Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Malta ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Voor een veelzijdige vakantie ben je op het eiland Gozo, het kleine zusje van Malta, aan het juiste adres! Ondanks dat het eiland zo klein is met een lengte van 14 kilometer en een breedte van 7 kilometer is er van alles te doen. Denk bijvoorbeeld aan snorkelen bij de Blue Lagoon, het bezoeken van zeegrotten, wandelen in de prachtige natuur en het bezoeken van verschillende steden. Vooral de stad Victoria is een aanrader. Deze oude plaats heeft een mooi oud centrum waar je geniet van wijde uitzichten over de regio. Een andere aanrader is het proeven van de Gozo-kaas. Het is een zachte witte kaas van schapen- en geitenmelk die je in allerlei lokale gerechten terug kan vinden op het eiland. Ontdek Gozo met eigen ogen! 

Lees meer

Populaire vakanties Gozo

Gozo: vakantie op een veelzijdig eiland

Op het rustige zustereiland van Malta lijkt de tijd stil te hebben gestaan. De tempels van Ggantija behoren tot de oudste tempels van de wereld en brengen je letterlijk 5000 jaar terug in de tijd. Ook het leven op Gozo is veel eenvoudiger dan wij gewend zijn. Boeren maken nog gebruik van traditionele landwerktuigen en oude tradities worden hier zoveel mogelijk in ere gehouden.

Bezienswaardigheden op Gozo

Zoals hierboven al kort benoemd is, is het eiland een veelzijdige vakantiebestemming. Maak bijvoorbeeld een uitje naar de hoofdstad Victoria. Deze eeuwenoude stad van het eiland Gozo heeft veel te bieden. Zo zijn er veel pleinen met markten en horecagelegenheden. Hier kun je urenlang rondstruinen. Een andere trekpleister voor toeristen in deze stad is de Citadel. Deze plek werd al ruim voor de Romeinse tijd bewoond. Sinds 1998 staat de Citadel op de lijst van Werelderfgoed van UNESCO, dus zeker een aanrader om te bezoeken. 

Prachtige natuur op Gozo

Gozo is de perfecte locatie om te snorkelen óf te duiken. Er zijn vele zeegrotten en er is een zeer divers onderwaterlandschap. Een must-see in dit gebied is de Dwejra (Inland Sea), een lagune die gevuld is met zeewater. Hier gaan veel bootjes naartoe om het te kunnen bereiken. Je gaat door een kleine natuurlijke tunnel van 100 meter lang, waarna je uitkomt bij de lagune.

Ontspanning op het eiland Gozo

Ben je na het duiken of snorkelen toe aan ontspanning? Geen zorgen, er is op dat gebied ook veel te doen op Gozo! Zo zijn er veel stranden waar je tot rust kunt komen. Als je niet veel tijd hebt raden wij je aan om het San Blas strand te bezoeken. Dit is een prachtig zandstrand, omringd door heuvels. Als je nog wat wilt snorkelen kan dit hier ook.

Avontuur op Gozo

Wil je toch gaan voor meer avontuur? Dan kun je ook een jeep safari doen op Gozo. Met een 4x4 wiel aandrijving door het rotsachtige landschap van het eiland rijden is iets wat veel indruk maakt. Je bent op deze manier ook vrij in wat je van het eiland kunt zien. Zo kun je langs de zoutpannen van Marsalforn rijden, of andere bezienswaardigheden in je route opnemen. 

Cultuur op het eiland Gozo

Ook op het gebied van cultuur is er op Gozo veel te doen. Zo is er een enorme Basiliek aan de rand van Gharb, een erg indrukwekkend bouwwerk. Deze plaats is hierdoor inmiddels een populair pelgrimsoord geworden. Ook de route ernaartoe is mooi om te lopen. Er staan levensgrote standbeelden langs de kruisweg die je naar de Basiliek leiden. Ook kun je bovenaan de heuvel genieten van een prachtig uitzicht over Gozo!

Kortom: op het eiland Gozo is genoeg te beleven voor zowel de actievelingen als de strandliefhebbers onder ons. Bekijk hier ons aanbod en ga op ontdekkingsreis op dit prachtige eiland!