Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Mauritius ×
    • Oostkust ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

De zon schijnt volop aan de oostkust van Mauritius, er waait hier altijd een aangenaam zeebriesje, de stranden lijken rechtstreeks van de mooiste ansichtkaarten te komen, de keuken is werelds en de geschiedenis rijk. Waarom je nog naar huis zou willen na een zonvakantie in het oosten van dit subtropische eiland, is ons een raadsel. Sinds een paar jaar wordt er vanuit Nederland rechtstreeks gevlogen op Mauritius. En als je aan de oostkust verblijft, dan ben je na de reis in een oogwenk op je vakantie-adres. De luchthaven bevindt zich namelijk aan deze kant van het eiland.

Lees meer

Populaire vakanties Oostkust

Bountystrandjes en tropische eilandjes

Slechts een kwartiertje rijden vanaf het internationale vliegveld ligt het picture perfect strand van Blue Bay. Ben je een liefhebber van helderblauw/groen water en witte bounty zandstranden, dan heb je jouw paradijs gevonden. Duik met je snorkelsetje de zee in en zwem tussen tropische vissen langs het prachtige koraalrif. Of bekijk de onderwaterwereld vanuit een glass bottom boat als je liever droog blijft.

Bountier dan bounty is toch wel Ile aux Cerf, een eilandje aan de oostkant van Mauritius. Regelmatig worden er dagtrips georganiseerd en kun je hier met de boot naartoe. Op het water word je getrakteerd op een heerlijke lunch of barbecue. Eenmaal daar weet je van gekkigheid niet wat je als eerste wil doen: jezelf onderdompelen in het kraakheldere water, parasailen met het beste uitzicht op het eiland, wegdoezelen op een strandstoel, of nog maar een keer heerlijk eten in een van de eiland-barretjes.

Uitstapjes aan de oostkust

Aan de kust ligt het gezellige en vriendelijke stadje Mahebourg. Dit is een plek met een rijke geschiedenis, waar je veel over te weten kunt komen in het National History Museum. Hier leer je bijvoorbeeld over de bijzondere dodo, een uitgestorven vogelsoort, en de Nederlandse invloeden die je ook in Mahebourg nog regelmatig tegenkomt. Toch leuk om iets bekends tegen te komen op vakantie. Een stukje landinwaarts vind je de Bois Cheri Tea Factory. Zie hoe er thee wordt gemaakt en proef de lekkerste smaken terwijl je uitkijkt over een schitterend meer, omringd door theeplantages. Mauritius heeft goede voorzieningen en prima wegen. Huur een auto met of zonder gids om de prachtige omgeving te verkennen.

Het klimaat aan de oostkust van Mauritius

De oostkust van Mauritius is de koele kant. En dat is helemaal niet verkeerd op een eiland met een gemiddelde temperatuur van 28 graden. De passaatwind waait het hele jaar in deze regio, en is op z’n sterkst in de maanden juli en augustus. In de overige maanden is het vooral een aangenaam windje in dit subtropische klimaat.

Accommodaties aan de oostkust

Omdat er aan de oostkust zoveel te beleven is, is er ook een breed scala aan hotels en resorts. Van luxe resorts tot charmante en betaalbare guesthouses. Mauritius is ook een geweldige bestemming voor huwelijksreizen. Bekijk snel alle accommodaties in dit gebied!