Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1970
  • 2e persoon: 1-1-1970
Wijzigen
    • Malta ×
Een vraag over deze reis?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Ben je op zoek naar een zonvakantie naar Gozo? De beste last minute en all inclusive deals naar dit zonnige eiland in Malta vind je op Prijsvrij.nl! Er is van alles te doen op Gozo. Denk bijvoorbeeld aan snorkelen bij de Blue Lagoon, het bezoeken van zeegrotten, wandelen in de mooie natuur en het bezoeken van verschillende steden. Vooral de stad Victoria is een aanrader. Deze oude plaats heeft een mooi oud centrum en je kun er genieten van wijde uitzichten over de regio. Dus ben je op zoek naar een veelzijdige zonvakantie? Kijk dan hieronder rond tussen onze beste deals voor een vakantie naar Gozo!

Lees meer

Populaire vakanties Gozo

Gozo, een veelzijdig eiland

Op het rustige zustereiland van Malta lijkt de tijd stil te hebben gestaan. De tempels van Ggantija behoren tot de oudste tempels van de wereld en brengen je letterlijk 5000 jaar terug in de tijd. Ook het leven op Gozo is veel eenvoudiger dan wij gewend zijn. Boeren maken nog gebruik van traditionele landwerktuigen en oude tradities worden hier zoveel mogelijk in ere gehouden.

 

Zoals hierboven al kort benoemd is, is het eiland een veelzijdige vakantie bestemming! Wat er allemaal precies te doen is? Een stedentrip naar Victoria is zeker iets wat je op je lijstje moet zetten. Deze eeuwenoude stad, tevens de hoofdstad van het eiland Gozo, heeft veel te bieden. Zo zijn er veel pleinen met markten en horeca gelegenheden. Hier kun je urenlang rondstruinen. Een andere trekpleister voor toeristen in deze stad is De Citadel. Deze plek wed al ruim voor de Romeinse tijd bewoond. Sinds 1998 staat De Citadel op de lijst van Werelderfgoed van UNSECO, dus zeker een aanrader om te bezoeken.

 

Ga je voor een kort bezoek aan Gozo vanuit een van de andere eilanden van Malta? Gozo is goed te bereiken met de veerpont. Dit duurt slechts een half uur vanaf het eiland Malta. Er rijden vele bussen om de toeristen van A naar B te vervoeren! 

Natuur op Gozo

Gozo is de perfecte locatie om te snorkelen of te duiken! Er zijn vele zeegrotten en er is een zeer divers onderwaterlandschap. Een must-see op dit gebied is de Dwejra (Inland Sea), een lagune die gevuld is met zeewater. Hoe kom je hier? Er gaan veel bootjes naar toe. Je gaat door een kleine natuurlijke tunnel van 100 meter lang, waarna je uitkomt bij de lagune.

 

Na het duiken of snorkelen toe aan ontspanning? Geen zorgen, er is op dat gebied ook veel te doen op Gozo! Zo zijn er veel stranden waar je tot rust kunt komen. Als je niet veel tijd hebt raden we je aan om het San Blas strand te bezoeken. Dit is een prachtig zandstrand, omringd door heuvels. Als je nog wat wilt snorkelen kan dit hier ook.

 

Wil je toch gaan voor wat avontuurlijks? Je kunt ook een jeep safari doen op Gozo! Met een 4x4 wiel aandrijving door het rotsachtige landschap van het eiland rijden is iets wat veel indruk maakt. Je bent op deze manier ook vrij in wat je van het eiland kunt zien. Zo kun je langs de zoutpannen van Marsalforn rijden, of andere bezienswaardigheden in je route opnemen. 

Andere bezienswaardigheden op Gozo

Ook op het gebied van cultuur is er op Gozo veel te doen. Zo is er een enorme Basiliek aan de rand van Gharb, een erg indrukwekkend bouwwerk. Deze plaats is hierdoor inmiddels een populair pelgrimsoord geworden. Ook de route ernaartoe is mooi om te lopen. Er staan levensgrote standbeelden langs de kruisweg die je naar de Basiliek leiden. Ook kun je bovenaan de heuvel genieten van een prachtig uitzicht over Gozo!