Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Mauritius ×
    • Westkust ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

De westkust van Mauritius is net zo divers als de rest van dit tropische eiland, met een grote plus voor de surfliefhebbers onder ons: de golven. Dit is terecht één van de meest populaire surfgebieden, voor zowel de laid back ervaren surfer als de enthousiaste beginner. Maar het westen van Mauritius heeft nog veel meer te bieden. Het adembenemende uitzicht vanaf de top van Le Morne, de prachtige Chamarel Waterfall, en het eindeloze zandstrand van kustplaats Flic en Flac. Leuk detail: de naam Flic en Flac komt van de oud-Hollandse uitdrukking ‘Fried Landt Flaak’ wat ‘vrij, vlak land’ betekent. Het zandstrand van deze gewilde badplaats is namelijk één van de langste van Mauritius.

Lees meer

Populaire vakanties Westkust

Al het moois wat de natuur te bieden heeft

Google je ‘Mauritius’, dan is een van de eerste resultaten gegarandeerd het prachtige plaatje van de Chamarel Waterfall. Met ruim 80 meter de hoogste waterval van Mauritius. Er worden hiking tours georganiseerd naar deze populaire plek, en de beste kijk op het klaterende natuurgeweld heb je vanuit het naastgelegen Seven Coloured Earth. In dit park word je getrakteerd op een landschap van zandduinen in maar liefst, de naam verklapt het al, zeven kleuren. Pak je camera maar alvast in!

Nog iets verder landinwaarts vind je het Black River Gorges National Park. Een kleine 7000 hectare weelderige, ongerepte natuur en beroemd om het donkerste ebbenhout ter wereld. Ook kom je hier –met een beetje geluk-  veel bijna uitgestorven diersoorten en zeldzame planten tegen.

Meer bezienswaardigheden aan de westkust van Mauritius

Le Morne Brabant, het zuidelijkste punt van de westkust van Mauritius, is een schiereiland op een berg. Die combi zorgt voor een spectaculair uitzicht. Le Morne schittert dan ook al sinds 2008 op de werelderfgoedlijst UNESCO. Voordat de wandeling naar de top een pittige klim wordt, kom je meerdere viewpoints tegen. Zo kun je lekker even bijkomen terwijl je de beeldschone omgeving in je opneemt.

Het oogverblindende bounty-eiland(je) Ile aux Benitiers ligt vlak boven Le Morne. Compleet met hagelwit zand en omgeven door azuurblauw water.  Leuk voor een dagtour op de boot! Er worden verschillende tours aangeboden inclusief lunch of barbecue. Tijdens zo’n tripje krijg je de kans om dolfijnen te spotten en er zelfs mee te zwemmen. Ongetwijfeld een van de meest onvergetelijke ervaringen die je mee zult maken tijdens je vakantie.

Accommodaties in het westen van Mauritius

Kies je voor accommodatie in Tamarin Bay, dan kun je zo vanuit je hotelkamer met je surfboard het strand op lopen. Liever vanuit je bed een uitzicht op de bergen, boek dan een hotel in Chamarel. Ook bij het oneindige strand van Flic & Flac zijn genoeg luxe resorts en betaalbare hotels te vinden. Wij hebben ze allemaal voor je op een rijtje gezet!