JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Mauritius » Maatregelen van Mauritius » Prijsvrij.nl

Top 10 hotels op Mauritius

Bekijk de populairste hotels en resorts van Mauritius!

Reisadvies voor Mauritius

Voor het laatst bijgewerkt op 30-11-2022

Wil jij graag op vakantie naar Mauritius? Dan is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus. Om het makkelijk te maken hebben wij de meest actuele informatie en veelgestelde vragen voor jouw vakantie naar Mauritius voor je op een rij gezet. Zo kan je met een gerust hart op vakantie naar Mauritius!

Actuele informatie Mauritius

Yes, het reisadvies voor Mauritius is aangepast naar kleurcode geel. Dat betekent dat je weer heerlijk kan genieten van een tropische zonvakantie op Mauritius. Voor je vakantie naar Mauritius hoef je geen coronabewijs meer te laten zien.

Reizen naar Mauritius

Droom jij van een tropische vakantie op een mooi eiland? Dan is Mauritius the place to be. Op dit heerlijke eiland vind je prachtige stranden waar je eindeloos kan genieten van het lekkere weer. Beoefenen leuke watersporten aan het strand of trek eropuit in de mooie omgeving. 

Bij Prijsvrij Vakanties boek je de allermooiste resorts voor jouw verblijf op Mauritius. Laat je nu alvast inspireren door onze mooie bestemmingen op Mauritius en vertrek zonder zorgen op vakantie met onze terughaalgarantie én geld-terug-garantie.

Meer weten?

Praktische info Mauritius

Lees alles over valuta, visa en andere handige reisinformatie.

Nederland Wereldwijd

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

 

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Gevaccineerde reizigers mogen naar Mauritius op vakantie zonder quarantaineplicht. Voor niet of niet volledig gevaccineerde reizigers geldt een quarantaineplicht bij aankomst. 

Wanneer je op vakantie gaat naar Mauritius, dien je de volgende dingen mee op reis te nemen:

 

 • Heenreis naar Mauritius

Vanaf 1 juli 2022 gelden er geen corona-maatregelen voor het inreizen naar Mauritius. Reizigers uit Nederland hoeven dan ook geen coronabewijs meer te laten zien bij aankomst in Mauritius.

 • Gezondheidsverklaring Mauritius 

Als reiziger naar Mauritius ben je verplicht een gezondheidsverklaring in te vullen. Dit formulier kan je online invullen, binnen 74 uur voor aankomst in Mauritius. Je ontvangt vervolgens een PDF met daarin een QR-code. Deze dien je te laten zien bij aankomst in Mauritius.    

 • Terugreis naar Nederland

Voor je terugreis naar Nederland heb je geen geldig coronabewijs meer nodig en is het niet meer nodig om een gezondheidsverklaring in te vullen. Alle informatie over je terugreis kan je zelf checken bij de Rijksoverheid.

 

    • Vliegen vanaf België

    Wil je vliegen vanaf België? Dat is zeker mogelijk! Je hebt bij aankomst geen coronabewijs (vaccinatie-, herstel-, of testbewijs) nodig. Er gelden enkel nog maatregelen voor reizigers die uit een land met een heel hoog risico (terug)komen. Er zijn momenteel geen landen met een heel hoog risico. Maar omdat het reisadvies regelmatig wijzigt, adviseren we je om dit goed in de gaten te blijven houden. Let wel op, als je een (corona)bewijs nodig hebt voor je eindbestemming, zorg er dan voor dat je je bewijs al bij je hebt voordat je aankomt op een Belgische luchthaven.

    • Vliegen vanaf Duitsland
    Wil je vliegen vanaf een Duitse luchthaven? Dan heb je voor de heen- en terugvlucht geen coronabewijs nodig. Omdat het reisadvies regelmatig wijzigt, raden wij je aan om vooraf het reisadvies van je eindbestemming te checken via de website van de Duitse overheid.

    Als je alles hebt, ben je helemaal klaar voor jouw vakantie op Mauritius!

    De richtlijnen op Mauritius zijn als volgt: 

    • Mondkapjes zijn alleen verplicht in openbare ruimtes zoals op vliegvelden, in het openbaar vervoer en in ziekenhuizen. Ook kunnen er extra sanitaire voorzorgsmaatregelen zijn bij horeca, attracties en bezienswaardigheden.

    Stranden

    Stranden zijn geopend. 


    Winkels en supermarkten

    Winkels en supermarkten zijn geopend. 


    Restaurants en terrassen

    Restaurants en terrassen zijn geopend. 


    Entertainment

    Spa's, fitnesscentra en kids- en teenclubs zijn geopend.  


    Excursies en bezienswaardigheden

    Bezienswaardigheden en attracties zijn geopend. Activiteiten als watersporten, duiken en golfen zijn gewoon mogelijk.   


    Vervoer

    In het openbaar vervoer is het verplicht een mondkapje te dragen.

    Prijsvrij Vakanties doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij Vakanties is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.