JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Malta » Alle maatregelen in Malta » Prijsvrij.nl

Reisadvies voor Malta

Voor het laatst bijgewerkt op 25-01-2021

 

Wil jij op het prachtige eiland Malta genieten van mooie landschappen, bruisende stadjes en de bijzondere blue lagoon? Wij houden de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus in Malta goed in de gaten. Je vindt op deze pagina de actuele informatie, zodat jij weet wat je kunt verwachten als je op vakantie gaat naar Malta.

Actuele informatie Malta

Het reisadvies voor Malta is op dit moment als code oranje aangemerkt. Dit betekent dat niet noodzakelijke reizen door de Nederlandse Overheid worden afgeraden. Dit reisadvies blijft gelden t/m eind maart, maar we zijn hoopvol voor voor vakanties na maart.

Zomer 2021 naar Malta

Om jou in 2021 te ontlasten van de onzekerheden van het boeken van een vakantie bieden wij jou extra garanties. Zo bieden wij terughaalgarantie en geld terug garantie.  Je bent er van verzekerd dat wij jou terug halen en veilig naar Nederland brengen. Met deze garanties kun jij voor bijvoorbeeld de meivakantie en zomervakantie met een geruster hart een vakantie uitzoeken. Je leest hier alle voorwaarden over deze garanties. 

Kijk jij er ook naar uit om Malta te ontdekken? De zon, zee, fijne baaien en culturele stadjes zullen jouw vakantie tot een succes maken. Vlieg je met ons mee wanneer we weer op vakantie mogen?

Top 10 hotels Malta

Bekijk de populairste hotels en resorts van Malta in de zomervakantie!

Meer weten?

Corona-voucher

Lees hier meer over hoe je kan boeken met de corona-voucher.

 

Nederland Wereldwijd

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Kan ik op vakantie naar Malta?

Nee, op dit moment kun je helaas niet op vakantie naar Malta. De Nederlandse Overheid heeft t/m eind maart een negatief reisadvies uitgegeven voor Malta. Op onze website is het ook niet mogelijk om tot 23 april een vakantie te boeken. Voor de periode daarna, zoals de zomervakantie kun je wel gewoon een vakantie boeken!

Kan ik al een vakantie boeken voor zomer 2021?

Ja dat kan! Op dit moment kunnen we helaas nog niet reizen, maar we hebben positieve verwachtingen voor de zomervakantie. Om jou veilig op vakantie te laten gaan bieden wij terughaalgarantie en geld terug garantie. Daarnaast hebben we tijdelijk geen aanbetaling, wat betekent dat je pas 6 weken voor vertrek de vakantie hoeft te betalen.

Op vakantie naar Malta, wat is er open?

Tijdens een vakantie in Malta zijn de volgende faciliteiten geopend:
 • Niet essentiële winkels: winkels zijn geopend. Er is een document opgesteld waaraan winkeliers zich moeten houden. Hier staan gedetailleerde hygiëne regels in, regels met betrekking tot social distancing en uitgebreide tips om verspreiding van het virus tegen te gaan.
 • Horeca: de horeca is geopend met beperkingen. Er wordt rekening gehouden met een beperkte capaciteit. Zo mag er één persoon per 6 vierkante meter in een binnenruimte plaatsnemen en één persoon per 4 vierkante meter op een buitenruimte plaatsnemen. Er mogen maximaal 10 personen aan dezelfde tafel zitten met een afstand van minstens 2 meter. Snackbars en kiosken zijn gesloten tot 1 februari.
 • Bioscopen, musea en attracties: deze zijn geopend. Er mag één persoon per 4 vierkante meter plaatsnemen. Als iemand klachten vertoond, mag deze persoon worden geweigerd. Ook dien je hier een mondkapje te dragen.
 • Toeristische accommodaties: hotels, appartementen en andere toeristische accommodaties zijn geopend. Er zijn richtlijnen opgesteld waar de accommodaties zich aan dienen te houden om verspreiding tegen te gaan. Daarnaast moeten zij een certificaat ontvangen om open te mogen. Zo ben je er van verzekerd dat jouw hotel zich aan de regels houdt!
 • Strand en zwembaden: de stranden zijn geopend, dus je kunt lekker ontspannen aan het strand tijdens je vakantie en genieten van het warme weer. Zwembaden zijn geopend, dus ook hier kun je lekker een duik nemen. Bij zwembaden geldt wel een beperkte capaciteit.

Wat zijn de corona maatregelen in Malta?

Er zijn een aantal maatregelen opgesteld in Malta waar je rekening mee dient te houden:
 • Er geldt in Malta een minimale fysieke afstand van 2 meter.
 • Het dragen van een mondkapje is op alle openbare plaatsen (zowel binnen als buiten) verplicht.
 • Er geldt een samenscholingsverbod in Malta. Dit betekent dat er niet meer dan 6 personen mogen samenkomen, met uitzondering van personen die tot hetzelfde huishouden behoren.
 • Er is een verminderde capaciteit in het openbaar vervoer en je kunt niet contant betalen.

Wat moet ik meenemen op vakantie naar Malta?

Als je op vakantie gaat naar Malta zijn er een aantal punten waar je rekening mee moet houden:


 • Travel Declaration Form Malta

De Maltese overheid verplicht het een om Travel Declaration Form in te vullen voor vertrek. Je dient dit formulier van te voren uit te printen en mee op reis te nemen.

 

 • Passenger Locator Form

Als je op vakantie gaat naar Malta ben je verplicht om het Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Dit formulier helpt bij het achterhalen van contacten wanneer er nieuwe besmettingen worden vastgesteld bij bijvoorbeeld passagiers in een vliegtuig. Dit is ook het formulier die je laat zien op het moment dat je via Duitsland vliegt. Je kunt het Public Health Passenger Locator Form via deze link  uitprinten en invullen.

 • Vliegen vanaf Duitsland

Onlangs is het reisadvies van Duitsland aangescherpt, maar je mag nog wel op doorreis in Duitsland zonder beperkingen. Je kunt dus gewoon vliegen vanaf een Duitse luchthaven. Malta is ook volgens de Duitse overheid een risico-gebied, dus voor aankomst in Duitsland dien je een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Je kunt deze zogenaamde 'einreiseanmeldung' vinden via deze link.

 • Reizen vanaf België

Onlangs is het reisadvies van België voor de meeste Nederlandse provincies aangescherpt. Je mag nog wel op doorreis in België, wat betekent dat je gewoon kunt vliegen vanaf een Belgische luchthaven. Wanneer je terugvliegt van vakantie dien je binnen 48 uur vóór aankomst in België een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Je dient binnen 48 uur vóór aankomst in België dit formulier in te vullen. Indien je deze niet invult riskeer je een boete. Meer informatie vind je hier.

 

 • Vliegen vanaf Nederland

Je hebt altijd een Nederlandse gezondheidsverklaring nodig wanneer je vliegt vanaf Nederland naar Malta. Je dient dit formulier van te voren uit te printen en mee op reis te nemen.

 • Mondkapjes

Het is op vliegvelden en gedurende de volledige vlucht verplicht om een mondkapje te dragen voor elke reiziger van 6 jaar en ouder. Ook dien je op sommige (openbare) ruimtes een mondkapje te dragen.

  Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.