JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Mauritius » Maatregelen van Mauritius » Prijsvrij.nl

Top 10 hotels op Mauritius

Bekijk de populairste hotels en resorts van Mauritius!

Reisadvies voor Mauritius

Voor het laatst bijgewerkt op 28-06-2022

Wil jij graag op vakantie naar Mauritius? Dan is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus. Om het makkelijk te maken hebben wij de meest actuele informatie en veelgestelde vragen voor jouw vakantie naar Mauritius voor je op een rij gezet. Zo kan je met een gerust hart op vakantie naar Mauritius!

Actuele informatie Mauritius

Yes, het reisadvies voor Mauritius is aangepast naar kleurcode geel. Dat betekent dat je weer heerlijk kan genieten van een tropische zonvakantie op Mauritius. Voor niet of niet volledig gevaccineerde reizigers geldt er een quarantaineplicht. Lees hieronder daarom goed na wat nodig is voor jouw vakantie naar Mauritius. 

Reizen naar Mauritius

Droom jij van een tropische vakantie op een mooi eiland? Dan is Mauritius the place to be. Op dit heerlijke eiland vind je prachtige stranden waar je eindeloos kan genieten van het lekkere weer. Beoefenen leuke watersporten aan het strand of trek eropuit in de mooie omgeving. 

Bij Prijsvrij Vakanties boek je de allermooiste resorts voor jouw verblijf op Mauritius. Laat je nu alvast inspireren door onze mooie bestemmingen op Mauritius en vertrek zonder zorgen op vakantie met onze terughaalgarantie én geld-terug-garantie.

Meer weten?

Praktische info Mauritius

Lees alles over valuta, visa en andere handige reisinformatie.

Nederland Wereldwijd

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

 

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Gevaccineerde reizigers mogen naar Mauritius op vakantie zonder quarantaineplicht. Voor niet of niet volledig gevaccineerde reizigers geldt een quarantaineplicht bij aankomst. 

Wanneer je op vakantie gaat naar Mauritius, dien je de volgende dingen mee op reis te nemen:

 

 • Heenreis naar Mauritius

Mauritius laat onder bepaalde voorwaarden weer reizigers toe tot Mauritius:

Ben je volledig gevaccineerd?
Om naar Mauritius te kunnen reizen moet je volledig gevaccineerd zijn. Je hebt een bewijs van volledige vaccinatie nodig dat 14 dagen of langer geleden is gegeven. Bij aankomst (dag 0) laat je je testen op covid-19. De kosten van deze test zijn voor eigen rekening. 

Ben je niet of niet volledig gevaccineerd? 
Bij aankomst op Mauritius (dag 0) laat je een covid-19 test afnemen en ga je 7 dagen in quarantaine. De kosten van deze test zijn voor eigen rekening. Op dag 7 doe je opnieuw een covid-19 test. Is deze negatief? Dan mag je na 7 dagen quarantaine, op dag 8 doorreizen en je vrij bewegen op het eiland. 

Je kunt niet met je digitale coronabewijs (DCC) Mauritius inreizen. Dit is alleen geldig binnen de EU. Je moet al je bewijzen uitprinten en op papier meenemen. Om naar Mauritius te reizen dien je bovenop je eigen reisverzekering tevens een extra covid-19 dekking aan te schaffen. Hiervoor kun je het beste contact opnemen met je verzekeringsmaatschappij.

Als je bij Prijsvrij een vakantie naar Mauritius hebt geboekt en een coronatest wil afnemen, dan helpen wij je met het verkrijgen van de test. Je krijgt hier van ons een e-mail over met verdere informatie.

 • Terugreis naar Nederland

Voor je terugreis naar Nederland heb je geen geldig coronabewijs meer nodig en is het niet meer nodig om een gezondheidsverklaring in te vullen. Alle informatie over je terugreis kan je zelf checken bij de Rijksoverheid.

 

  • Gezondheidsverklaring Mauritius 

  Als reiziger naar Mauritius ben je verplicht een gezondheidsverklaring in te vullen. Dit formulier kan je online invullen, uiterlijk 24 uur voor aankomst in Mauritius.   

