Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Malta ×
    • Noordoosten ×
    • Valletta ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Valletta is de hoofdstad van het eiland Malta en gelegen op iets minder dan 3 uur vliegen vanuit Amsterdam. Omdat deze stad redelijk klein is, is het ook een perfecte stad voor een stedentrip en een echte must-see tijdens je vakantie op Malta. Deze gezellige stad is een mengelmoes van diverse culturen. De invloeden van de Grieken, Arabieren, Spanjaarden en Britten zijn hier zelfs terug te vinden. Valletta staat sinds 1980 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Wandel door de 16e-eeuwse straatjes en vergaap je aan de bontgekleurde balkons. In 2018 was Valletta uitgeroepen tot Europa’s Culturele Hoofstad. De architectuur is prachtig en het stadsleven is bruisend.

Lees meer

Populaire vakanties Valletta

Wandel door de straten van Valletta

Malta heeft veel Italiaanse, Arabische en vooral ook Britse invloeden. Zo heten de hoofdstraten van Valetta Old Bakery Street, Republic Street en Merchants’s Street. De typisch Britse rode telefooncellen en brievenbussen zie je zelfs nog hier in het straatbeeld. Vergeet tijdens je wandeling ook niet de beroemde Strait Street, vroeger was dit de rosse buurt van Valetta maar tegenwoordig is dit één van de leukste en hipste plaatsen van de stad.

Kijk tijdens je wandeling ook eens naar boven want typisch voor Valletta zijn de vele balkons die de huizen en palazzo’s sieren. De meeste balkons dateren uit de 17de en 18de eeuw en een balkon was in die tijd ook een echt statussymbool. Hoe rijker je was, hoe uitbundiger het balkon!

Vakantie Valletta: de leukste bezienswaardigheden

De St. Johns Co-Cathedral is zeer indrukwekkend om te bezoeken en een echte eyecather. Barok is hier in overvloed te zien. Deze kathedraal wordt dagelijks door duizenden bezoekers bezocht en wordt beschouwd als één van de mooiste kathedralen ter wereld.

Bezoek voor een heerlijke rustige plek midden in het drukke centrum van Valetta: Barakka Gardens. Loop hier onder de historische arcadebogen en bekijk de vele bijzondere planten, bloemen en bomen. Deze tuinen zijn een heerlijke plek om even in de schaduw te zitten en te genieten van het prachtige uitzicht over de stad. Een lift verbindt de lager en de hoger gelegen tuinen met elkaar.

Pinto Wharf ook wel Valletta Waterfront genoemd was vroeger een vervallen werf vol met pakhuizen maar tegenwoordig een trekpleister met gezellige restaurants en barretjes. Een ideale plek dus om een terrasje te pakken. Ook kun je hier uitgebreid winkelen en meren de cruiseschepen hier aan.

Een bezoek aan het Nationaal Archeologie Museum mag je niet missen tijdens je reis aan Valletta. De historische schatten die in eeuwenoude tempels op geheel Malta zijn gevonden, zijn te bewonderen in dit museum.

Cultuur dagje weg of korte stedentrip naar Valletta

Valletta is de perfecte bestemming voor een cultuur uitje tijdens je zonvakantie of korte stedentrip. Waan jezelf in middeleeuwse sferen en ontdek al het moois dat deze hoofdstad te bieden heeft.