JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Malta » Alle maatregelen in Malta » Prijsvrij.nl

Reisadvies voor Malta

Voor het laatst bijgewerkt op 24-9-2020

 

Wil jij naar het mooie Malta op vakantie? Blijf dan goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus. Wij hebben een overzicht met de meest actuele informatie, de richtlijnen van de Maltese overheid en veelgestelde vragen voor je op een rijtje gezet zodat jij goed voorbereid op vakantie kunt!

Actueel:

Het reisadvies voor Malta is sinds 12-8-2020 aangepast naar code oranje, dit betekent dat vakanties door de Nederlandse overheid worden afgeraden, dit is echter geen verbod. Als je toch naar Malta af wilt reizen, is dit mogelijk, het wordt aangeraden om extra voorzichtig te zijn.

Mocht dit reisadvies invloed hebben op jouw reis, nemen wij ongeveer 2 weken voor vertrek contact met je op om de mogelijkheden te bespreken. 

Meer weten?

Corona-voucher

Lees hier meer over hoe je kan boeken met de corona-voucher.

 

Nederland Wereldwijd

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Kan je op vakantie naar Malta?

Op dit moment is er een code oranje uitgegeven door de Nederlandse overheid voor Malta. Dit betekent dat je wel kunt afreizen, maar dat het niet aangeraden wordt. Ook wordt je geadviseerd om 10 dagen in quarantaine te gaan bij terugkomst.

Wat moet ik meenemen op vakantie naar Malta?

Als je op vakantie gaat naar Malta zijn er een aantal punten waar je rekening mee moet houden:

 

 • Travel Declaration Form Malta

De Maltese overheid verplicht het een om Travel Declaration Form in te vullen voor vertrek. Je dient dit formulier van te voren uit te printen en mee op reis te nemen.

 

 • Passenger Locator Form

Als je op vakantie gaat naar Malta ben je verplicht om het Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Dit formulier helpt bij het achterhalen van contacten wanneer er nieuwe besmettingen worden vastgesteld bij bijvoorbeeld passagiers in een vliegtuig. Dit is ook het formulier die je laat zien op het moment dat je via Duitsland vliegt. Je kunt het Public Health Passenger Locator Form via deze link  uitprinten en invullen.

 • Vliegen vanaf Duitsland

Onlangs is het reisadvies van Duitsland voor de provincies Noord- en Zuid-Holland aangepast naar code oranje. Je mag nog wel op doorreis in Duitsland, wat betekent dat je kunt vliegen vanaf een Duitse luchthaven. Daarnaast is het verplicht om voor aankomst in Duitsland een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Je kunt het Public Health Passenger Locator Form via deze link  invullen en uitprinten.

 • Reizen vanaf België

Onlangs is het reisadvies van België voor de provincies Noord- en Zuid-Holland aangescherpt. Je mag nog wel op doorreis in België, wat betekent dat je gewoon kunt vliegen vanaf een Belgische luchthaven. Wanneer je terugvliegt van vakantie dien je binnen 48 uur vóór aankomst in België een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Je dient binnen 48 uur vóór aankomst in België dit formulier in te vullen. Indien je deze niet invult riskeer je een boete. Meer informatie vind je hier.

 

 • Vliegen vanaf Nederland

Je hebt altijd een Nederlandse gezondheidsverklaring nodig wanneer je vliegt vanaf Nederland naar Malta. Je dient dit formulier van te voren uit te printen en mee op reis te nemen.

 • Mondkapjes

Het is op vliegvelden en gedurende de volledige vlucht verplicht om een mondkapje te dragen voor elke reiziger van 6 jaar en ouder. Ook dien je op sommige (openbare) ruimtes een mondkapje te dragen. Wij sturen je voor vertrek gratis mondkapjes op.

Op vakantie naar Malta, wat is er open?

De maatregelen zijn versoepeld en faciliteiten zijn weer geopend. Voor sommige kunnen restricties gelden. Hieronder vind je een overzicht van alles wat open is tijdens je vakantie in Malta:
 • Winkels, horecagelegenheden, sportscholen, culturele instellingen, bezienswaardigheden, stranden, zwembaden en sportscholen zijn weer geopend. Je dient je hier te houden aan de gepaste afstand. Er kunnen restricties gelden m.b.t. deze faciliteiten.
 • Je kunt tijdens je vakantie ook weer gebruik maken van leuke excursies. Houd er rekening mee dat er een maximum aantal personen per groep worden toegestaan en dat de minimale afstand moet worden bewaard.

Wat zijn de corona maatregelen in Malta?

Nu we weer op vakantie mogen naar Malta zijn er een aantal maatregelen om ervoor te zorgen dat iedereen veilig op reis kan:
 • Er geldt in Malta een minimale fysieke afstand van 2 meter.
 • Wanneer je besmet bent met het Covid-19 virus moet je verplicht 14 dagen in isolatie verblijven. Dit kan wanneer nodig in het ziekenhuis of in een aangewezen hotel.
 • Je dient een mondkapje te dragen in binnenruimtes zoals het openbaar vervoer en winkels. Buiten zijn mondkapjes niet verplicht.
 • Er geldt een samenscholingsverbod in Malta. Dit betekent dat er niet meer dan 6 personen mogen samenkomen.

Kan ik met het vliegtuig naar Malta?

Ja, je kunt weer met vliegtuig op vakantie naar Malta! Je dient je te houden aan de richtlijnen van de luchtvaartmaatschappij waar je mee vliegt. Zij hebben protocollen opgesteld. Dit kan verschillen per luchtvaartmaatschappij en luchthaven. Let ook op aan welke regels je je dient te houden op het vliegveld van vertrek én aankomst. Zo kan iedereen weer veilig op vakantie!

Ga je op vakantie naar Malta? Dan wensen wij je een hele fijne reis toe!


Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.