   • Vliegen vanaf België

   Wil je vliegen vanaf België? Dat is zeker mogelijk! Je hebt bij aankomst geen coronabewijs (vaccinatie-, herstel-, of testbewijs) nodig. Er gelden enkel nog maatregelen voor reizigers die uit een land met een heel hoog risico (terug)komen. Er zijn momenteel geen landen met een heel hoog risico. Maar omdat het reisadvies regelmatig wijzigt, adviseren we je om dit goed in de gaten te blijven houden. Let wel op, als je een (corona)bewijs nodig hebt voor je eindbestemming, zorg er dan voor dat je je bewijs al bij je hebt voordat je aankomt op een Belgische luchthaven.

   • Vliegen vanaf Duitsland
   Goed nieuws! Duitsland heeft de inreisregels versoepelt voor de zomermaanden. Dit betekent dat je tijdelijk geen coronabewijs nodig hebt voor je heen- en terugvlucht vanaf Duitsland. Wel dien je de inreisregels van Mauritius aan te houden. Dit geldt t/m 31 augustus 2022. Reis je na deze periode? Dan kan je alleen vliegen vanaf Duitsland wanneer je in het bezit bent van een geldig coronabewijs. Dit mag een vaccinatie-, herstel- of testbewijs zijn en heb je nodig voor zowel de heen- als terugvlucht. Duitsland kent strengere regels, hou daarom rekening met onderstaande eisen: 

   - Vaccinatiebewijs; 2 vaccinaties waarvan de laatste vaccinatie niet langer dan 9 maanden (270 dagen) geleden afgegeven is. Als je laatste vaccinatie ouder is dan 9 maanden, geldt dat je volledig gevaccineerd bent als je 3 vaccinaties hebt gehad (booster). Er moet minimaal 3 maanden tussen de 2e en 3e vaccinatie zitten. OF;
   - Herstelbewijs; In Duitsland zijn de regels rondom het herstelbewijs iets strenger. Een herstelbewijs is niet 180 dagen, maar 90 dagen geldig. Als je langer dan 90 dagen geleden positief bent getest voor corona, kun je niet met je herstelbewijs reizen via Duitsland (ook al heb je wel een QR code). In dit geval kun je alleen reizen met een geldig testbewijs. OF;
   - Testbewijs; dit mag een PCR-test of antigeentest zijn, beiden van max. 48 uur oud voor vertrek. 

   Bovenstaande regels gelden voor alle reizigers vanaf 12 jaar. Heb je geen geldig vaccinatie- of herstelbewijs? Dan kan je je voor je terugreis naar Duitsland op bestemming laten testen bij een van de corona testlocaties.

   • Vliegen met overstap

   Als je vliegt met overstap op een andere bestemming, dien je ook aan de inreisvoorwaarden van deze bestemming te voldoen. Let hierop voor je je vakantie boekt!


   Als je alles hebt, ben je helemaal klaar voor jouw vakantie op Mauritius!

   De richtlijnen op Mauritius zijn als volgt: 

   • Net als in Nederland moet je 1,5 meter afstand van elkaar houden.
   • Mondkapjes zijn verplicht in openbare ruimtes. Ook kunnen er extra sanitaire voorzorgsmaatregelen zijn bij horeca, attracties en bezienswaardigheden.
   • Bij aankomst in hotels kan een antigeentest worden afgenomen.  

   Stranden

   Stranden zijn geopend. 


   Winkels en supermarkten

   Winkels en supermarkten zijn geopend. 


   Restaurants en terrassen

   Restaurants en terrassen zijn geopend. Aan tafel is een mondkapje niet nodig maar wel wanneer je je verplaatst binnen het restaurant. Bars en discotheken zijn gesloten. 


   Entertainment

   Spa's, fitnesscentra en kids- en teenclubs zijn geopend.  


   Excursies en bezienswaardigheden

   Bezienswaardigheden en attracties zijn geopend. Activiteiten als watersporten, duiken en golfen zijn gewoon mogelijk.   


   Vervoer

   In het openbaar vervoer is het verplicht een mondkapje te dragen.

   Prijsvrij Vakanties doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij Vakanties is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.