JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Malta » Alle maatregelen in Malta » Prijsvrij.nl
Meer weten?

Praktische info Malta

Lees alles over valuta, visa en andere handige reisinformatie.

 

Nederland Wereldwijd

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Reisadvies voor Malta

Voor het laatst bijgewerkt op 25-01-2023

 

Wil jij op het prachtige eiland Malta genieten van mooie landschappen, bruisende stadjes en de bijzondere blue lagoon? Wij houden de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus in Malta goed in de gaten, zodat jij weet wat je kunt verwachten als je op vakantie gaat naar Malta.

Actuele informatie Malta

Malta is kleurcode groen! Dit betekent dat je zonder inreisvoorwaarden op vakantie kunt naar het eiland. Bekijk ons aanbod voor mooie en voordelige hotels op Malta! 

Top 10 hotels Malta

Bekijk de populairste hotels en resorts van Malta in de zomervakantie!

Exclusief bijdragen SGR en Calamiteitenfonds: € 12,50 per boeking. Eventueel ter plaatse te betalen kosten staan in de beschrijving van de accommodatie

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Ja, je kunt zonder zorgen op vakantie naar het prachtige Malta!

Als je op vakantie gaat naar Malta zijn er een aantal dingen die je nodig hebt: 

   • Heenreis

   Er gelden geen inreisvoorwaarden voor je vakantie naar Malta. Je hoeft dan ook geen coronabewijs meer te laten zien bij aankomst op Malta.

       • Terugreis naar Nederland

       Voor je terugreis naar Nederland heb je geen geldig coronabewijs meer nodig. Voor meer informatie over je reis naar Nederland vind je op Reizen tijdens Corona.

       • Vliegen vanaf Duitsland
       Wil je vliegen vanaf een Duitse luchthaven? Dan heb je voor de heen- en terugvlucht geen coronabewijs nodig. Omdat het reisadvies regelmatig wijzigt, raden wij je aan om vooraf het reisadvies van je eindbestemming te checken via de website van de Duitse overheid.

       • Vliegen vanaf België

       Wil je vliegen vanaf België? Dat is zeker mogelijk! Je hebt bij aankomst geen coronabewijs (vaccinatie-, herstel-, of testbewijs) nodig. Er gelden enkel nog maatregelen voor reizigers die uit een land met een heel hoog risico (terug)komen. Er zijn momenteel geen landen met een heel hoog risico. Maar omdat het reisadvies regelmatig wijzigt, adviseren we je om dit goed in de gaten te blijven houden. Let wel op, als je een (corona)bewijs nodig hebt voor je eindbestemming, zorg er dan voor dat je je bewijs al bij je hebt voordat je aankomt op een Belgische luchthaven.

        • Mondkapjes

        Het is op vliegvelden en gedurende de volledige vlucht verplicht om een mondkapje te dragen voor elke reiziger van 6 jaar en ouder. Ook dien je op sommige (openbare) ruimtes een mondkapje te dragen. 

        Er zijn een aantal maatregelen opgesteld in Malta waar je rekening mee dient te houden:

        • Er geldt in Malta een minimale fysieke afstand van 2 meter.

        De volgende faciliteiten zijn op dit moment open:

        • Niet essentiële winkels: winkels zijn geopend. Er is een document opgesteld waaraan winkeliers zich moeten houden. Hier staan gedetailleerde hygiëne regels in, regels met betrekking tot social distancing en uitgebreide tips om verspreiding van het virus tegen te gaan.
        • Horeca: de horeca is geopend.
        • Bioscopen, musea en attracties: musea, bioscopen en theaters zijn geopend.
        • Toeristische accommodaties: hotels, appartementen en andere toeristische accommodaties zijn geopend. Er zijn richtlijnen opgesteld waar de accommodaties zich aan dienen te houden om verspreiding tegen te gaan. Daarnaast moeten zij een certificaat ontvangen om open te mogen. Zo ben je er van verzekerd dat jouw hotel zich aan de regels houdt!
        • Strand en zwembaden: de stranden zijn geopend, dus je kunt lekker ontspannen aan het strand tijdens je vakantie en genieten van het warme weer. Zwembaden zijn geopend, dus ook hier kun je lekker een duik nemen. 

        Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.