JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Malta » Alle maatregelen in Malta » Prijsvrij.nl
Meer weten?

Praktische info Malta

Lees alles over valuta, visa en andere handige reisinformatie.

 

Nederland Wereldwijd

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Reisadvies voor Malta

Voor het laatst bijgewerkt op 20-05-2022

 

Wil jij op het prachtige eiland Malta genieten van mooie landschappen, bruisende stadjes en de bijzondere blue lagoon? Wij houden de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus in Malta goed in de gaten, zodat jij weet wat je kunt verwachten als je op vakantie gaat naar Malta.

Actuele informatie Malta

Malta is kleurcode groen! Dit betekent dat je op vakantie kunt naar het eiland met een coronabewijs. Bekijk ons aanbod voor mooie en voordelige hotels op Malta! 

Top 10 hotels Malta

Bekijk de populairste hotels en resorts van Malta in de zomervakantie!

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Ja, je kunt op vakantie naar het prachtige Malta met een coronabewijs. De vereiste hiervan lees je hieronder.

Als je op vakantie gaat naar Malta zijn er een aantal dingen die je nodig hebt: 

 • PLF formulier

De Maltese overheid verplicht het een om tot 1 mei een PLF formulier in te vullen voor vertrek. Vanaf 2 mei is dit formulier niet meer nodig.

  • Coronabewijs

  Voor een vakantie naar Malta die je te beschikken over een geldig coronabewijs. Dit kan een vaccinatie-, herstel- of negatief testbewijs (PCR) zijn. Wil je weten of jouw coronabewijs geldig is? Bekijk alle voorwaarden en uitzonderingen voor een coronabewijs op Malta. 

  Terugreis naar Nederland
  Voor je terugreis naar Nederland heb je geen geldig coronabewijs meer nodig. Als je met het vliegtuig reist, laat dan bij het instappen je ingevulde gezondheidsverklaring zien. Bij thuiskomst in Nederland wordt een zelftest geadviseerd, ook als je gevaccineerd of hersteld bent. Voor meer informatie over je terugreis naar Nederland vind je op Reizen tijdens Corona.

  • Vliegen vanaf Duitsland

  Je kunt via Duitsland vliegen als je in het bezit bent van een geldig coronabewijs. Dit mag een vaccinatie-, herstel- of testbewijs zijn en heb je nodig voor zowel de heen- als terugvlucht. Duitsland kent strengere regels, hou daarom rekening met onderstaande eisen: 


  - Vaccinatiebewijs; 2 vaccinaties waarvan de laatste vaccinatie niet langer dan 9 maanden (270 dagen) geleden afgegeven is. Als je laatste vaccinatie ouder is dan 9 maanden, geldt dat je volledig gevaccineerd bent als je 3 vaccinaties hebt gehad (booster). Er moet minimaal 3 maanden tussen de 2e en 3e vaccinatie zitten. OF;
  - Herstelbewijs; In Duitsland zijn de regels rondom het herstelbewijs iets strenger. Een herstelbewijs is niet 180 dagen, maar 90 dagen geldig. Als je langer dan 90 dagen geleden positief bent getest voor corona, kun je niet met je herstelbewijs reizen via Duitsland (ook al heb je wel een QR code). In dit geval kun je alleen reizen met een geldig testbewijs. OF;
  - Testbewijs; dit mag een PCR-test of antigeentest zijn, beiden van max. 48 uur oud voor vertrek. 

  Bovenstaande regels gelden voor alle reizigers vanaf 12 jaar. Heb je geen geldig vaccinatie- of herstelbewijs? Dan kan je je voor je terugreis naar Duitsland op bestemming laten testen bij een van de corona testlocaties.

  ·  Vliegen vanaf België

  Wil je vanaf België vliegen? Dat is mogelijk. Alle reizigers die terugvliegen naar België en vanuit een land buiten de EU/Schengenzone komen die niet op de witte lijst staat, dienen voor aankomst in België een Passagier Lokalisatie Formulier (PLF) in te vullen. Kinderen t/m 12 jaar worden geregistreerd op het formulier van de ouders.

  Let op: Wanneer je uit een heel hoog risicoland binnen of buiten de EU/Schengenzone komt, zijn er aanvullende maatregelen. Voor meer informatie verwijzen wij je door naar de website van de Belgische overheid.

   

  Alle reizigers die niet woonachtig zijn in België en terugvliegen via een Belgische luchthaven, dienen na een vakantie in het buitenland in het bezit te zijn van een geldig coronabewijs. Dit kan een van onderstaande bewijzen zijn:

  • Vaccinatiebewijs: een bewijs van volledige vaccinatie betekent twee dosissen óf 1 dosis van Johnson & Johnson waarvan de laatste prik minimaal 14 dagen en maximaal 270 dagen oud is bij aankomst in België. Een boosterprik is onbeperkt geldig. Of;
  • Herstelbewijs: een bewijs van herstel waaruit blijkt dat je minimaal 11 dagen en maximaal 180 dagen geleden corona hebt gehad. Of;
  • Testbewijs: dit mag een negatief PCR-testresultaat zijn (maximaal 72 uur oud bij aankomst in België) of een negatief antigeentestresultaat (maximaal 24 uur oud bij aankomst in België).
   • Mondkapjes

   Het is op vliegvelden en gedurende de volledige vlucht verplicht om een mondkapje te dragen voor elke reiziger van 6 jaar en ouder. Ook dien je op sommige (openbare) ruimtes een mondkapje te dragen. 

   Er zijn een aantal maatregelen opgesteld in Malta waar je rekening mee dient te houden:

   • Er geldt in Malta een minimale fysieke afstand van 2 meter.
   • Het dragen van een mondkapjes is nog verplicht tot 1 mei. Vanaf 2 mei zijn mondkapjes alleen nog verplicht tijdens vluchten en in ziekenhuizen en zorginstellingen.

   De volgende faciliteiten zijn op dit moment open:

   • Niet essentiële winkels: winkels zijn geopend. Er is een document opgesteld waaraan winkeliers zich moeten houden. Hier staan gedetailleerde hygiëne regels in, regels met betrekking tot social distancing en uitgebreide tips om verspreiding van het virus tegen te gaan.

   • Horeca: de horeca is geopend.

   • Bioscopen, musea en attracties: musea, bioscopen en theaters zijn geopend.

   • Toeristische accommodaties: hotels, appartementen en andere toeristische accommodaties zijn geopend. Er zijn richtlijnen opgesteld waar de accommodaties zich aan dienen te houden om verspreiding tegen te gaan. Daarnaast moeten zij een certificaat ontvangen om open te mogen. Zo ben je er van verzekerd dat jouw hotel zich aan de regels houdt!

   • Strand en zwembaden: de stranden zijn geopend, dus je kunt lekker ontspannen aan het strand tijdens je vakantie en genieten van het warme weer. Zwembaden zijn geopend, dus ook hier kun je lekker een duik nemen. 

   Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.