Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Mauritius ×
    • Zuidkust ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Een vakantie aan de Zuidkust van Mauritius staat in het teken van natuur én luxe. Een combinatie die je waarschijnlijk als muziek in de oren klinkt. Al helemaal als je op zoek bent naar rust en ontspanning. Omdat er weinig mensen wonen heeft de natuur vrij spel. Rotsen worden afgewisseld met hagelwitte stranden, verlaten baaien en afgeschermde lagunes. Een landschap waar je na je vakantie nog vaak aan zal terugdenken! In deze regio vind je veel exclusieve resorts. Bereid je voor op romantische hemelbedden, vers eten, parelwitte stranden en medewerkers die er alles aan doen om je in de watten te leggen. Ontdek snel wat de Zuidkust je nog meer te bieden heeft!

Lees meer

Populaire vakanties Zuidkust

Black River Gorges National Park

Als je naar de Zuidkust van Mauritius gaat, moet je minstens een dag reserveren om het Black River Gorges National Park te bezoeken. Het is een overweldigend natuurgebied met planten en bomen die nergens anders ter wereld voorkomen. In de boomtoppen leven vogels waar je waarschijnlijk nog nooit eerder van gehoord hebt.

Excursiemogelijkheden

Black River Gorges is groot, ruim 6500 hectare. Er zijn meerdere ingangen en je hebt de keuze uit een aantal verschillende wandelroutes. De populairste wandelroute brengt je naar de Chamarel waterfall: een hoge waterval van 100 meter. Ben je niet zo’n wandelaar? Kies dan voor een quad-tour en scheur als moderne tarzan door de bossen.

Bestemmingen aan de Zuidkust

De Zuidkust van Mauritius is een van de rustigste regio’s van het eiland. Er zijn een paar kleine dorpen, maar van massatoerisme is hier geen sprake. De meest bezochte plaatsen in deze regio zijn Mahebourg en Bel Ombre.

Mahebourg

Mahebourg is de grootste plaats in de omgeving. Vroeger was het een havenstad, maar tegenwoordig is het een kustplaats. De meeste mensen gaan erheen voor Blue Bay: daar vind je het grootste koraalrif van het eiland. Andere bezienswaardigheden zijn bijvoorbeeld het National History Museum, de Monday Market en de Rault Biscuit Factory.

Bel Ombre

Bel Ombre is een rustige plaats met een aantal zeer luxe hotels. De perfecte plek voor een romantische huwelijksreis! Deze bestemming staat bekend om haar turquoise lagune, die met koraalrif van de zee wordt gescheiden. Dat maakt het een adembenemende (en veilige) plek om te zwemmen en te snorkelen. Daarnaast is Bel Ombre erg geliefd bij kitesurfers en golfers van over de hele wereld. 

Vind jouw droomresort

Droom jij al weg bij het idee om naar de Zuidkust van Mauritius te gaan? Misschien wordt het tijd om die droom waar te maken! Bekijk onze exclusieve resorts en boek het perfecte resort. Wil je zo snel mogelijk gaan? Bekijk dan onze last minutes voor Mauritius!