuur en mooie tuinen. De grootste en tevens oudste tempel van de Bangkok heet Wat Pho. Hier ligt de bekende liggende Boeddha. Een andere bekende tempel is de Wat Arun, gebouwd in de typische Khmer-architectuur. De tempel is vernoemd naar de Indiase god van de dageraad Arun. Naast beroemde tempels en paleizen zijn er in de stad ook vele markten. De leukste zijn toch wel de zogenaamde floating markets. Deze drijvende markten zijn kenmerkend voor Thailand. De bekendste floating markt is de Damnoen Saduak. Stap in een houten bootje en kijk je ogen uit! Lees hier meer over de bruisende stad Bangkok.

De omgeving van Bangkok

Het is goed voor te stellen dat je tijdens een vakantie in Bangkok even op zoek bent naar wat meer rust. Verlaat de mensenmenigte en ga op zoek naar ander hoogtepunten. Even buiten de stad, in Nakhon Pathom, vind je de hoogste stoepa (klokvorming stenen gebouw ter ere van Boeddha) ter wereld. De Wat Phra Pathom Chedi is 127 meter hoog en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Op een uur rijden van Bangkok liggen de ruïnes van Ayutthaya en Bang Pa In, het voormalige zomerpaleis van de koninklijke familie. Op zo’n 70 kilometer van Bangkok vind je de beroemde Maeklong-markt. Het bijzondere aan deze markt is dat zo’n 8 keer per dag een trein dwars door het gebied rijdt. Zodra de mensen de trein aan horen komen, ruimen ze vlug hun kraampje op om even later weer hun spullen uit te stallen. Een bijzondere ervaring die je alleen hier meemaakt.

Weer en beste reistijd Bangkok

Bangkok heeft een tropisch savanneklimaat. In de periode april tot en met oktober kan het er behoorlijk veel regenen. Voor de meeste mensen is de periode november tot en met maart daarom de beste periode om te reizen, met de droogste dagen. De temperaturen schommelen tijdens deze periode tussen de 21 en 35 graden.

Populaire vakanties Bangkok