JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Malta » Alle maatregelen in Malta » Prijsvrij.nl
Meer weten?

Corona-voucher

Lees hier meer over hoe je kan boeken met de corona-voucher.

 

Nederland Wereldwijd

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Reisadvies voor Malta

Voor het laatst bijgewerkt op 27-07-2021

 

Wil jij op het prachtige eiland Malta genieten van mooie landschappen, bruisende stadjes en de bijzondere blue lagoon? Wij houden de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus in Malta goed in de gaten, zodat jij weet wat je kunt verwachten als je op vakantie gaat naar Malta.

Actuele informatie Malta

Goed nieuws! Malta is bestempeld met code groen. Dit betekent dat er geen veiligheidsrisico's zijn volgens de Nederlandse Overheid. Bij terugkeer in Nederland hoef je geen coronatest af te leggen en niet in quarantaine.

Belangrijke update

Malta weigert vanaf nu bezoekers die niet volledig zijn gevaccineerd. Dit geldt voor iedereen vanaf 12 jaar en de vaccinatie moet 14 dagen voor aankomst zijn gezet. Kinderen tussen de 5 en 11 jaar mogen wel op vakantie met een coronatest. Zij hoeven niet gevaccineerd te zijn. Kinderen onder de 5 jaar zijn vrijgesteld van zowel een vaccinatie als een coronatest. 

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Ja, je kunt weer op vakantie naar het prachtige Malta! Er is voor terugkeer vanuit Malta naar Nederland geen testverplichting meer en na een verblijf op Malta hoef je ook niet meer in quarantaine in Nederland.

Ja dat kan! Om jou veilig op vakantie te laten gaan bieden wij terughaalgarantie en geld terug garantie. Daarnaast hebben we tijdelijk geen aanbetaling, wat betekent dat je pas 6 weken voor vertrek de vakantie hoeft te betalen.

Als je op vakantie gaat naar Malta zijn er een aantal dingen die je nodig hebt: 

 • Travel Declaration Form Malta

De Maltese overheid verplicht het een om Travel Declaration Form in te vullen voor vertrek. Je dient dit formulier van te voren uit te printen en mee op reis te nemen.

 

 • Passenger Locator Form

Als je op vakantie gaat naar Malta ben je verplicht om het Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Dit formulier helpt bij het achterhalen van contacten wanneer er nieuwe besmettingen worden vastgesteld bij bijvoorbeeld passagiers in een vliegtuig. Dit is ook het formulier die je laat zien op het moment dat je via Duitsland vliegt. Je kunt het Public Health Passenger Locator Form via deze link uitprinten en invullen.

 • Vaccinatie

Vanaf 14 juli is de maatregel ingesteld dat iedereen vanaf 12 jaar een vaccinatiebewijs moet laten zien bij aankomst in Malta. Kinderen tussen 5 en 11 jaar zijn ook toegestaan met een PCR-test. Zij hoeven niet gevaccineerd te zijn. Kinderen onder 5 jaar oud zijn vrijgesteld van een vaccinatie of coronatest.

De tweede vaccinatie moet minstens 14 dagen voor aankomst in Malta zijn gezet. Door middel van het Digitaal Corona Certificaat kun je aantonen dat je bent gevaccineerd (of een negatieve uitslag van een coronatest hebt voor kinderen onder 12 jaar).

·  Vliegen vanaf Duitsland

Vliegen vanaf Duitsland naar je vakantiebestemming? Dat is gewoon mogelijk. Ondanks het aangescherpte reisadvies, mag je nog steeds op doorreis in Duitsland. Dus je kunt gewoon vliegen vanaf een Duitse luchthaven. Als je via Duitsland naar jouw vakantiebestemming reist, dienen alle reizigers (vanaf 6 jaar) die niet volledig zijn gevaccineerd voor zowel voor de heen- als terugvlucht een negatieve coronatest bij zich te hebben. Dit betekent dat je je op bestemming laat testen bij één van de testlocaties.

Verblijf je langer dan 24 uur in Duitsland, dan geldt er ook een meldplicht en dien je voor aankomst in Duitsland een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Deze zogeheten 'einreiseanmeldung' kan je digitaal invullen.

·  Vliegen vanaf België

Wil je op vakantie gaan en vliegen vanaf België? Je mag gewoon op doorreis in België. Alle reizigers (vanaf 12 jaar) moeten daarnaast binnen 48 uur voor vertrek een Passagier Lokalisatie Formulier invullen. Dit geldt zowel voor de heen- als terugvlucht. Kinderen t/m 12 jaar worden geregistreerd op het formulier van de ouders. Als bewijs ontvang je een QR-code die je bij check-in en/of boarding moet vertonen.

  • Mondkapjes

  Het is op vliegvelden en gedurende de volledige vlucht verplicht om een mondkapje te dragen voor elke reiziger van 6 jaar en ouder. Ook dien je op sommige (openbare) ruimtes een mondkapje te dragen. Wanneer je volledig bent gevaccineerd heb je geen mondkapje meer nodig. Kinderen onder de 12 jaar hoeven geen mondkapje te dragen als een volwassenen is gevaccineerd.

  Er zijn een aantal maatregelen opgesteld in Malta waar je rekening mee dient te houden:

  • Er geldt in Malta een minimale fysieke afstand van 2 meter.
  • Het dragen van een mondkapje is op alle openbare plaatsen verplicht, tenzij je volledig bent gevaccineerd. Kinderen onder 12 jaar oud hoeven ook geen mondkapje wanneer de volwassenen in het reisgezelschap gevaccineerd zijn.
  • Er is een verminderde capaciteit in het openbaar vervoer en je kunt niet overal contant betalen.

  De volgende faciliteiten zijn op dit moment open:

  • Niet essentiële winkels: winkels zijn geopend. Er is een document opgesteld waaraan winkeliers zich moeten houden. Hier staan gedetailleerde hygiëne regels in, regels met betrekking tot social distancing en uitgebreide tips om verspreiding van het virus tegen te gaan.

  • Horeca: de horeca is geopend met beperkingen.

  • Bioscopen, musea en attracties: musea, bioscopen en theaters zijn geopend.

  • Toeristische accommodaties: hotels, appartementen en andere toeristische accommodaties zijn geopend. Er zijn richtlijnen opgesteld waar de accommodaties zich aan dienen te houden om verspreiding tegen te gaan. Daarnaast moeten zij een certificaat ontvangen om open te mogen. Zo ben je er van verzekerd dat jouw hotel zich aan de regels houdt!

  • Strand en zwembaden: de stranden zijn geopend, dus je kunt lekker ontspannen aan het strand tijdens je vakantie en genieten van het warme weer. Zwembaden zijn geopend, dus ook hier kun je lekker een duik nemen. Bij zwembaden geldt wel een beperkte capaciteit.

  Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.